26.11.2023

Pieni orvokkimeri


Olen pikkuhiljaa kasvatellut Birger Kaipiaisen Viola-seinälautasten kokoelmaani. Ensin tuli yksi jättikokoinen kahdeksan vuotta sitten, siitä kaikki lähti. Sittemmin olen pitänyt silmiä auki ja tehnyt orvokkiostoksia, kun sopivan hintaisia yksilöitä on tullut vastaan. Viola-lautasia on valmistettu aikanaan kolmessa koossa. Minulla on niistä seinällä kahta suurinta. Kaikkein suurinta kokoa on kolme ja keskikokoista samoin kolme. Luulen että tämä voisi nyt olla mulle sopivan kokoinen orvokkimeri, enempää en enää kaipaa. Yksi keskikokoinen on vielä kiinnittämättä seinään, pähkäilen sen lopullista paikkaa ja tuon minimeren sommittelua vielä.

Mistä Viola-vateja löytää? Minä olen hankkinut omani Torista, Facebook-kirppiksiltä (esim. ryhmä "Arabiakirppis ja keskustelu" on hyvä) ja panttilainaamon myymälästä. Hakusanoilla "arabia* viola" tai "kaipiai* viola" on yleensä tärpännyt. Panttilainaamosta ostettu tarttui haaviin ihan Googlen kuvahaulla - sekin on ihan käyttökelpoinen etsintäväline kun sinne listautuu mukavasti esim. huutokauppojenkin luetteloiden kuvat.

2 kommenttia :