25.10.2023

Ajattoman kaunis sängynpääty


Kaupallinen yhteistyö ja alekoodi: Johanna Gullichsen


Johanna Gullichsenin kankaista on pikkuhiljaa tullut meillä kotona erottamaton osa sisustusta. Minua viehättää niissä erityisesti harkittujen värisävyjen lisäksi kuosien yhtäaikainen nykyaikaisuus ja traditionaalisuus. Pidän siitä, ettei niitä oikein osaa sijoittaa mihinkään tiettyyn aikakauteen tai paikkaan, vaan ne tuntuvat vähän siltä, kuin olisivat aina olleet. Ja tietenkin viehättää myös se mieletön laatu, joka syntyy kun taiten Suomessa kudotaan. Sen tuntee kyllä kun kankaiden pintaa hypistelee, ne on todella tehty kestämään. 
 
 Taannoin kirjoittelinkin, että Johanna Gullichsenin myymälässä voi teettää kankaista simppeleitä mittatilausompelutöitä, kuten erikokoisia päiväpeittoja, tyynynpäällisiä, lattiatyynyjä jne. Nyt on tilaustuotteiden valikoimaan lisätty myös JG-kankailla verhoillut sängynpäädyt. Aivan superhienoja! Sängynpäädyllä ja sen kankaalla voi helposti lisätä luonnetta ja mukavuutta makkariin. Lisäluonnetta kaipasi meillä koululaiseksi kasvaneen lapsen huone. Siispä lähdin tuumailemaan kangasvalintaa ja päädyn mallia lapsen sänkyyn.
Kangasvalintaan vaihtoehtoja riittää. Valintaa helpottamaan voi tilata Johanna Gullichsenin myymälästä mallitilkkuja kotona soviteltavaksi. Minä mallasin mallitilkkuja mm. kotoa löytyvän pussilakanarepertoaarin kanssa, katsoin miten ne sopivat mattoihin, lattian väriin ja seinien sävyihin. Vaikka tilasinkin nyt päädyn lapsen huoneeseen, valkkasin kankaan niin, että se sopii vähän kaiken kanssa mitä meiltä kotoa löytyy. Näin se kestää aikaa ja voi sitten lapsen käytön jälkeen siirtyä vaikka työhuoneeseen tai vierashuoneeseen. Valitsemani kankaan kuosi on nimeltään Doris ja väri kauniin vihreä Manteli.  
Kuvasin Doris-sängynpäätyä meillä kotona kahdella tavalla: lapsen tummansiniseinäisessä huoneessa ja aikuisten vaaleaseinäisessä huoneessa. Halusin testata toimisiko ajatukseni kangasvalinnan monikäyttöisyydestä ja ajattomuudesta. Ja toimiihan se, uskaltaisin sanoa! Päädyn kaverina on näissä kuvissa muitakin Johanna Gullichsen -tuotteita, kuten soman pyöreä Beetle-tyyny, mukavan napakka putkityyny ja ylellisen lämmittävä, täysvillainen harmaa Gaia-huopa. Aikuisten versiossa mallasin päiväpeitoksi klassisen neutraalia Eos-kangasta vaaleanharmaana. Lapsen huoneessa taas verhosin runkopatjaa Helios-kuosin Manteli-sävyllä. Kummatkin rimmaavat vihreän Doriksen kanssa kauniisti.
 
Sängynpäätymalleja on valittavana kaksi. Tämä meidän on vähän muhkeampi, omilla jaloillaan sängyn ja seinän välissä seisova Premium. Toinen malli Cosy on hiukan ohuempi ja kiinnitetään suoraan seinälle. Kumpaakin saa myös omilla mitoilla valmiiden standardimittojen lisäksi, korkeutta ja leveyttä voi siis säätää juuri sellaiseksi kuin haluaa. Minä valkkasin lapsen 120 senttiä leveään sänkyyn standardikoon, joka on 120 cm leveä ja jalat mukaan lukien 115 cm korkea. Paksuutta Premium-päädyllä on 8cm. Se on mielestäni juuri sopivan muhkea ja mukavan nojailtava, kun tilaa sellaiselle on. Napakoihin neliöihin hiukan litteämpi Cosy voikin olla sopivampi valinta.
 
 


Päädyt valmistetaan Suomessa, ja niin kudotaan Johanna Gullichsenin kankaatkin - kotimaisuusaste on näin ollen korkealla. Kankaan voi valita joko puuvillaisesta Normandie-mallistosta tai villaisista Contract-kankaista. Päädyn hinta sisältää verhoilukankaan ja työn ohella myös rahdin, se tuodaan siis kotiin asti samaan hintaan. Toimitusaika on kolmisen viikkoa. Premium-päätyä voi tilata näppärästi suoraan Johanna Gullichsenin verkkokaupasta kolmessa standardikoossa. Cosyä ja kumpaakin päätymallia omilla mitoilla saa myymälästä tilaamalla - sinne vain visiitille, pirautus tai mailia osoitteeseen info@johannagullichsen.com
 
Ja loppuun vielä iloinen uutinen, jos olet JG-sängynpäätyä tai päiväpeittoa vailla: koodilla TALVIUNI saa -15% alennuksen päädyistä ja päiväpeitoista sekä Johanna Gullichsenin verkkokaupassa että myymälöissä Erottajalla ja Lasipalatsissa tilatessa. Alekoodi on voimassa 19.11.-23 asti! 
 
 

2 kommenttia :