30.7.2016

Saunalle terassi - osa 5: rappusetkin valmiitKaupallinen yhteistyö: Byggmax & Junnikkala

No nysse on valmis!

Junnikkalan leveät, harjatut kuusilaudat ovat niin kauniit että kun seuraavan kerran tehdään terassia niin ostetaan kyl samat Byggmaxista. Seuraavan terassin tekoon tulikin kova polte: saunaterassikuvio onnistui niin hyvin että tekee mieli tehdä talon eteläpäätyyn samalla ajatuksella patio jolle pääsee astumaan suoraan ovesta. Tästä saunan edustasta on tullut nyt ykkös-oleskelupaikka - muualla ei juuri ole istuskeltukaan sen jälkeen kun tämä valmistui.

Noista laudoista kirjoittelinkin jo tarkemmin aiemmassa postauksessa, sieltä siis tarkemmat tiedot. Mutta sanotaan vielä sen verran että yllättävän paljon tekee tuo pieni yksityiskohta että niitä ei ole ruuvattu runkoon päältä. Sen sijaan ne ovat tukevasti kiinni rungossa lautojen kylkien uriin piiloutuvilla muovikiinnikkeillä. Ja voi pojat miten mukava tuolla megasileällä pinnalla on tassutella. Ihan luonnostaan onkin käynyt niin että uudella patiolla vierailleet ovat potkaisseet kengät jalasta jo rappusten juureen ja hissutelleet laudoilla paljain jaloin.

Mallattiin terassin rakenne tuollaiseksi että terassilaudat tulevat rungosta joka puolella sentin yli. Sillä tavalla kestopuusta tehty runko ehkä hiukan piiloutuu sivurooliin ja terassilaudat korostuvat. Rappuset tehtiin mataliksi ja leveiksi samalla idealla. Perustuskiviä vielä piilotellaan pikkusen istutuksilla ja avot!

Näissä kuvissa vilahtavat myös mun upeasti tuunaamani kansituolit. Ei mennyt ihan putkeen tällä kertaa, tai ainakaan ei tullut sitä mitä mielessäni etukäteen kaavailin. Mutta hyvin niillä silti istuskelee. Öljysin rungot mustiksi (tuli laikukkaat) ja värjäsin kankaat mustiksi (piti tulla pikimusta, tuli laikukas harmaa joka parissa aurinkoisessa päivässä haalistui laikukkaaksi melkein valkoiseksi). Mutta kun kaukaa kattoo ja silmiä siristää niin aivan hyvät!

2 kommenttia :

  1. No aivan huipun hienohan tuo kyllä on. Ja kansituolien kangaskin erittäin hyvä, mitään siristellä tartte.

    VastaaPoista