8.1.2013

Sinisiä joululahjuksia


 


Oi pukki pukki miten mahtavia lahjoja toit! Hienoja käytettynä ostettuja vanhoja juttuja, joita en olisi itte raaskinu hankkia vaikka mieli oliskin tehnyt. Miehelle vihjailin ennen joulua himoitsevani Oiva Toikan sinisiä Flora-laseja, mutta ei se niitä tietenkään antanut kun ei se kuulemma olisi ollut yllätys. Lasien sijaan paketista löytyi kolme Ulla Procopén suunnittelemaa käsinmaalattua Arabian Valencia -teekuppia - siis vielä parempaa!

Ystävältä sain maailman hienoimman puhalluskoristeinen Arabian pullalautasen, tuommosen aika ison. Tulee ihan nuo Arabian uudet 140 v keräilylautaset mieleen, mun pullalautaseni sopisi aika hauskasti sarjaan.

I got the most wonderful vintage christmas gifts! The blue "Valencia" tea cups are from finnish Arabia. They are designed by Ulla Procopé, handpainted and discontinued about 10 years ago. The big plate with blue flowers is also Arabia, maybe from the 70´s.
.

12 kommenttia :

 1. Tuo pullalautanen on aarre!

  VastaaPoista
 2. Valencia on niin kaunis!

  VastaaPoista
 3. Valencia on niin ihana sarja, ihanat lahjukset :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja, kutenb ne Arabian uudet juhlalautasetkin.

  VastaaPoista
 5. Tiedätkö nimeä tuolle pullalautaselle? Mulla on nääs sama, ja siihen kahvikupit kanssa, kirpparilta. Enkä tiiä sarjalle nimeä... Mutta kauniita ovat <3 Lottis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lottis, nimeä en tiedä mutta lautasen malli lienee BR ja suunnittelija Göran Bäck. Ja ooh, koko sarja kahvikuppeineen on taatusti hieno!

   Poista
  2. Joko tiedät pullalautaselle nimen? Sarja on Miranda. Mä sain juuri äidiltäni tuon saman lautasen, sokerikon, kermakon ja puoli tusinaa kuppeja. Musta ne on aivan ihanat!

   Poista
 6. Voi nuo Valencia kupit ovat täydellisen kauniita!
  Ja tosiaan,pullalautasesi sopisi sarjan joukkoon mainiosti :) Aiotko keräillä uuden sarjan lautasia omasi joukkoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hietzu, emmä varmaan niitä keräilylautasia ostele, vaikka hienoja ovatkin. Mulla on vintageostoslistalla vielä niin monta juttua jonossa että tyydyn noita uusia vain ihastelemaan :)

   Poista
 7. Oih, nuo Valencian kupit hivelevät silmää, luovuin omasta mokkakuppikokoelmastani, kun olivatkin liian pienet. Pihii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhi, ne on kyllä tosi pikkuiset ne mokkakupit, eikös ne ole ne ihan pienet?

   Poista
 8. Oi Valenciat on kyllä ihanimpia. Oman astiakokoelman(? ei se mikään kokoelma vielä ole...) suurimpana aarteena juurikin tuollainen teekuppi. Äidillä on kaksi pullalautasta. Unelmoin, että haluaa joskus luovuttaa ne minulle :)

  VastaaPoista