2.8.2013

Vihreä talo täyttää vuosia - kuvia vuodelta 2008



Hoksasin että tämä blogi täyttää ihan kohta viisi vuotta. Ensimmäiset postaukset vastahankitusta talosta maalla laitoin julkaisten elokuun 13. päivä vuonna 2008. Puoli vuosikymmentä, aikamoista. Bloggaaminen taitaa olla pisimpään jatkunut säännöllinen harrastukseni. Yhtä pitkä säännöllisen epäsäännöllinen harrastus on ollut pellonreunassa sijaitsevan rintamamiestalon remontointi ja sisustaminen.

Ostin talon kolmenkympin korvilla, heti kun pankinjohtaja lupasi myöntää kesäpaikan hankintaan pienen lainan. Hinku omistaa oma mummonmökki maalla oli ollut olemassa jo pitkään, teinivuosista asti. Vihreän talon pihaan ensimmäisen kerran kurvatessa aloin heti suunnitella mitä sille voisi tehdä. Paikalla olleelle kiinteistönvälittäjälle ei tainnut jäädä epäselväksi että olin ostoaikeissani aika innostunut.

Ensimmäinen kesä talossa oli hikinen ja ihana. Remonttia tehtiin aamusta iltaan, päivästä toiseen, välillä neuvottomana hampaita kiristellen, välillä urakan suuruuden edessä epäuskoisena nauraen. Nurkkia täyttänyt, vuosikymmenten aikana kertynyt roska kulkeutui pikkuhiljaa talosta ulos ja seiniä ja lattioita kunnostettiin ja maalattiin sitä mukaa kun tilaa tuli. Maalin kuivuttua sisustukseksi aiotut kirpputorilöydöt alkoivat virrata sisään. Talon varustaminen kirppiskamppeilla oli osin budjetin sanelema juttu, mutta sittemmin siitä on tullut miltei kokonaan sisustamisen tapa.

Kesän lopulla 2008 kaaos alkoi pikkuhiljaa väistyä ja kameran etsimeen rajautui puolivalmiita nurkkia. Loppukesästä syötiin jo synttärikakkua keittiössä ja istuttiin kavereitten kanssa iltaa puutarhassa. Osattiin olla onnellisia talosta ja pihasta, vaikka työtä molempien eteen oli vielä loputtoman paljon näköpiirissä. Elokuussa katselin talosta kertyneitä valokuvia ja mietin että jos perustais näistä blogin - sitten perustinkin. Talvella joulupöytä katettiin ja ruoat kokattiin vaikka kyökissä ei juuri muuta ollut kuin hella ja pieni tiskipöydän pätkä. Omalta tontilta kaadettiin laiha kuusi joka koristeltiin siskon jämäkoristeilla. Ehkä paras joulu ikinä.

Nämä ovat kuvia talosta vuodelta 2008. Osan olen tainnut joskus muinoin täällä jo julkaistakin, osa on ennen julkaisemattomia. Tuumin että mahtaakohan siellä ruudun sillä puolen olla joku joka on lukenut tätä blogia alkumetreiltä asti? Jos on niin olisipa mukavaa jos huikkaisit kommenttilootaan tervehdyksen!

I´ve updated this blog for almost five years already! I feel like reminiscing a little; here´s photos from 2008, our first year of renovating and decor in our house in the countryside.















 



 









47 kommenttia :

  1. Onnea ihanalle blogille ja bloggaajalle vuosipäivästä. Toivottavasti jatkat vielä vähintään viisi vuotta lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Talvikettu! Ja kyä varmaankin bloggailu jatkuu toisenkin mokoman, ainakaan ei ole vielä kertaakaan ollut sellainen fiilinki että laittaisin lapun luukulle.

      Poista
  2. oi unelmahan se on, joka on täyttynyt, vihreä unelma :) kiva lukea!

    VastaaPoista
  3. Löysin tänne vasta äsken enkä siis ole nähnyt taipaletta kokonaisuudessaan, mutta pakko sanoa että olette saaneet aikamoisen muutoksen aikaan! Ei sitä uskokaan, miten paljon tila voi muuttua kunnes näkee tuloksen. Ja eihän sisustusprojekti ikinä valmistu, onneksi! ;) kiitos mukavasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että löysit tänne Lilja! Ja niin totta ettei sisustusprojekti oikeastaan ikinä valmistu - hyvä niin että tekemistä piisaa :D

      Poista
  4. Olipas mukava postaus...onnea vuosipäivästä...:)

    VastaaPoista
  5. Siis todellakin olen! Löysin blogisi varmaan aika pian sen aloittamisen jälkeen, syksyllä 2008. Se oli mainittu Iltasanomissa tai Iltalehdessä. Luin heti kaikki postaukset alusta asti ja se oli myöskin yksi suurimpia inspiksiä aloittaa oma blogi :)

    VastaaPoista
  6. ... Ja tosiaan, nyt tajusin että Kootut murut täyttää parin kuukauden päästä 5 v. Hui! Mihin aika on mennyt?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihuu, Jutta! :) No justiinsa mietin että eikös Kootut murutkin ole jo kohta viis! Mitäs muita blogeja silloin samoihin aikoihin aloitteli... Silloin hetikö oli lehdessä joku juttu, mä en ollenkaan muista moista!

      Poista
    2. No ihan tarkkaan en tietenkään muista, mutta oman blogin aloitin syyskuun lopulla. Joten olisko se siinä elokuussa tai syyskuun alussa ollut? Se oli semmoinen pikkujuttu, jossa oli mainittu muutama suomalainen blogi. Vihreä talo pisti heti silmään, kun itse juuri haaveilimme rintsikan ostosta :)

      Poista
  7. Onnea viisvuotiaalle! En ole seurannut ihan alusta saakka, mutta heti -09 alusta jolloin tämän sisustusblogimaailman löysin. Olit ihan ensimmäisiä, ketä aloin seurata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta Kotivalo, ihan huippua että olet noin kauan käynyt lueskelemassa täällä! Sillon olikin sisustusblogeja aika paljon vähemmän kuin nykyään :O

      Poista
  8. Onnea vihreälle talolle ja ihanalle blogillesi. Toivottavasti seuraavat viisi vuotta ovat yhtä antoisia, kuin kuluneetkin <3

    VastaaPoista
  9. Onnea 5-vuotiaalle! Vihreä talo inspiroi myös tällaista aloittelevaa bloggaajaa. :)

    VastaaPoista
  10. Kuten sanottua, niin löysin Vihreän talon ihan ensimmäisenä, ennen kuin edes tajusin blogeja olevan olemassa. En ihan alusta asti mukana mutta läheltä liippaa. Ja niinku tiiät, niin ilman sun blogia ei olis munkaa <3 Ps. Tuo Kulloinkin, on niin Annikamainen sana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rillirousku, kuulostaa ihan höpsöltä ettei sun blogia olis ilman tätä hökötystä - Kotipalapeli on sen sortin instituutio! :) <3 itelles!

      Poista
  11. Onnea viisivuotiaalle! Löysin blogisi vasta ihan vähän aikaa sitten, mutta seuraamaan jäin oitis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krisse, kuin hianoo että löysit ja seuraat!

      Poista
  12. Onnittelut.., mukana ollut ehkä n. Puolet taipaleesta.... Todella hyvän näköistä remppajälkeä teette ;) ja nykyisin toki muutakin mukavaa! Carry on!

    VastaaPoista
  13. Viisi vuotta on kyl hurahtanut pian! Olen seuraillut blogiasi melko alusta asti, ja oih, kuinka haaveilenkaan siitä, että omistaisin samanlaisen vanhan talon metsän siimeksessä.. :-) Mun blogi on www.varipisara.blogspot.fi

    VastaaPoista
  14. Mie oon seurannu siun blogia melko alusta asti. Oot ollu miun suurin innostaja kirppiskiertelyn suhteen! :) tänään tuli taas sellaisia kirppislöytöjä vastaan, että vieläkin hymyilyttää! Täytyy laittaa niistä kuvia blogiin, kunhan kerkiän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kyllä, kirppislöytöpostaukset on ihan parhaita! Täytyy tulla vaklaamaan :)

      Poista
  15. Onnea blogille! Minä kuulun myös ihan alkupäästä asti seuranneisiin. Itse asiassa minä taidan olla aloittanut bloggaamisen vain 10 päivää aiemmin kuin sinä. :)

    VastaaPoista
  16. Onnea kivalle bloggaajalle. Olen seurannut blogiasi jonkin aikaa lähinnä sen tunnelman takia ja varmaan myös siksi että omistamma itsekkin jo kohta 2 vuoden ajan -60 luvulla rakennetun rintsikkatyyppisen talon.

    VastaaPoista
  17. Kyllä vain, olen seurannut suloisen talosi vaiheita alusta saakka=) Vaikka olenkin ollut onnettoman laiska kommenttilootan puolella, täällä ollaan!

    VastaaPoista
  18. Kyllä vain, olen seurannut suloisen talosi vaiheita alusta saakka=) Vaikka olenkin ollut onnettoman laiska kommenttilootan puolella, täällä ollaan!

    VastaaPoista
  19. Viidessä päivässä viisi vuotta. Törmäsin tähän blogiin sattumalta viime tiistaina ja lueskelin ahmien alusta loppuun. Koukkuun jäin ;) Kiitos elämyksistä ja inspiraatioista! Ja onnea!

    VastaaPoista
  20. Onnea viidestä vuodesta! Ja kiitos:)

    VastaaPoista
  21. Vihreä talo on oikea unelma! Niin paljon olette sen eteen töitä kyllä tehneet!

    VastaaPoista
  22. Minäkin olen lukenut alusta asti :) tykkään, tykkään , tykkään!!!!! Tämä kuitenkin ensimmäinen kommenttini tähän blogiin. Jatkossa tietenkin luen edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitix5, huippua että huikkasit! Ja huippua että tykkäät :)

      Poista
  23. Kivalta näyttää :) Olen uusi lukija, mutta tykkään hirmusti Vihreän talon meiningistä ja kuvista :)

    VastaaPoista
  24. Onnea viisvuotiaalle! En ole ollut ihan alusta asti messissä, mut ainakin 2-3 vuotta jo. Säännöllisesti käyn visiitillä ja inspiroidun joka kerta! Sulla on todella kaunis tämä kakkosasunto, itsekin unelmoin rintsikasta. Ei muuta kun jatka samaan malliin vaan, oon hengessä mukana. T. Kirppukodin Iris

    VastaaPoista
  25. Onnea emännälle ja aikaansaannokselle sekä kaunista loppukesää.

    VastaaPoista
  26. Olen seurannut Vihreän talon matkaa alusta asti :) Ja hui, ensimmäisen kerran kun näin tuon kuvan, jossa pilkot pottuja ikkunan edessä, säikähdin! Minusta on olemassa samankaltainen kuva, punaisessa paidassa, tukka nystyrällä. Profiilisikin on uskomattoman samanlainen :o

    Toivottavasti saamme jatkossakin nauttia talon tunnelmista. Ihanaa loppukesää ja tunnelmallisia pimeneviä iltoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, olemmekohan kaksoisolennot :O Ihanaa loppukesää sinnekin!

      Poista
  27. Onnea viisivuotiaalle! Olen ollut ainakin neljä vuotta matkassa mukana! :) Itse asiassa täällä on kolmekymppinen pariskunta, joka haaveilee mummonmökistä, jossa voisi majailla kaikkina vuodenaikoina ja Vihreä talo -blogi on meidän esikuva. Tällä hetkellä asustamme rivitalossa, jonka jäljellä oleva laina ei ole mitenkään mahdoton ja kovasti siis mietitään missä vaiheessa ja miten meillä olisi mahdollisuuksia toteuttaa unelmamme. Useinhan ne vaativat ennen kaikkea rohkeutta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyä mä kamalasti kannustan talokaupoille, tuo tönö on tuonut niin paljon onnellisuutta! Neljä vuotta, aika mahtavaa :)

      Poista
  28. Hui, kylläpä viisi vuotta on mennyt sukkelaan...alusta asti olen ihastuneena seurannut puuhiasi vihreässä talossa.Onnea 5-vuotiaalle.
    t. Anne

    VastaaPoista
  29. Olen seurannut miltei alusta asti. En muista miten blogisi löysin, mutta ihastuin täysin. Talosi on ihana sisältä ja ulkoa.

    Omasta rintamamiestalosta haaveilin pitkään, nyt olemme asuneet siinä vakituisesti vuoden. Talonmaalaus on kesken, ja pitkän mietinnän jälkeen päädyimme myös vihreään.
    Mukavaa elokuuta,
    Tuuli

    VastaaPoista