30.9.2017

Ilmaisia leikkokukkiaTienvarret, nuo lempikukkakauppani! Valikoima vaihtelee vuodenajan mukaan mutta hinnat pysyvät aina samana: kaikki on ilmaista. Kesällä oli toki valittavana enemmän väriloistoa, mutta kyllä vielä poimittavaa riittää vaikka syksy on ehtinyt pitkälle. Nyt on tarjolla hienoja marjapuuron ja ruskean sävyjä, kaikenlaista hienoa kortta ja vartta jotka ovat jo kukintansa lopettaneet. Mitähän lajia lie tämäkin punertava kaunotar, jota poimin nipun maljakkoon. Se taitaa olla jo elämänsä ehtoopuolella, mutta minusta silti tosi kaunista. Roosa sävy rimmaa kauniisti meidän kaupunkikodin ikkunassa roikkuvan petroolinsinisen samettiverhon kanssa.

Mulla on useampiakin noita Riihimäen lasin vanhoja narupurkkeja, ne ovat paksua kestävää lasia ja aivan loistavia monikäyttömaljakoita. Sen lisäksi että asettelen niihin mieluusti kukkia, toimivat ne tarvittaessa tarjoiluastioina, boolimaljoina, hedelmäkulhoina, kynttilälyhtyinä, ja niin edelleen. Kokoelma kasvoi vastikään kun sisko löysi mulle kirppikseltä tuollaisen mittasuhteiltaan vähän harvinaisemman narupurkin. Laakea ja korkea on tällaisiin pöyheisiin kukkapuskiin just hyvä.

6 kommenttia :

 1. Minun ehdoton lemppari kukkakauppani löytyy tuolta ulkoa, ei tarvitse kuin vähän mielikuvitusta ja sakset mukaan kävelylenkille. Aina löytyy jotakin kaunista maljakkoon kerättäväksi <3 Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aina pitäisi olla jotkut sakset mukana kun lähtee kävelyille!:D

   Poista
 2. Taitaa olla lehtovirmajuurta tuo keräämäsi kaunotar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkkauksesta Paperitähti, täytyypä tutkia tarkemmin! :)

   Poista
 3. Ääää, täällä Kölnin keskustassa mä suren lähinnä sitä, ettei juuri ole mahdollisuutta koristaa kotia ilmaiseksi. No okei, leikkokukat ovat täällä ylipäänsä halvempia kuin Suomessa, mutta luonnonkukat olisivat niin kauniita ja ihania. Meilläkin on nykyään vanhoja kunnon lasipurkkeja. Viime vuonna häitä laitettaessa selvisi, että isoisäni kellari on niitä täynnä, ja hän lahjoitti niitä juhlien jälkeen meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OOh mutta Köln! Vaikkei luonnonkukkia löydy niin siellä on varmaan muuten aika upeaa? Noita lasipurkki-ihanuuksia on varmaankin Suomessa vielä vanhan talon kellari jos toinenkin pullollaan - huippua että saitte satsin isoisältä!

   Poista