27.11.2015

Kattauksia, osa 2.
Kattauksia -postaussarja jatkuu! Näiden hämyisten kuvien tähtöset ovat sinikuvioiset Arabian Valencia-astiat. Sarjan kuvion suunnitteli Ulla Procopé jo 60-luvulla  ja sitä maalattiin käsin Arabian tehtaalla aina vuoteen 2002 asti. Procopén töistä tunnettu on myös ruskea mattapintainen Ruska, joka lienee Arabian astiasarjoista kautta aikojen valmistetuimpia ja myydyimpiä. Harvinaisempi Valencia on näitä mun pitkäikäisiä keräilykohteita joita kartutan pikku hiljaa. Viimeisin osanen sarjaan on kesällä osto- ja myyntiliikkeestä edullisesti löytynyt kynttilänjalka.

Valencian kuvio ja koboltinsininen väritys ovat aika voimakkaat ja kokeilin saisiko sitä vähän taltutettua tummalla liinalla. Seestyihän se kun levitin astioiden alle tumman harmaata paksua pellavaa. Värilliset lasitavarat ja kuviolliset servetitkin rimmaavat liinan kanssa harmonisemmin yhteen. Alla vielä vertailun vuoksi kuvat liinalla ja ilman. Tummuus solmii aika eriväriset ja -kuvioiset jutut kokonaisuudeksi.

Punasavinen pilkkumi: Udumbara Redware
Juomalasit, kannu: Saara Hopean Pinottava, Nuutajärvi
Lautaset, kulho, kynttilänjalka: Ulla Procopén Valencia, Arabia
Aterimet: Tapio Wirkkalan Tapio alpakkaisena, Kultakeskus

Servetit: Fujiwo Ishimoton Vihma, Marimekko 
Pellavaliina: Iittala


4 kommenttia :

 1. Toden totta valkoinen alusta saa aikaiseksi turhan terävän kontrastin.

  VastaaPoista
 2. Valtava ero ilman pöytäliinaa ja sen kanssa. Jotenkin todella tunnelmallinen kattaus. Hieno!

  VastaaPoista
 3. Huikean kaunis kattaus liinan kanssa. Valenciat ovat vieneet myös minun sydämeni, niitä olen onnistunut saamaan kotiini muutaman :)

  VastaaPoista
 4. Ihana valencia ja todella hyvä tuo tumma liina!

  VastaaPoista