14.7.2016

Kesäruokaa: misolohi ja chilibroccolinit






Glorian Ruoka ja Viini -lehden kesänumeroissa on takuuvarmasti ollut aina läjä reseptejä joita tekee mieli alkaa heti kokkaamaan - niin tänäkin suvena. Jo kaupoista häipyneestä grillinumerosta (4/2016) tarttui meidän vakiorepertoaariin oitis muutamiakin ohjeita, niistä yksi tämä Tomi Björckin grillattu misolohi uunissa paahdetuilla broccolineillä. Mukavan kevyt, ihanan suolainen ja sopivan tulinen kesäruoka, jossa vihreät vielä ihanasti rouskuvat hampaissa. Tosi hyvää! Mökkikeittiössä vähän oikaistiin alkuperäisen ohjeen suhtaan muutamassa mutkassa. Tässä meidän versio, joka toimi hyvin sekin:

Misolohi

n. 600g lohifileetä

Marinadi:
3 rkl misotahnaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl hunajaa

Leikkaa lohifilee n. 150 g paloiksi. Sekoita marinadin ainekset vaikka pakastepussiin ja loiskauta fileepalat marinoitumaan noin puoleksi tunniksi. Tässä välissä voi valmistaa broccolinit. Kun lohet ovat saaneet marinoitua, grillaa ne grillissä molemmin puolin just ja just kypsiksi, noin 3 min. per puoli, nahkapuoli ensin.

(Pikkukaupungin lähimarketista ei meinannut millään löytyä misotahnaa. Mutta sitten hoksattiin että misokeittopaketissa on sitä myös.)

Paahdetut broccolinit

200-300 g broccoliniä
n 1/2 dl oliiviöljyä
1-2 kokonaista chiliä
2 valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuna
1/2 tl suolaa
ropsaus rouhittua mustapippuria 

Lopuksi:
2 rkl balsamicoa
2 rkl sitruunamehua

Sekoittele oliiviöljyyn pilkotut valkosipulit ja chilit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä broccolinit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lusikoi chili-valkosipuli-oliiviöljy niiden päälle. Pyöräyttele hiukan että öljyä tarttuu tasaisesti. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10-15 min. Kun broccolini tulevat uunista, pirskottele päälle vielä sitruunamehua ja balsamicoa. 

(Broccolinia on löytynyt hyvin ainakin Citymarkettien valikoimista.)

Lopuksi vain broccolinit ja lohi vierekkäin lautaselle ja viivyttelemättä ääntä kohti!

Muut Vihreässä talossa testatut ja hyväksi havaitut ruokaohjeet löydät "ruokapöydässä" -tunnisteen alta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti