15.7.2013

Roskiksesta, kirppikseltä ja kaapeista pöytään
Pitäisi muistaa useamminkin loma-arkena kattaa ajatuksella - kaapeista löytyy maalla kuitenkin kaikenlaista vänkää väriä jota laittaa pöytään. Keltaiset Grapponia-kulhot ja vihreät Teema-lautaset ovat vanhoja aarteita vanhempien kätköistä. Kyökki-kupu, Pehtoori-pannu, Sorsakosken aterimet ja Carmen-kynttilänjalat ovat kirppislöytöjä. Ja tuo Marimekon ikuvanha kasvikuvioinen kangas, sen olen onkinut vuosia sitten roskiksesta. Pesun jälkeen vanha vahva puuvilla palasi aivan oivalliseen käyttökuntoon.

Finnish design table setting in blues, greens and yellows: Arabia porcelain, Finel enamel, Riihimäen lasi glass, Sorsakoski cutlery and Marimekko fabric. Everything else found at my parents cupboards or at fleamarkets, except the table cloth: it is salvaged from a trash can. The old hefty cotton gained back it´s glory after a good wash.
.

25 kommenttia :

 1. Tuo kangas on hieno!

  Samanlaista sinistä Pehtoori-pannua pyörittelin itsekin viime viikolla torikirppiksellä. Jäin miettimään vielä.. hinta oli 75 euroa..

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä, arkisin pitäisi enemmän miettiä kattausta,sillä se tuo yhtä hyvän mielen kuin kukkakimppu pöydällä. Kaunis kattaus on puoliruokaa, vai miten se meni. Tosi kaunis kattauskokonaisuus ja kadehdin kaikkia löytöjäsi. :)

  VastaaPoista
 3. Siis voi nams miten ihana kattaus!

  VastaaPoista
 4. Kaunis kattaus...nuo aterimet ovat ihanat!

  VastaaPoista
 5. Piti ihan käydä Marimekon verkkonäyttelyssä tunnistuskierros.
  Olisiko kangas Sademetsä 1974 Wakisaka Katsuji?

  Oli mikä oli. Aivan mahtava kattaus kokonaisuus.
  Sinulla on mieletön kyky yhdistellä värejä.

  VastaaPoista
 6. Onpa kesäinen kattaus :) Minulla on ollut jo pitkään aikomuksena myydä tummanvihreät Teema-kahvikupit ja -asetit, mutta vielä ne lojuvat nurkissa. Ehkä pitäisi harkita uudelleen ;)

  VastaaPoista
 7. Mulla on noita samoja aterimia tämän taloni peruja. Olen sitten ostanut kirppareilta niitä vielä lisää, koska ne on nostalgiaa mun lapsuudestani.

  Ihana kangas. Vahinko, kun en asu kaupunkilähiössä, niin en pääse dyykkaamaan tuollaisia herkkuroskiksia.

  VastaaPoista
 8. Veitsi sisäänpäin kattauksessa please.

  Meillä on mökillä vanhat sorsakoskelaiset ja ne ovat rasittavat, kun ne ovat niin "takapainoiset" eli kahva on niin painava, että lapsilta varsinkin ne putoilevat koko ajan lautaselta. Niitä kun on nähnyt koko lapsuutensa, nuoruutensa ja aikuisuutensa niin jotenkin niitä ei enää näe hienoina. Mutta niissä on sama juttu kuin esim. Festivoiden, Grapponioiden, Lomonosovien ja vuosilautasten kohdalla -tarpeeksi monien blogihehkutusten myötä niitäkin alkaa katsella ihan uusin silmin.

  Se pikkuruinen, pienin, haarukka sorsakoskelaisissa on tosi söpö. Jimin (vai oliko se Livin?) Huutokauppakeisari-ohjelman vuoksi Grapponiaa muuten tuskin löytää enää mistään halvalla. Tuo kangas on tosi ihana!

  VastaaPoista
 9. Piti vielä sanoa, että blogissa nimeltä "70-luvulta päivää" voi tehdä tosi hauskoja muistelokierroksia. Ihan kuin tuo kangas olisi joskus esitelty siellä mutta en ole varma.

  VastaaPoista
 10. Kauniit kuvat taas kerran! Kiitos niistä! Minäkin iloitsen Sorsakosken aterimista, jotka ihan vasta löysin vanhempien kätköistä. En vain vielä ole ehtinyt niitä kattaa pöytään, ne odottavat mökille pääsyä. Ja samalla sain myös Grapponia-tarjoilukulhon.

  VastaaPoista
 11. Äskeisen Sorsakoski-Grapponia -tekstin kirjoitti Hilkka

  VastaaPoista
 12. These are my favorite colors at the moment :-)

  VastaaPoista
 13. Todella kiva kangas, en ole tuota kuosia aiemmin edes nähnyt :)

  VastaaPoista
 14. Torissa myynnissä sorsakoskelaisia, samalla ilmoittajalla kaksikin ilmoitusta, toisessa sekalaisia ruokailuvälineitä.
  t. Heidi (en siis ole minä, tuo ilmoittaja)

  http://www.tori.fi/keski-suomi/Hackman_Sorsakoski_ruokailuvalineet_7267031.htm?ca=7&w=1

  VastaaPoista
 15. Kivat piristävät värit! Ja muutenkin kaikki pöydältä löytyvä on ihanaaa :)

  VastaaPoista
 16. Niin kaunista!! Kiitokset ihanasta blogista <3
  t maarit k

  VastaaPoista
 17. Maria Kannosto16.7.2013 klo 19.29

  Vihreät lautaset, Teemaa vai Kiltaa? Väri on ihana. Keräilen sen väristä Kiltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemaa, taitavat olla kultaiselta 80-luvulta :)

   Poista
 18. Hieno retro-kattaus! :-) Keltaiset kulhot ovat niin hienoja!

  VastaaPoista
 19. Kattaus just miun makuun :)
  Kaikenlaista ihanaa ihmiset heittää roskiin. Ihan huippu tuo liina!

  VastaaPoista
 20. Kun olin nuori (liki 30 vuotta sitten) just nuo grapponia kulhot anoppilan kesäpaikalla olivat ihan kamalimmat astiat, mitä kuvitella saatoin. Ei tullut mieleenkään pelastaa niitä, kun he aikanaan luopuivat paikastaan.
  Kaduttaa.
  Onneksi ymmärsin pelastaa sieltä edes joitain (ihan hyviä) juttuja.
  Niin se maku muuttuu, kummasti.

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Tsekatkaapa sellainen kuin kahvelikoru-siinä hienosti saaneet sorsakosket uuden elämän. Näitä koruja valmistaa mieheni serkun mies..minusta ne ovat aivan upeita.

  VastaaPoista
 23. Kaunista! Tuo ihana kangas on muuten tulossa uudelleen Marimekon valikoimiin syksyllä :)

  VastaaPoista