25.7.2015

Grapponia-pullo ja esinehaaveitaJotkut esineet ovat olleet haave- ja hankintalistalla pitkään.  Tiedättekö, sellaisia kauniita juttuja joita ei suinkaan välttämättä tarvitsisi, mutta joita ei kuitenkaan lakkaa ihailemasta. Keräilen hissukseen suomalaista 50-70-lukujen lasia ja keramiikkaa ja on muutamia esineitä jotka saavat sydämen tykyttämään erityisesti. Yksi niistä on ollut tämä Nanny Stillin Riihimäen lasille suunnittelema Grapponia -pullo. Ja nimenomaan vielä tällaisessa violetissa sävyssä (neodyymi).  Nyt minä sen nappasin omaksi kun se löytyi kirppikseltä aika edullisesti.

Haavelistalle jää vielä paljon kaikenlaista, pienempää ja suurempaa. Moni tyyris juttu jääkin varmasti vain haaveeksi, mutta haaveinakin ne ovat ihania. Saara Hopean koriin pakattu mehuastiasto kelpaisi, samoin Oiva Toikan jalalliset pöllöt. Kissakannuakin olen yrittänyt tiirailla kirpputoreilla. Arabian Sunnuntai -astiatkin ovat järkkyihania, niitä ei juuri missään näy. Mitäköhän tällä hetkellä valkkaisin omakseni jos saisin valita ihan minkä vaan lasi- tai keramiikkaesineen suomalaisen taideteollisuuden lähihistoriasta hinnasta piittaamatta? Viimeaikoina olen katsellut kaihoisasti himoiten Birger Kaipiaisen uniikkeja isoja vateja, sellaisen varmaankin. Mitä sinä valkkaisit? Olisipa mukavaa jos paljastaisitte omia esinehaaveitanne!


15 kommenttia :

 1. Aurinkopullo! Ja se kissakannu <3 ne minä joskus tahtoisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkopullot on kyllä kauniita! Mun suosikki niistä on se jättisuuri keltainen :)

   Poista
 2. Pitkään olen halunnut Tapio Wirkkalan Revontulet kulhoa tässä hailakan sinisessä värissä http://www.laatutavara.com/index.php?page=tuote&id=11959&ryhma=1&aliryhma=3, neodyyminä http://www.laatutavara.com/index.php?page=tuote&id=11958&ryhma=1&aliryhma=3,
  sekä täysin ruskeana, siitä ei nyt tähän hätään löytynyt kuvaa. Ruskea olisi ehdoton ykkönen näistä saada, on vaan ilmeisesti aika harvinainen tämä täysruskea versio.

  Myös Pioni juomalasit ja viinilasit ovat hankintalistalla. Pitkään haaveilemani Sinihilkan kotiutin pari kuukautta sitten, vihdoinkin :) Nuo tulivat äkkiseltään mieleen, paljon muutakin on kyllä mistä haaveilen.

  T. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlettaa tuo Sinihilkka, ja olihan se tuttu kuvio vaikka ensin en hoksannut. Kaunis. Onpa näitä esinehaikuja kiva lukea, kiitos kun jätit kommentin!

   Poista
 3. Kiitos kivasta postauksesta! Jos ma olen Virosta niin minun suosikki on myös virolainen - Tarbeklaasin karahviini "Nupp".
  Tällainen: https://www.google.ee/search?q=tarbeklaas+nupp&biw=1600&bih=828&tbm=isch&imgil=U8b1vhoT3ZBg-M%253A%253BArcl_C02GzYQSM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.osta.ee%25252Fen%25252Ftarbeklaasi-vahemlevinud-klaasnou-nupp-45596599.html&source=iu&pf=m&fir=U8b1vhoT3ZBg-M%253A%252CArcl_C02GzYQSM%252C_&dpr=1&usg=__7RfjZUKvMPTO8nPqQBhHSgE52ls%3D&ved=0CC0QyjdqFQoTCN_O8eW-9sYCFeTfcgod2qgKng&ei=5JyzVd_MGeS_ywPa0arwCQ#imgrc=U8b1vhoT3ZBg-M%3A&usg=__7RfjZUKvMPTO8nPqQBhHSgE52ls%3D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno! Virolaiseen taideteollisuuteen pitäis kyllä tutustua enemmän!

   Poista
 4. Haaveissa on monta monituista. Onneksi kukkaro ei taivu, sillä tilat ei antaisi myöten :).

  Kaikki neodyymiset kiinnostaa. Mustavalkoisen Paratiisi sarjan kannellinen liemikulho on ollut jo monta vuotta listalla. Viimeisin kuumotus on vasta markkinoilta poistunut Arabian piirtävä Pikku Myy patsas. https://www.pinterest.com/pin/168533211032873400/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, onneksi kukkaro ei taivu. Ja en mä kaikkea ihailemaani haluaisikaan omistaa, on niin mukava vain haaveillakin. Mulla on kans liemikulhohaave, mutta värillinen.

   Poista
 5. Kaunis väri! Mulla ei ole vielä yhtään grapponiaa, vaikka tykkään siitä tosi paljon. Ykköskeräilykohde on varmaankin suomalaiset lasimaljakot. Ja pehtooripannujakin rakastan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä vain Pehtooripannut! Jos minkä vain värin saisi niin valkoisen ottaisin heti!

   Poista
 6. Aurinkopullot, Grapponia pullo keltaisena, kissa ja lehmä kannut...onhan noita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ei ole tehnyt aurinkopulloja mieli vaikka ne on tosi tosi kauniita - ainakaan vielä :D

   Poista
 7. Onpa todella kaunis sävy Grapponiallasi! ^___^ Itsellä on sama mummun perintönä saatu, mutta se on se perinteinen 70-luvun tummanvihreä… Ei siis mikään superkaunis, mutta ajoittain varsin passeli.

  Menneiden vuosikymmenien esineistä huolisin kyllä vaikka kuinka monta. Hakusessa olisi pieni Pehtoori-kahvipannu tummansinisenä, emaliset kattilat/kulhot/teekannut (eritoten Vegeta!), ja oikeastaan kovin moni muukin. Kaapeista onneksi löytyy jo muita ihanuuksia, joten en kuole harmitukseen, jos en kaikkia himoni kohteita ikinä itselleni saa… Mutta aina voi haaveilla. ;)

  VastaaPoista
 8. Mä haaveilen Aurinkopulloista ja kyllä Finelin sydänkulhokin toki kelpaisi. Myös kaikki tattikuosinen innostaa kovasti!

  VastaaPoista
 9. Jos oikeasti saisin valita, ottaisin ehkä jotain kaunista ja herkkää Gunnel Nymanilta.,mutta niitä tavaroita ei löydäkään kirppiksiltä. Ja sitten ottaisin, jos löytäisin, Howard Smithin Parvi-sarjan suurinta lintua Kaisaa, valkoisena esim tai mustana. Olen jotenkin ihastunut lintuihin. Ostin kauan sitten nuorena, pesää rakentavana äitinä ihan omaksi ilokseni noita Howard Smithin lintuja, kun niitä vielä oli kaupoissa myynnissä. Ostin pari Timoa ja kaikki pienet Lisat. En ole katunut, niin ovat sympaattisia yhä hyllyillä istuskellessaan. Oiva Toikka-vaiheessa en ole vielä. Yksi vihreä pajulintu mulla on, se on nätti.

  VastaaPoista