11.11.2015

Kattauksia, osa 1.


Kun on tämä rakkaus astioihin. Ja erityinen himo vintageastioihin. Suomalaiset 50-60-lukujen design on erityisesti mun mieleen, enkä koskaan kyllästy katselemaan kuvia joissa sen ajan esineitä vilahtelee sisustuksessa. Totesin että sellaisia kuvia voisin kyllä enemmän itsekin tänne blogiin laittaa, erityisesti erilaisista kattauksista jossa rakkaat aarteet ovat käytössä. Harvemmin oikeasti näin pieteetillä katetaan meillä pöytää - useimmiten vaan tempaistaan kaapista ne astiat mitkä käteen osuvat. Kauniit liinakankaatkin hapettuvat käyttämättä piirongin laatikossa! Mutta nyt mulla on hyvä syy kattaa kun perustin täten juuri uuden postaussarjan. Säännöllisen epäsäännöllisesti ilmestyköön tästä eteenpäin siis postauksia erilaisista kattauksista, joissa on mukana vintageaarteita.

Näiden kuvien rakkaimmat aarteet ovat varmaankin nuo Saara Hopean Nuutajärvelle suunnittelemat jalalliset lasit. Mallin nimi taitaa olla Veikko, jos olen oikein ymmärtänyt. Vaikka ne ovat aika kookkaat, me käytetään niitä reteesti viinilaseina. Alunperin ihastuin noihin kun selasin ihanaa kirjaa Alvar Aallon suunnittelemasta Villa Maireasta. Siellä näitä laseja oli astiakaapissa kolmessa värissä: oliivinvihreänä, sinisenä ja luumunpunaisena. Ankaran etsimisen tuloksena mulla on nyt jokaista väriä kaksi, eli kiva sekavärinen kuusikko. Näissä kuvissa väreistä sininen ja luumu (mikä lie värin virallinen nimi?).
 
Kangas: Maija Isolan Tantsu, Marimekko
Emalipannu: Antti Nurmesniemen Pehtoori, Finel
Jalalliset viinilasit: Saara Hopean Veikko, Nuutajärvi
Juomalasit: Anu Penttisen Sukat makkaralla, Marimekko
Lautaset, etikkapullo ja rasia: Kaj Franckin Teema, Arabia
Aterimet: Bertel Gardbergin Lion, Hackman


Latasin muuten justiinsa tuonne mun StyleRoom-albumeihinkin kuvakansiollisen erilaisia kattauksia vuosien varrelta. Näiden kuvien lisäksi siellä on kaikenlaista astiakokoelmaa maalta ja kaupungista. Käykäähän kattomassa tuolla, sieltä löytyvät mun muutkin albumini! Ja hakusanalla "kattaus" löytyy StyleRoomista kans aika älyttömän paljon katseltavaa...


10 kommenttia :

 1. Kauniita astioita. Varsinkin nuo jalalliset lasit ovat upeat.

  VastaaPoista
 2. Tästä tulee suosikkisarjani varmasti.
  Huikean hienot nuo Veikot.

  VastaaPoista
 3. Upea kattaus! Mun silmä lepää tuossa valkoisessa Pehtoorissa.

  VastaaPoista
 4. Pitäisi kyllä useammin kattaa nätisti! Tai siis, edes joskus. Kuvittelen aina kattailevani ja laittelevani kivasti, kun vieraita tulee, mutta samoilla lautasilla ne aina on, hyvä jos pöytää pyyhkäisen puhtaaksi lapsen jäljiltä.. Pöytäliinaa en taida edes omistaa.. Pitäisköhän skarpata.

  VastaaPoista
 5. ihanat värit! joka blogissa kaikki on samaa mustavalkoista niin astioissa kuin sisustuksessakin, tää oli mukava väriläiskä siinä sivussa:) tykkään!

  VastaaPoista
 6. Kaunista. Ihanat sävyt, tulee mieleen syksyiset marjat.

  VastaaPoista
 7. Niin nättiä! Just ihailen pöydällä vanhaa Arabian Valnecia- astiastosta jonka saimme nyt perintönä.

  VastaaPoista
 8. Oi että mikä kattaus. Tuohon olisi kiva istahtaa!

  VastaaPoista
 9. pssst...kurkkaatko mun blogiin, siellä sua odottaa haaste;). mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Rakastui nyt myös noihin viinilaseihin! Aivan ihanat! Täytyy pitää silmät auki rompepäivillä.
  Noista sukat makkaralla laseista olen myös tykännyt aina hirmuisesti, mutta en vielä omista ensimmäistäkään. Kaj Frankin kartioita olen keräillyt eri väreissä ja niistäkin pidän tosi paljon.

  VastaaPoista