6.7.2013

Koukussa seljankukkamehuun ja croissant-vinkki











Olen tänä kesänä koukuttunut ihanasti seljankukkaan. En ole tainnut aiemmin sitä maistaakaan, kunnes ystävät toivat mökille tullessaan tuliaiskassissa pienen pullollisen seljankukkalimua. Sen juotuani kipitinkin oitis kauppaan hakemaan mehutiivistettä.  Lorautan sitä mausteeksi kuplaveteen ja juon jääkylmänä janojuomana. Koska en ole suuri makean ystävä, laitan vain lirauksen mehutiivistettä lasilliseen vettä - tiiviste on niin makiaa ja tiukkaa tavaraa että pienikin määrä tekee taian. Maku on ihmeellisen kukkainen ja vaan aivan älyttömän hyvä ja raikas.

Laitetaanpa toinenkin herkkuhoksaus samaan syssyyn. Tämä opin Minnalta ja Glorian ruoka & viini -lehden uusin numerokin suosittelee samaa. Helppoakin on, löytyy K-kaupan pakastealtaasta: ihan järkyttävän hyvät puolivalmiit Pirkka-croissantit, jotka voi luikauttaa mökillä pakastelokerosta uuniin aamulla kun kahvi vielä tippuu. "Eihän kerrota muille" lukee lehdessä. Mutta miks ihmeessä ei kerrottais?

I have grown an addiction to elderflower cordial. I make it simply by adding elderflower syrup to sparkling water. The best ice cold drink during a summer heat wave. Maybe also getting addicted to frozen croissants they sell at local supermarkets. From freezer to oven and ready baked while morning coffee is brewing - too easy.


18 kommenttia :

  1. Sama koukutus on mulla ollut jo pari kesää. Seljankukkamehu on vaan niin hyvää! Vieraatkin jo niin tottuneet sitä saamaan, että joskus kun oli pelkkää vettä luulivat sen maistavansa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee aika hauskaa, seljankukkaehdollistuneet vieraat :D

      Poista
  2. Nam..kiitos näistä herkkuvinkeistä :) Olen kokeillut vain niitä poksautettavassa pahvitölkissä olevia croissanteja. Vaatii hieman enemmän laittoa kuin nuo pakasteet, mutta samalla väliin voi sujauttaa juustoa ta suklaata, jotta kokonaisuudesta ei tule liian terveellistä ;) Täytyypä kokeilla noita myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matleena, joo näissä täytyy töräyttää lisukkeet vaan reteesti pintaan :)

      Poista
  3. Kiitos croissant-vinkistä! Seljankukkamehusta on myös tullut oma suosikki tänä kesänä. Tällä hetkellä on menossa Stokkalta ostettu englantilainen Belvoir-luomuseljankukkamehu, joka on myös tosi hyvää. Mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirjo, mulla odottaa tossa kans korkkaamaton Belvoir-pullo! Siinä oli niin houkuttava etiketti että ostin varapulloksi :)

      Poista
  4. Mums mikä postaus. Ikeasta tulee aina hamstrattua seljankukkamehua kaiken muun "tärkeän" ohella :)

    Kiva vikki nuo pakastekiekurat. Minä myös olen käyttänyt poksautuspakkauscroissantteja mutta näitä täytyy kokeilla! Vieläkin helpompaa... ;)

    Lauantai-illan terkut POrvoosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah täytyypä testailla Ikeankin mehu. Se poksautuspakkaus on kyllä vänkä :)

      Poista
  5. Empä oo ikinä maistanut tuota seljankukkaa. Laitan seuraavaan ostoslistaan, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  6. Olen ihan törkeän koukussa Pirkan pakastecroisantteihin! Parhaita mitä pakasteesta saa. Seljankukkamehusta en ole kuullutkaan, mistä sitä edes saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina, vissiin ihan markettien mehuhyllyistä sitä löytyy - ei oo mulla kyllä osunut silmään ennekuin nyt hurahdin. Mä bongasin Stockmannilta siellä käydessäni ja Ikeastakin saanee.

      Poista
  7. Joskus maistoin seljankukkamehua, mutta ei oikein uponnut. Oliskohan sitten ollut liian makeaa. Croisantit on puolestaan lemppareita, käyn ostamassa Lidlistä monesti ja ne maalaisversiot varsinkin on aika hyviä. Mutta pakasteversiotkin pitää ehdottomasti kokeilla! Mä olen jonkun kerran ostanut Pirkan pakastemacaronseja ja ne on kyllä aika ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kukkainen maku kyllä varmaan jakaa mielipiteitä, joko siitä tykkää paljon tai sitten ei yhtään. Mulle ei maistuis paksuna makeana versiona. Aika Pirkalla on pakastemacaronsejakin? Täytynee viivähtää pakastealtaalla kauemmin ja kattoa mitä kaikkee löytyykään!

      Poista
  8. Maininta KAHVIkupeista johdatti tänne toisesta blogista.
    Kannatti tulla! En ole kuullutkaan Pirkka pakastecroisanteista. Kiitos "ettet kertonu"!

    VastaaPoista
  9. Seljankukkamehu on ihan jees, mutta Brunnebyn raparperimehu + vissy = voi pojat! Hienostellessa sekaan voi vielä laittaa pari mintunlehteä. Iso kiitos loistavasta croisanttivinkistä! Poksautuspaketista en ole oikein tykännyt, koska siinä on käytetty voin sijasta kovetettua kasvirasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooooh, raparperimehu! Pitää testata, kuulostaa niiiiin hyvältä.

      Poista
  10. Sekoitappas loraus seljankukkamehua koivunmahla vichyyn (myydään isossa pullossa). Meillä menee jäiden kera jopa oluen korvikkeena :D

    VastaaPoista
  11. Tutustuin seljankukkaan /holunder syrup Itävallassa Äitien päivän lounaalla. Tarjosivat kuohujuoman , joka ihmeen ihanaa. Tietty kysymään merkkiä, jolloin jippu selvis. Halpaan kuivaan sektiin , luiru tuota ja ilmassa juhlan ja kevään tuntu ! .

    VastaaPoista