8.11.2014

Kynttilävinkki
Alkava talvi on siitä ihanaa aikaa että on kylliksi hämärää kynttilöiden poltteluun. Heleät värit kynttilöissä ovat minusta niitä kivoimpia. Kun yksi väri on palanut loppuun, voi vaihtaa taas uuteen. Tai yhdistää paria toisiaan lähellä olevaa väriä jotka sopivat harmonisesti yhteen. Tai sitten yhdistellä ennakkoluulottomasti kaikkia värejä keskenään.

No mutta nyt siihen kynttilävinkkiin. Kävelinpä metroasemalla ex tempore Tiger -nimisen puodin ovesta sisään. Ja siellähän on ihan tosi kiva valikoima kauniinvärisiä, komean pitkiä läpivärjättyjä kynttilöitä. Olisiko ollut peräti pariakymmentä erilaista sävyä. Ostin aluksi tuollaisen neljän värin kimaran testiin, pitää kokeilla palavatko kauniisti. Hintaa oli näillä muistaakseni edulliset 1 euro / 2 kpl.

Lipaston päälle on kertynyt kaunista vintagea: Arabia käsinmaalattu Valencia -vati, Riihimäen lasin narupurkki, Lontoon antiikkimarkkinoilta löytynyt vanha peili ja kummitädiltä saatu Festivo -kynttilänjalka.

I like my candles in mixed bright colors.


13 kommenttia :

 1. Upea kokonaisuus!
  Täällä ilmoittautuu toinen värillisten kynttilöiden ystävä.

  VastaaPoista
 2. Ihanan poikkeavan värisiä kynttilöitä! Täytyykin poiketa Tigeriin, kun taas lähtee isompaan cityyn:)

  VastaaPoista
 3. Tiger on kyllä ihme kauppa! Sieltä löytää kaikkee kivaa oikein simppeliin hintaan. Itse olen edukkaasti ostanut sieltä mm. kiiltokuvia, teippejä, lahjapapereita ja jopa puhelimen laturin. Kun vertaa edesmennyttä Tiimaria siihen, niin en kyllä ihmettele, ettei siellä Tiimarissa viime vuosina enää kauppa käynyt...
  Täytyykin käydä testaamassa Tigerin kynttilät! Kauniit kuvat (taas) !

  VastaaPoista
 4. Äitini on kynttilöiden suurkuluttaja tähän aikaan vuodesta ja nykyään ostaa kaikki kynttilänsä vain Tigerista, sillä hinta on halpa mutta palaa kuulema hyvin! Toivottavasti sama kokemus tulee sinullekin :)
  Ihana ajatus myös se, että nuo kolme kynttilää odottaa vieressä, kun yksi palaa, eivätkä ole piilotettuna kaappiin!

  VastaaPoista
 5. Itsellä käytössä vähän gootimman värisiä kynttilöitä, joita löytää hyvin Indiskasta ja Stockalta :) Pitänee testata myös Tigerin laatu!

  VastaaPoista
 6. Kauniit kuvat jälleen kerran :) Juu, Tigerin kynttilät ovat laadukkaita, tasaisesti palavia, eivät valu turhia ja mehukkaita värivaihtoehtoja löytyy...olen ollut enemmän kun tyytyväinen! Ja se hintakin miellyttää :)
  Sari

  VastaaPoista
 7. Kauniit värit:) Pitkiä kynttilöitä tulee poltettua tosi harvoin, kun en omista kaunitta kynttilänjalkoja. Tuikuilla aina mennään. Jospa kirpparilla tulisi vastaan kynttilänjalkoja, niin sitten voisi piipahtaa Tigerissäkin.

  VastaaPoista
 8. Hauskaa miten asetelman tunnelma muuttuu vain kynttilän väriä vaihtamalla :)

  VastaaPoista
 9. Minuakin kiinnostaisi, että miten kynttilät palavat? Ja valuttavatko? Ihanilta näyttävät, piristystä pimeyteen! :)

  VastaaPoista
 10. No nyt on kynttilä koepoltettu ja tosi kauniisti paloi ihan niinkuin Gajsa, Petra R ja Sari tiesivät jo kertoakin. Ei valuta eikä savuta, tosi hyvä! Täytyypä ehkä testailla seuraavaksi niitä Tigerin pöytäkynttilöitä.

  VastaaPoista
 11. Minäkin testasin Tigerin kynttilöitä pyhäinpäivänä. Hyvin paloivat.

  VastaaPoista
 12. Unohdinpa Tigerissa käydessäni nämä kynttilät, vaikka kirjoituksesi olin lukenutkin. Itse koukutuin kivoihin 2-osaisiin joulukortteihin, joita sai eurolla kaksi kappaletta. Suosittelen!

  VastaaPoista