18.7.2015

Maalari maalasi kivijalkaa
Viime kesänä julkisivuremontti jäi loppukesästä hiukan vaiheeseen. Seinämaali loppui sopivasti kesken ja tuli sade. Tuli myös laiskotus, remonttiallergia ja työtkin alkoivat. Oli palattava viikoiksi kaupunkiin eikä viikonloppuisin enää sutiminen maistunut. Kolmisen metriä seinää ja kivijalka jäivät maalaamatta ja odottamaan seuraavaa kesää. Mutta nyt on taas puhtia ja keskeneräistä on saatettu valmiiksi.

Nämä kuvat näppäsin kun väriä alettiin levittää kivijalkaan. Arvuuteltiin että sopiiko uusi sävy vai ei. Pienestä värinäytteestä on niin hankala nähdä miten kokonaisuus sitten lopulta toimii. Ihan hyvältä alkoi näyttää. Melkein kuin uudelta talolta, mikä minua vähän hätkähdytti. Miten suuri vaikutus kivijalalla voikaan olla? Näissä kuvissa näkee muuten vielä vanhan seinän sävyn, sitä on tuo pieni pätkä jäljellä oikeanpuoleisessa seinässä. Kellertävän vihreän seinän ja ruskean kivijalan yhdistelmä oli peräisin 60-luvun lopulta, arvelisin. Ihan alunperin talo on tainnut olla kitinvalkoinen ja kivijalka vaalean harmaa, jos oikein maalikerroksia tulkitsin. Nyt mennään tämmöisellä viileän vihreän ja tumman harmaan yhdistelmällä sitten jokunen vuosi.

Mutta eipä ole homma enää kesken. Kuvia valmiista seuraa pian.


4 kommenttia :

  1. Hyvältä näyttää! Minulla olisi samanlainen puuha edessä... Rapsutitko vanhan maalin pois kivijalasta vai maalasitko vanhan päälle? Vai mitenköhän tuo pitäisi oikeaoppisesti hoitaa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjattiin vaan irtoroskat pois ja maalattiin vanhan öljymaalin päälle. En tiedä kuinka oikeaoppisesti meni :D

      Poista