28.10.2016

Entä jos oltaiskin ostettu ihan uusi asunto - kylässä esittelyasunnossa


Kuva: Bonava Suomi Oy
Kaupallinen yhteistyö: Bonava Suomi Oy


Jokin aikaa sitten pohdiskelin täällä blogissa josko sittenkin olisimme ostaneet vanhan remontoitavan asunnon sijaan Helsingistä ihan uuden, tuliterän kodin. Ensin tuumailin missä kaikkialla onkaan tullut jo asuttua ja laskin mihin olisi varaa. Sitten kävin visiitillä Kruunuvuorenrannassa ja pohdiskelin uutta asuinaluetta historian näkökulmasta. Nyt on luvassa postaussarjan viimeinen osa, jossa tehdään visiitti Bonava Suomi Oy:n rakennuttamaan uutukaiseen kruunuvuorenrantalaiseen kerrostaloon nimeltä Selma. Tästä talosta olisimme siis saattaneet pähkäilyjeni mukaan ostaa hitas-kolmion, jos uutta olisimme olleet etsimässä.

Kävin kuvaamassa vielä rakenteilla olevassa Selmassa sijaitsevaa esittelyasuntoa, jonka pohja on samanlainen kuin siinä meidän "potentiaalisessa uudessa asunnossamme". Esittelyasunto sijaitsi pohjakerroksessa, joten tuon meidän ehdokkaan parveke siitä puuttui. Sen sijaan olikin olohuoneesta käynti omalle pihalle. Otin kuvausreissulle kotoa mukaan esineitä joiden fiiliksessä jotenkin kodinomaisuus minulle tiivistyy. Kauniita värejä, vanhaa kotimaista designia, konstailemattomia arjen kaunistajia. Mahdattekohan löytää niitä mun romujani tuolta kuvista... Huutakaa hep jos löydätte! Esittelyasunnossa oli kyllä valmiiksi paljonkin sellaista joka miellytti silmää, se oli värienkin puolesta tosi kotoisan oloiseksi sisustettu.

Tuon kodin pohja oli kiva, olohuone-keittiö -yhdistelmä oli ratkaistu mukavan erikoisesti. Molemmat makkarit olivat omassa rauhassaan. Kylppäriin ja vessaan oli näpsäkkä käynti keittiön kainaloista. Mietin että tuossa asunnossa olisi tosi mukava istua kavereiden kanssa iltaa ja kokkailla, kaikki tuossa samassa isossa avokeittiössä. Laitoin merkille myös isomman makkarin tilavan vaatehuoneen, joka siis samalla merkkasi huoneessa ilahduttavaa komerottomuutta.

Rakenteilla olevan asunnon ostaminen on varmasti kutkuttavan jännää puuhaa. Toisaalta ei pääsee näkemään asuntoaan välttämättä valmiina ennen ostopäätöstä - uuden asunnon ostajan on oltava ajoissa liikkeellä. Ajoissa ostopuuhissa olemisen hyvä puoli olisi tietenkin se että pääsisi vaikuttamaan asuntonsa pintamateriaalivalintoihin ja sisustusratkaisuihin. Ja tietty sitten pääsisi seuraamaan oman kodin valmistumista raksavaiheesta alkaen.

Kaikkinensa tämä uuden asunnon harkitseminen on ollut kiinnostava ajatusleikki, jonka aikana opin paljon uutta. Ennen kaikkea opin vertailemaan uuden ja vanhan asunnon menoja sekä puntaroimaan niiden molempien etuja aiempaa monipuolisemmin. Jos joku siellä kaipailee lisätietoa uuden ostamisesta sitä löytyy mukavasti tuolta Bonava Suomi Oy:n nettisivulta. Siellä voi myös käydä vaikka vähän hurvittelemassa ja miettimässä minkä asunnon ottaisi jos saisi vapaasti valita myytävien asuntojen valikoimasta minkä vain.

4 kommenttia :

 1. Ensin ihmettelinkin miten värikäs tirpusesi oli lentänyt tuonne asuntoon.
  Ihania nuo sinun tuomasi "mausteet".

  VastaaPoista
 2. HEP! Toikan lintu pisti silmiin, samoin Valencian kynttilänjalka :) ehkä myös Marimekon lasit olit tuonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä hyvinkin, Valenciajuttu ja Marimekkolasit oli myös mun :)

   Poista