19.6.2012

Suomalaista lasiaMinipieni, mukavan sekalainen värikimara suomalaista lasia makuuhuoneessa lipaston päällä; Nanny Stillin keltainen Grapponia -jälkiruokakulho, Heikki Orvolan Marimekolle suunnittelema violetti Bökars -lasilautanen ja ruskea Kivi -tuikku, Oiva Toikan kirkas Kastehelmi -kääntömaljakko ja Saara Hopean turkoosi Näppyläkulho. Ja sitten on vielä tuo tunnistamattomaksi jäänyt, kirppikseltä löytynyt meripihkan värinen tuikkukippo. Olisko kotimainen sekin?
  
A tiny collection of old finnish glass design on the bedroom dresser. A mix of colours I love. 

 

12 kommenttia :

 1. Ohhoh, ohhoh. Meillä on koti-kotona tuommoisen keltaisen Grapponia-sarjan maljakko. Aina olen siitä tykänny, mutten tiennytkään, että se on nimekästä lasia.

  VastaaPoista
 2. Suomalainen lasi on aina todella kaunista. kauniin asetelam olet niistä tehnyt. Noita teidän mahtavia tapettteja ihailin myös :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kokoelma ja asetelma. Ja kiitos, opinpahan just että Grapponia ja Kastehelmi ovat kaks ihan eri asiaa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kaikki tyynni! Tuo kääntömaljakko on ihana. Värikäs lasi on vienyt minunkin sydämen. Täällä kotiseuduilla juuri hamstrailen ihania kipposia ja kupposia ja mietin että mihin ne sitten mahdutan, kun pääsen kotiin... :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä. (Huokailee.)

  VastaaPoista
 6. Olen sama mieltä - suomalainen lasi on niin kaunis. Itse olen koukossa meidän virolaisesta lasista ja juuri eilen sain omaksi Tarbeklaasin klassikkoon - Noon kuppit (http://idemulgu.wordpress.com/2012/06/19/noon/). Olen nyt tosi onnellinen!
  Sulla on niin ihana blogi, tästä olen myös koukossa :)

  VastaaPoista
 7. Nuo Grapponiat on niin kauniita ja varsinkin keltaisena! Minulta löytyy Kannu ja 5 lasia :)

  VastaaPoista
 8. Ihania lasi-esineitä tosiaan. Ja kyllä vanha kastehelmi voittaa uustuotannon, esim uudet leipäkautaset on aika raskaat ja kömpelöt vanhoihin verrattuna. Tuo meripihkan värinen tuikkokippo on joko Orvolaa tai Toikkaa, olen nähnyt kirkkaana samanlaisen, taitaa olla vähän uudempaa tuotantoa kuin muut. Siitä ilmeisesti lähtee yläosa irti? Kaunis on ja kaunis kokonaisuus muutenkin.
  T Marja Mikkelistä

  VastaaPoista
 9. Mulla on kanssa sellainen kutina, että tuo tuikkukippo olis Heikki Orvolan suunnittelema.

  VastaaPoista
 10. Sinun kotisi on niin kaunis ja sa kunniotat kaikkea suomalaista ihana tulee suomeen niin ikava kun katson sun blogia miten hyvan nakoine toi sauna on mustana ai,etta ihan kateeksi kay

  VastaaPoista
 11. Wau mikä tapetti!! Lipasto näyttää ihanalta sähkönsinistä vasten!
  http://t1ppytoes.blogspot.fi/

  VastaaPoista