11.2.2014

Pihalla toukokuussa


 
 


 

Toukokuu on kyllä aika huikea kuukausi. Se alkaa siemenien hypistelyllä, kuoppien kaivuulla ja multasäkkien halailulla. Pihaan ilmestyy muhevia multaisia läikkiä kun puutarhuri suunnittelee valtakuntaansa neliömetri kerrallaan. Kirppiksiä kierrellään silmä kovana perinneperennan jakotaimet tähtäimessä. Jännitetään selviääkö laventelipöheikkö taas yhdestä talvesta (on selvinnyt jo kolmesta!). Ihmetellään mitä maasta nousee - istutinko mä tuommoisenkin viime vuonna? Kuun lopulla piha alkaa pukata vihreää niin että huimaa. Kun pääsee maalle, on heti käytävä vahtaamassa jokaisen pienen taimen viimeaikaiset saavutukset. Sitten levitetään patiolle katos, nostetaan korituolit varastosta ja avataan kuohuviini.

Oi toukokuu, ihan kohta se jo on. Vielä ehtii kuitenkin hetken kaikessa rauhassa täkin alla tuumata kuoppien paikkoja, suunnitella istutuksia ja valkata mielessään siemeniä.


May must be my favourite month of the year. It´s amazing how much is going on in the garden during those weeks of spring. 
.

24 kommenttia :

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Voi mitä kuvia! Ja ihana tuo pinkki tuoli! Toukokuuta odotellessa...:)

Viena kirjoitti...

enää kaksi ja puoli kuukautta.. :)

Pilviraitti kirjoitti...

Oih, näistä kuvista ja tekstistä tuli niin hyvä ja keväinen fiilis. Onneksi ei ole enää pitkä matka toukokuuhun.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Eilen oli radiossa sanottu, että talvea ei tämän kummempaa enää tule ja kevät tulee aikaisin....ihanaa...toivotaan, että on myös aurikoinen ja lämmin kevät..:)

Mira-Marie kirjoitti...

Ihana blogi sinulla. olen seurannut jo pitkään, mutta en ole tohtinut jättää kommenttia. Täällä kaikki on niin kaunista. Piha on itselleni oikea vitsaus. Ostettiin talvisaikaan vanha rintamamiestalo ja ajattelin, että keväällä lumenalta paljastuu kaunis piha (kun talo on niin vanha, että varmasti moni omistaja on sitä laittanut). Noh toisin kävi. Pihalla ei ollut oikeastaan mitään muuta kun roskaa. Ensimmäinen kevät, kesä, syksy siivottiin pihaa..sitten perheeseen syntyi tyttö ja pihan laittaminen jäi. Muutamia sipuleita olen pihaan heitellyt. Harmittaa.

E kirjoitti...

Niin ihanat kuvat, että maaseudun tyttönä voin melkein haistaa toukokuun tuoksun niistä! :)

Punainen Pihlaja kirjoitti...

Toukokuuta odotellessa! Tällä viikolla tuli jo ensimmäiset siemenet - näyttää olevan joitan samoja kuin tuossa kuvassasi, ainakin isotähtiputkea ja maatiaisritarinkannusta. Pussissa näyttää vaan lukevan, että vaativat 6-8 viikon kylmäkäsittelyn ja harmittelen tässä, että syksylläkö ne sitten ovatkin vasta kylvökynnössä. Miten sinä tuon ratkaisit?

Merikuu kirjoitti...

Toukokuussa tosiaan on maagista odotusta, jännitystä :)

Mutta mistä noi vihreät korit? Itsellä on oransseja vastaavia, enkä tosiaan muista mistä ostin...ehkä Mokosta aikoinaan...

Tiina // Käy peremmälle kirjoitti...

Kyllä tulee ikävä kesää ja kaikkea vihreää kun katsoo näitä ihania kuvia.

-Tiina

ankku kirjoitti...

Hei, alkoi kiinnostamaan tuo ammejuttu, kun teillä on saunan edessä semmonen. Onko se ympäri vuoden tuossa pihalla? Peitättekö sen jotenki talveksi? Mulla ois rauta-ammeprojekti odottamassa... Se on kyllä tosi ruosteessa, että saa nähdä, saako siitä kalua.

Annika kirjoitti...

Mokosta taitavat olla juu! Mä olen saanut ne ystävältä jo lähemmäs kymmenen vuotta sitten - aikoinaan siis :)

Annika kirjoitti...

Ankku, amme on ympäri vuoden saunalla, talveksi se suojataan pressulla. Toivottavasti sun ammeprojektisi on menestyksekäs :)

Annika kirjoitti...

Mun ainakin PITI tehdä niin että istutin viime keväänä ja annoin luonnon hoitaa kylmäkäsittelyn. En kyllä tiedä olisiko niin ollut fiksu toimia. Enkä kyllä enää kuollaksenikaan muista että istutinko, hahaa! Senpä näkee keväällä nouseeko maasta mitään.

Annika kirjoitti...

Mira-Marie, kiitos! Tsemppiä pihaprojektiin, voin uskoa että tekemistä riittäisi. Jos vaikka neliö kerrallaan ettei urakan edessä uuvu? Toivottavasti niistä muutamista sipuleista on kasvanut sinulle silmäniloa :)

Annika kirjoitti...

Oi sopisi minulle kyllä!

Annika kirjoitti...

Ei oo paljon mittään se!

Annika kirjoitti...

Kiitos E!

Unknown kirjoitti...

Voi että mikä ihana blogi, kiva kun vihdoin löysin tänne! Tosi inspiroiva, mielenkiintoinen ja nätti. Diggaan sun tyyliä! Nyt mun tekee mieli hankki oma talo omalla pihalla, ja vaikka heti!! :)

Kirjatoukka kirjoitti...

Mahtava tuo iso, vihreä, pyöreä pullo! Ja pieni viinipaikka kukkapenkin päässä :) Minäkin yritän ryhdistäytyä tänä keväänä yrttimaani kanssa. Ensimmäistä kertaa ihan sormet syyhyävät kevään odotusta, Kirjatoukassa saattaa piillä myös (tosi, tosi vaatimaton) Viherpeukalo...

minkki kirjoitti...

Hei. Mistä tuo paviljonki on peräisin?

Annika kirjoitti...

Moi minkki, se on Ikeasta, nimeltään Karlsö.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, oletko ollut tyytyväinen paviljonkiin? Kestääkö hyvin säätä ja muutenkin :)

Annika kirjoitti...

Juu, tosi tyytyväinen. Runko on tuossa vuoden ympäri, vain kangaskatos otetaan aina pois talveksi ja pesaistaan. On pysynyt aivan hyvänä, sekä kangas että runko.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Annika vastauksesta. Kyllä se on hommattava tuo paviljonki, ei auta mikään! :)