3.9.2019

Alkaa olla jäähyväisten aikaNämä kuvat ovat syksyltä 2017

12. kesä vihreässä talossa kääntyy syksyä kohti. Jo kevään aikana mieleen hiipii hitaasti mutta varmasti ajatus, jonka en ajatellut koskaan tulevan. Tulee vahva intuitio siitä että meidän aikamme tässä rakkaassa kesämökissä on pikkuhiljaa tulossa päätökseensä ja ehkä kohta on annettava jonkun muun unelmien täyttää nämä nurkat.

Kun ostin tämän talon vuoden 2008 alkukesällä, ajattelin etten koskaan myy sitä. Olin saanut pankista yksin pienen lainan kesämökin ostoa varten ja kun ostotarjoukseni vihreästä rintamamiestalosta pellon laidassa hyväksyttiin, en olisi voinut onnellisempi olla. Tunsin itseni vahvaksi ja itsenäiseksi - minä pieni nainen ostin itse itselleni talon! Kauppojen tekoa seurasi monta onnellisinta kesää ja sadoittain riemun hetkiä, joita en vaihtaisi mistään hinnasta pois. Ne säilyvät aina, vaikka talo jatkaisikin eloaan jonkun muun rakastavissa käsissä. Samalla tavalla kun niiden ihmisten muistot, jotka ovat asuttaneet taloa ennen minua.

Mistä sen sitten tietää kun on tullut aika luopua? Sen vain tietää. Ajatukset alkavat vaeltaa jossakin seuraavassa, vielä määrittelemättömässä haaveessa. Itsensä sijaan näkee taloa laittamassa jonkun muun, miettii miten onnellinen joku muu voisit siellä olla. Ajatus myymisestä ei purista sydänalaa, vaan tuntuu päinvastoin keveältä. Kävelen huoneiden läpi ja tunnen itseni levottomaksi - pitäisi pakata ja lähteä. Tämä talo OLI minun suurin unelmani ja nyt minulla on varma olo että on aika luopua siitä. Luovuttaa talo tiluksineen eteenpäin sellaiselle, jolle se on suurin unelma juuri NYT.

En kiirehdi mökin myymisen kanssa, valmistelen sitä nyt kaikessa rauhassa. Se tapahtuu sitten kun tarkoitus on, juuri oikeaan aikaan, oikeiden ihmisten kanssa ja myötävaikutuksella. Sitä odotellessa on aikaa totutella rauhassa ajatukseen ja itkeä juuri se määrä haikeita itkuja joka tähän eroon tarvitaan.

Rakas vihreä talo.


7 kommenttia :

 1. Toivottavasti laitat tietoa myynnistä tänne ja/tai instagramiin! Mökkisi on ollut suurena inspiraationa omissa mökkihaaveissani <3 t. Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! <3 Laitan tänne ja instaan tietoa jos mökki päätyy julkiseen myyntiin.

   Poista
 2. Kaikella on aikansa. Kiitos ihanien mökkitunnelmien välittämisestä vuosien ajalta. Toivottavasti oikea ostaja löytyy ja toivottavasti jatkat Vihreä talo -blogia kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista. Blogi jatkuu joka tapauksessa.

   Poista
 3. Ensimmäinen blogi, jota koskaan aloin lukea oli Vihreä talo. Oli kiva seurata talon tarinaa. Kiitos siitä! <3

  VastaaPoista
 4. Kaikella on aikansa. Haikeansuloista todeta, että aika on ajanut mökin ohi. Kiitos, kun olemme saaneet kulkea mukana.

  VastaaPoista
 5. Ihana Vihreä talo! Myöskin minulle ensimmäinen blogi, jota aloin aikanaan seuraamaan. Sinun Vihreä talo on siis kulkenut vuosia mukana, tuoden aina iloa, tunnelmallista kauneutta, ajatuksia ja boostia omiin asumis- ja mökkiunelmiin. Kiitos kun olemme saaneet seurata kanssasi talon tarinaa <3 iloa ja rohkeutta uusiin unelmiin, mukana ollaan.

  VastaaPoista