19.9.2017

Mökin olohuoneen makeoverKaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Mökin olkkarin makeover on nyt valmis ja päästään kuvien kimppuun! Olohuone oli siis aiemmin siinä asussa johon se yhdeksän vuotta sitten talon ostamisen yhteydessä laitettiin; seinät maalattiin silloin kermanvalkoisiksi ja kalusteet haalittiin kirppiksiltä ja osto- ja myyntiliikkeistä. Nyt teki mieli huoneen ilmettä vähän uudistaa, seinät maalata ja kalusteita osin vähän vaihtaa. Maalaushomma teki tietenkin huoneeseen isoimman muutoksen. Sen puuhasin mukavasti letkeään työtahtiin yhdessä viikonlopussa yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Heiltä sain hyvät vinkit maalin ja sävyn valintaan, sekä ohjeet itse maalauksen toteuttamiseen. Hyvillä ohjeilla onnistuikin kerralla, eikä tarvinnut valmiin äärellä jossitella työn laatua.Olkkariin oli haussa aika neutraali mutta kuitenkin luonteikas seinien sävy. Monia sävyvaihtoehtoja ensin pyöriteltiin, mutta lopulta valkattiin olkkarin seiniin rauhallinen, hiukan vihertävä harmaa. Sopiva sellainen löytyi kun etsittiin huoneen väliovien haaleaa harmaata vastaava sävy hiukan tummempana. Valinnassa apuna oli mainio Deco Grey -värikartta. Siinä oli harmaan sävyjä sopivasti valinnanvaraksi, mutta ei niin montaa että tulisi päättämisen vaikeus.

Sitten seinien puhdistus, tarvittavat teippirajaukset ja siveltimellä siveltävät osuudet. Näihin kaikkiin löytyy älyttömän hyvät ohjeet tuolta Tikkurilan sivuilta. Sieltä myös eväitä mm. maalin ja välineiden valintaan ja muita vinkkejä joilla saa taatusti hyvää jälkeä.Telaaminen käy kuin tanssi jos käyttää telassa jatkovartta. Se säästää myös selkää tosi paljon. Ja toinen vinkkini sulavaan maalaamiseen on runsas maalin määrä: jos telassa on kunnolla maalia, ei sen levittämisessä tule oikeastaan lainkaan hiki. Yllättävää kyllä, maali myös roiskuu mun kokemukseni mukaan vähemmän jos sitä on telassa runsaasti - voisi kuvitella että olisi justiinsa päinvastoin. Myös maalausjälki on tasaisempaa.


Kahden maalauskerran jälkeen odottelin että maali kuivui ja makustelin miten sävyn valinta onnistui. Harmaathan ovat siitä vekkuleita että elävät tosi paljon valon ja ympäröivien värien mukaan. Niin tämäkin valkkaamani sävy: se vaihtelee valon mukaan lämpimästä "greigestä" viileään sinertävän harmaaseen. Pilvisellä säällä sävy on hiukan erilainen kuin auringonpaisteella. Maalivaihtoehdoista valkattiin täyshimmeä maali, se tekee sävystä vielä samettisemman, rauhallisemman ja "syvemmän".


Ja sitten huonekalut. Päätin edetä tässä kalustevalssissa nollabudjetilla. Ajatus oli myös että meille käytettyinä tulleet kalusteet pitäisi ehdottomasti saada edelleen uuteen käyttöön. Vanhoille sohville löytyi ostaja ja niistä saaduilla rahoilla hankittiin käytetyt Ikean Karlstad-sohva, vanha rottinkinen sohvapöytä ja pari rottinkinojatuolia. Niitä haalin Tori.fi:stä ja eräältä Facebook-kirppikseltä. Tarkoitus oli tehdä olkkarista pienillä kalustevaihdoksilla vähän kevyempi ja ilmavampi. Rahaa liikuteltiin parin sadan verran, koko homma toteutui lopulta plus miinus nolla niinkuin pitikin. Kaikkia kalusteita ei suinkaan vaihdettu, vanhat lastutuolit, puujakkarat, kaappi ja musta Mademoiselle-tuoli jatkavat eloa olohuoneessa niinkuin ennenkin. Samoin vanha sienikartta ja täytetty korppikin, niistä ei missään tapauksessa luovuttu.

Seinien maalaaminen harmaalla teki kalusteille kyllä tosi kauniit raamit. Samalla se jotenkin "valmisti" huoneen, teki siitä kaikkinensa huolitellumman oloisen. Ikkunoiden ja ovien listat piirtyvät kauniisti harmaata vasten ja valkoinen lattia ja katto jäsentyvät nyt jämäkämmin. Viereisten huoneiden vihreä ja sininen tapetointi saivat myös harmaasta harmonisen kaverin. Kaikki tiedot maalista ja tuosta ihanasta harmaan sävystä löytyvät näpsäkästi koottuna tuosta Tikkurilan ohjeesta. Siellä myös rinnakkain ennen ja jälkeen -kuvat olkkarista - tulihan siitä vain kovin eri näköinen.

Tuolla Tikkurilan Idea-sivustolla on muuten iso läjä kaikkea muutakin inspiroivaa maalausprojektia ohjeineen, niitä kannattaa ehdottomasti selailla.

Tämä remppaviikonlopun jälkeen en olisi millään halunnut palata maalta kaupunkiin - olisin vain halunnut jäädä uudistettuun olohuoneeseen fiilistelemään ja tunnelmoimaan. Nythän tuli siis ihan kamala himo maalailla ja remppailla talossa vähän lisää. Saas nähdä mitä seuraavaksi, ehkä ensi keväänä jo. Remonttikierros numero 2 pikkuhiljaa alkakoon!

8 kommenttia :

 1. Voi että, tämä teidän Vihreä talo on niin ihana! Ja sun sisustussilmä ihan pettämätön <3

  VastaaPoista
 2. Oi, miten kaunis lopputulos! <3 Täälläkin olisi vähän remonttikuumetta - ja -tarvetta :D Harmaa kyllä toimii lähes aina. Itse haaveilen parhaillaan mökille vaaleanharmaista lattioista (ovat nyt siniset), pitääpä vähän tutkailla värisävyjä :)

  VastaaPoista
 3. Nätti muutos. Levollinen tunnelma:- ).. ja tuo lastutuoli on tosi herkku.

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja selkeää.

  VastaaPoista
 5. Todella kaunista ja harmonista <3

  VastaaPoista
 6. Hei, en löydä enää Tikkurilan sivuilta mitä harmaan sävyä olet käyttänyt mökin maalaamiseen. Muistaisitkohan sitä vielä?
  On kaunis sävy ja juuri sellainen olisi hakusessa. Kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pilvi! Sävynumero on 1909. Tikkurila uudistaa justiin nettisivujaan ja hetkisen kestää vielä että saadaan tuo ohjesivu takaisin toimintaan. :)

   Poista
  2. Kiitos, päästään maalikauppille! :)

   Poista