18.7.2013

Peilikokoelman alku?


Ostin kirppikseltä muutamalla eurolla kivanmuotoisen vanhan peilin. Ajatuksena oli että ripustaisin sen johonkin päin alakertaa jotta siitä voisi kurkata naamaansa aina tarpeen mukaan - kesävieraat ovat antaneet lempeää palautetta ettei talossa oikein missään ole peiliä sopivasti saatavilla. No, ei tullut sitten tästäkään sellaista peilailupeiliä kuin oli ajatus. Sattui niin että peili olikin ihan tismalleen samaa sukua kuin yläkerrassa mun yöpöydälläni nököttänyt talon alkuperäinen peili; sama koristeellinen reuna, samanmoiset kiinnikkeet ja taustalevy - mutta hauskasti muodoltaan erilainen ja pienempi. Lienevät saman valmistajan hyppysistä peräisin.

No pitihän pikkuinen peililöytö laittaa suuremman lajitoverinsa seuraan. Saattaa olla että yöpöydän yläpuolelle kehkeytyy ajan saatossa pieni kokoelma, jos vastaani vielä joskus tulee jonkun muunkin muotoinen rypyläreunainen peili.

Two thrifted mirrors on top of my bedside table. Wouldn´t it be nice to have a small collection of same make of old mirrors on one wall?

16 kommenttia :

 1. Ihana tuo isompi peili :)
  Mulla on samaa sarjaa pyöreä peili.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita ja niin lempeän nostalgisia.

  VastaaPoista
 3. Mulla on alkanut käydä samoin, kun olen löytänyt kirppareilta ihania 50-luvun tiikkikehyksisiä peilejä. Nyt enää odotan, että vastaan tulee täydellinen uusi asunto, johon voin peilikokoelmaa kerätä. :)

  Kauniit ovat nuo sinun peilisi ja kiva blogi myös. Olen jonkin aikaa seurannut, mutten koskaan tainut vielä aiemmin kommentoida.

  VastaaPoista
 4. Tuohon peili on, kuin tehnyt...odottavat siinä lisää peilejä...:))

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat peilit olet löytänyt! Mä olen itsekin etsinyt tuollaisia vanhoja fasettihiottuja yksinkertaisia peilejä, mutta ei ole sattunut kohdalle. Täytyy jatkaa etsintöjä :)

  Tervetuloa vierailulle:
  http://punainenpihlaja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Hienot peilit, sopivat hienosti lipaston ylle! Minä olen myös haaveillut peilikokoelmasta, tosin en peilaamista varten, vaan yhdelle melko hämärälle seinälle, jolloin seinään tulisi lisää ulottuvuutta. Peilit on mainioita sisustuselementtejä :)

  VastaaPoista
 7. Todella kauniita yhdessä!
  Ja niin herkkiä kuvia kaikki!

  VastaaPoista
 8. Lupaava sarja on kehkeytymässä. Tuo kakkoskuva henkii mennyttä aikaa..aivan ihana!

  VastaaPoista
 9. Hienot peilit. Sulla on niin inspiroivan kauniita yksityiskohtia aina täällä, ilo käydä aina lukemassa :)
  mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 10. Oi, tulee niin kaunis kokoelma, tai on jo :) Kuvista huokuu ihana rauha :)

  VastaaPoista
 11. Tunnelma on just oikea. Söpön rouheat peilit!!

  VastaaPoista
 12. Kauniin yksinkertaiset peilit, sopivat hyvin makuuhuoneesi tunnelmaan.

  Löysin kerran Lontoosta eräältä kadulta kokoelman aivan upeita antiikkipeilejä. Harmittelin kun en millään voinut tunkea niitä matkalaukkuun ja tuoda kotiin.. hintakaan ei ollut niillä yhtään paha..

  VastaaPoista
 13. Olen ihaillut peilikokoelmia sisustuslehdissä ja -blogeissa jo pitkään. Hyvä alku siis!

  PS. Sopisiko Vihreään taloon suomalaisen kuvataiteilijan maalaus? ;)
  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/suuri-taidearvonta/

  VastaaPoista
 14. Kiitos paljon kommenteistanne te kaikki! Saapa nähä tuleeko kokoelma vai jääkö peilikaksikoksi - molempi parempi :)

  Merja, tuo on välillä matkustaessa piinallista: mulla on jäänyt kaivelemaan Amerikan matkalta kirppikseltä sellainen isokokoinen valurautainen vanha pöytätuuletin jonka kotiin kuskaaminen ei lainkaan sopinut lentoyhtiön pirtaan.

  VastaaPoista