14.12.2015

Artek 401
Liekö tässä tämän vuoden viimeinen vintage-löytö? Alvar Aallon suunnittelemaa nojatuolia 401 ollaan katseltu sillä silmällä jo pitkään. Nyt sopiva yksilö kaupunkikotiin löytyi Tori.fi:stä. Tämä tuoli taitaa olla hyvän matkaa yli parikymmentä vuotta vanha, puuosatkin ovat jo kauniisti kellastuneet ja patinoituneet. Verhoilu on tahriintunut ja rispaantunut ja jouset kaipaavat huoltoa, joten päätettiinkiin jo että verhoilutetaan tuoli uudelleen alkuvuodesta. (Jotenkin mystisesti se onnistuu kuitenkin näyttämään näissä kuvissa ihan hyväkuntoiselta, ihme kameleontti.) Musta-luonnonvalkoinen raitakangas on ihana, täytyy toivoa että löydetään verhoilijain varastoista mahdollisimman samanlainen tilalle. Uudelleenverhoilu ei ole ihan halpaa lystiä mutta laskeskeltiin että tuolin kustannukset jäävät senkin jälkeen reilusti alle puoleen uuden vastaavan hinnasta. Alvar Aalto suunnitteli tämän tuolimallin jo vuonna 1933, tissain on kestänyt aikaa siis jo yli 80 vuotta. Tällaiset kalusteet on mun mieleen, juuri sellaiset joiden muoto ei vanhene ja joita voi ja kannattaa kunnostaa.

10 kommenttia :

 1. Oi, olen himoinnut Aallon mustavalkoraitaista korvanojatuolia olkkariin mustan nojatuolin kaveriksi ties kuinka ja kauan. Ehdit ensin, hieno löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitojen takia tuohon tartuin kyllä. Mutta totesin että täähän olis voinut olla vaikka minkä värinen kun menee huonon kuntonsa takia kuitenkin verhoiluun :) Nappaa jostain ökyhalvalla joku oikein kulahtanut 401 ja verhoiluta mustavalkoraidalliseksi?

   Poista
 2. Tuo taitaa olla ihan samaa raidallista villaa jota on edelleen Artekin kangasvalikoimassa, samasta laadusta on muitakin vaihtoehtoja. Ihana tuoli ja ihana kangas.

  VastaaPoista
 3. Nyt olen kyllä KADE :) ihana löytö.

  VastaaPoista
 4. Tämä on upea. Mun haaveissa on Paimio-tuoli, lienee kyllä melkein velvollisuus hankkia se:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näkisin kyllä että velvollisuus on :D

   Poista
 5. Tämä on just se syy miksi tykkään kusenkeltaisista Artekeistani. Trendikkäiltä näyttävät tuskin koskaan, mutta hemmetin hyvältä silti vuodesta, ja vuosikymmenestä, toiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trendit tulee ja menee, Artekit on aina hienoja. Ja erityisen hienoja mun mielestä juuri ne patinoituneet kusenkeltaiset! :D

   Poista