2.6.2014

Uutta seinää
Monta kesää suunniteltu talon eteläpäädyn ulkoverhouksen uusiminen toteutuu vihdoin kovaa kyytiä. Tämän kylän (ja maailman) parhaat kirvesmiehet ovat hommissa ja työ etenee sutjakkaasti. Vanhat laudat on purettu pois, rakenteita vähän uusittu ja uusia lautoja nakutellaan jo paikoilleen. Kun seinä on valmis, laitetaan uusi maali. Maalin väri ei kuitenkaan vaihdu, vaan talon seinät pysyvät vihreinä niinkuin tähänkin asti. Työmiehet lupasivat myös yrittää tunkata kuistia, joka on vuosikymmeniä sitten painunut vinoon etunurkastaan. Saapa nähdä oikeneeko se kiltisti.

Talon sisällä eletään remontin ajan sähköttömästi. Sähköasentaja kävi irrottamassa talon seinään kiinnitetyn ilmajohdon ennen urakan alkamista. Ilman sähkövaloa vuorokausirytmi on alkanut muuttua; illalla hämärässä tulee kömmittyä aiemmin peiton alle, kun kynttilän valossa rupeaa ramaisemaan.

Renovation going on at the summer house. One of the walls was in such a bad shape, it has to be completely renewed. I´m glad we have the best carpenters doing the work.8 kommenttia :

 1. Meilläkin eteläpäädyssä laudat irvistää paikoin pahasti, joten sama urakka on jossain vaiheessa edessä. Irtosiko laudat hyvin ilman että purut pölisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan ne vähän ropisi. Tämä meidän talon seinä on tehty aikoinaan niin päin että tervapaperi on vinolaudoituksen ja ulkoverhouksen välissä, se piti pahimmat pölinät sisällään.

   Poista
 2. Hienoa uutta seinää tulee...aivan ihana rintmamiestalo!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin tunkattiin notkahtanut kuisti viime kesänä. Helposti oikeni parin hallitunkin avulla, varovasti vaan pitää nostaa, ettei ikkunat helähdä. Ihana talo teillä!

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä miten saatte uuden maalin mätsäämään vanhaan sävyyn. Vihreä on kyllä hyvä väri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy muuttuu ihan hiukan, siitä tulee kylmempi vihreä kuin tämä nykyinen (joka on vähän kellertävä). Maalataan uudella sävyllä pikkuhiljaa koko talo sitten.

   Poista
 5. Meilläkin vihdoin alkoi taloremppa.

  VastaaPoista
 6. Melkoinen homma tuo koko seinän lautojen uusiminen - meillä vaihdettiin vain tiilitalon toisen päätykolmion laudat ja niidenkin parissa mies kyllä sai jokusen tunnin ahertaa. Toki isommalla porukalla kaikki sujuu vähän rivakammin, mutta minä en jostakin syystä kelvannut aputyövoimaksi tässä urakassa. :)

  VastaaPoista