4.2.2014

AlkuperäisasukasVihreässä talossa on sen ostamisen jälkeen myllerretty paikkoja paljon. On putsattu, puunattu, raivattu, maalattu, käännetty, rakennettu, hamstrattu ja laitettu kiertoon. Mutta muutama juttu on jäänyt justiinsa niille sijoille joilla olivatkin silloin kun taloon tultiin ensimmäistä kertaa omilla avaimilla. Yksi tämmösistä alkuperäisasukeista on portailla nököttävä sammakko. Sille on kesäisin melkein päivittäin käyttöä; painavan sammakon hommana on pitää auki ulko-ovea niin ettei se kolise tuulessa metallista kaidetta vasten. Talvisin konnalle ei ole juurikaan käyttöä ja se pääasiassa vain vahtaa pihamaata rappuselta käsin. Sammakon muotoinen ovistoppari. Enpä olisi itse varmaankaan hoksannut lähteä moista kaupasta rahalla hommaamaan, vaan olisin nostanut ovenpieleen ehkä kivenmurikan. Mutta kun se siinä jo valmiiksi oli niin sammakolla mennään.

Välillä kun en pitkään aikaan pääse maalle, mietin miten sammakolla hurisee.


Country house hoods in the winter time.21 kommenttia :

 1. Hihii. Tästä tuli mieleen täällä meidän vanhassa talossa työhuoneeni uunin päällä asustava puinen sorsa. Sekin on jäänyt edellisiltä asukkailta, ja aina välillä mietin että pitäisikö siitä päästä eroon, mutta yhä edelleen se vain tuolla kököttää.. Sun sammakkosi on kyllä paljon hurmaavampi kuin tuo mun sorsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumittava sorsa :) Jotakin kummaa turvallisuuden tunnetta tekee mun mielestä se että talossa on jotakin myös ajalta ennen meitä.

   Poista
 2. Minä pyysin meidän talon entisiltä asukkailta että voivatko jättää lähtiessään vanhan saunatontun saunaan. Siellä se on vieläkin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontut on mahtavia! Saunatontut ja puutarhatontut erityisesti. Mulla ei velä ole, pitää odottaa että oikeanlainen tyyppi tulee vastaan.

   Poista
 3. Ihanat tyypit kattoo ikkunasta ulos tuossa yhessä kuvassa! Korvat pystyssä.

  VastaaPoista
 4. Tuli ihan ikävä maalle, kun näitä kuvia katseli. Mulla ei tosin siellä ole sammakkoa rappusilla odottamassa, vaan edellisiltä jäänyt suuri tiinu. Sekin yksi harvoista niille sijoilleen jääneistä, niin paljon on rymsteerattu.

  VastaaPoista
 5. Meillä on saunassa kaksi entisten asukkaiden jättämää saunatonttua. Oma saunatonttumme muutti ekalla saunomiskerralla näiden kahden kaveriksi ja siellä saunan ikkunalla ne kolmistaan nököttää sulassa sovussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin mietin miten ovat raaskineet jättää saunatontut, mutta siten hoksasin että tietenkin ne tontut kuuluvat juuri siihen saunaan. Tontut ei varmaan hötkyile ja muuttele saunoista toisiin.

   Poista
 6. Komea konna. Tunnustaudun sammakkofaniksi ja muutama vahtikonna on kotosalla.

  VastaaPoista
 7. Aivan kertakaikkisen kauniita kuvia! Niissä oikein kuuluu talvinen hiljaisuus.
  Ja voi sammakkoa, sen täytyis vielä tovi jaksaa ootella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkun muakin aina vähän säälittää sammakko! Mitähän se öisinkin miettii siellä säkkipimeässä...

   Poista
 8. SUPERHIENOT KUVAT!

  mikko

  VastaaPoista
 9. Upea tuo viimeinen kuva tiestä! Mikä on tuo ovi päätyseinällä, oikeanpuoleinen varmaan menee kellariin, mutta tuo vasemmanpuoleinen?
  t. Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Juuli! Vasemmanpuoleinen on itseasiassa kellarin ovi, se vie kellariin kulkevaan portaikkoon. Oikeanpuoleisen oven takana on koko talon mittainen matala säilytystila - sellainen johon voi tyrkätä kaiken ylijäävän lautatavaran :)

   Poista
 10. Oi kuinka KAUNIS talo.

  VastaaPoista