29.11.2014

Vintagea joululahjaksi: Heikki Orvolan Miranda




Olen aiemminkin täällä suositellut jouluahjojen hankkimista käytettynä. Netti on pullollaan kaunista vintagea lahjapakettiin kääräistäväksi! Nyt on vielä mainiosti aikaa hankkia lahjoja nettihuutokaupoista ja osto- ja myyntiliikkeiden verkkokaupoista. Ajattelin että voisin koota joitakin tärppejä ja linkkejä avuksi joululahjaideointiin. Tärppini ovat pääasiassa suomalaista 50-70-lukujen designia (koska siitä itte hulluna tykkään), mutta tokihan netistä sitten kaikkea muutakin lahjakelpoista käytettynä löytää.

Aloitetaan vaikka Heikki Orvolan Nuutajärvelle sunnittelemasta Miranda -lasisarjasta. Yksittäisen jälkiruokakipon hinta lähtee n. kympistä, ison tarjoilumaljan saa halvimmillaan kirkkaana alle kolmen kympin. Mirandaa on neljässä värissä: kirkas, turkoosi, ruskea ja vihreä. Hintoja vertaillessa kannattaa muistaa että kotimainen värillinen lasi on kirkasta tyyriimpää. Huuto.netissä näyttäisi olevan Mirandaa tarjolla runsaastikin, esimerkiksi tuo komea kokonainen ruskea tarjoilusetti. Huutiksen kaikki Mirandat löytyvät tuolta. Tori.fi:stä löytyisi i-ha-na turkoosi tarjoilukulho tosi edullisesti, sen näkee tuolta (napatkaa äkkiä ennenkuin ostan sen itse!). Ja Laatutavara.com:n mahtavissa valikoimissa on ruskea iso tarjoilukulho myöskin hyvään hintaan.

Vintage-astiat voivat olla pienenkin budjetin lahjaidea esimerkiksi näin: ala kerätä jollekulle sarjaa osissa. Anna vaikka yksi Miranda-jälkiruokakippo tänä jouluna, toinen ensi vuonna, ja niin edelleen.

This lovely vintage glass set is called "Miranda". It´s designed by Heikki Orvola for Nuutajärvi glass company.



12 kommenttia :

  1. Aivan uusi tuttavuus minulle ♡ todella kauniita! Leppoisaa iltaa :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat Mirandat!
    Suorastaan juhlava muoto, mutta toisaalta yksinkertainen.
    Jotenkin mulla menee nämä aina kirppareilla ohi, mutta sinun kuvissa ne ne näyttävät täydelliseltä.
    Innolla odotan muitakin vinkkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Sar P! Mirandoja vielä kirppiksillä aika ilahduttavan paljon liikkuu juu. Poimi ihmeessä kotikokeiluun jos tosi halvalla löydät, varsinkin toi iso kulho on käytössä minusta kaunis ja komea. Ja vinkkejä pukkaa, katsotaan mitä netti tän joulun alla tarjoaa ;)

      Poista
  3. Oi miten kauniita!Ei tällänen astiahullu paljon vinkkejä tarvii,kun tarttuu koukkuun.Turkoosit astiat ovat suuri heikkouteni.Edelleen tykkään ihan hirveesti siun blogistasi.terv.Tuula-Maija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta Tuula-Maija, ihan huippua että tykkäät! Tuo kotimaisen lasin turkoosi on kyllä i-ha-na väri.

      Poista
  4. Että joskus käykin mäihä. Kuukausi sitten kirpputorilla oli tuo turkoosi iso tarjoilumalja myytävänä. Siinä oli lappu: sininen malja, 2 euroa. Pitkään pyörittelin, että mikä siinä oikein on vikana, mutta ei kertakaikkiaan ollut yhtään mitään vikaa. Täysin ehjä ja virheetön. En jättänyt sinne ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipas aikamoinen löytö! Mä taisin maksaa omastani hyvän matkaa yli viiskymppisen, kun sitä keräilykokoelmaani metsästin :)

      Poista
  5. Ihania nuo vanhemmat kotimaiset lasitavarat.

    VastaaPoista
  6. Aivan! Kumpa vaan immeiset älyäisivät ostaa mullekin käytettyjä lahjoja, niistä tykkäisin paljon enemmän kuin uudesta krääsästä! Vaikka tietävät että ostan melkein kaiken käytettynä, eivät vissiin kehtaa vanhaa ostaa....
    Tuota Mirandaa on mullakin ja sellaista turkoosia vielä. Olen etsiskellyt tarjoiluastiaa...

    VastaaPoista
  7. Tiina/Bridgehill
    en ollut koskaan kuullutkaan osto-ja myyntiliikeiden verkkokaupoista. Kiitos vinkistä! Jos siellä on noin upeita tuotteita, minusta tulee hetkessä kanta-asiakas. Kerrassaan ihania lasiastioita.

    VastaaPoista
  8. No kappas, mulla onkin tuollainen ruskea Miranda kaapissa, sokerikulhona oon pitäny. Ja on myös pieni kaadin, ilmeisesti kermanekka :) oon tosi yllättynyt, että se on oikein "merkkituote". Justiinsa hetki sitten mietin, että siihen sopis glögirusinat ja -mantelit.. Ihanaa joulun odotusta, eksyin ekaa kertaa blogiisi ja tulen toistekin, kauniita kuvia sinulla. Ja nuo retroastiat kiehtoo muakin, perintökappaleina muutamia, kuten juuri nämä mirandat :)

    VastaaPoista
  9. Olipa ihana löytää tämä postaus, kuten blogisi muutenkin! Kiitos näistä tiedoista ja kuvista :)
    Kati | maitokahviperhonen

    VastaaPoista