25.11.2012

Kirppislöytöjä


Viikonlopun kirppislöydöistä tuli ihan kesäinen olo. Vaikka oikeastaan olin vähän niinku joululahjaostoksilla. Näistä löydöistä saattaa joku päätyä lahjapakettiin; keltainen Aarikan peltipurkki, Raija Uosikkisen Finelille kuvioima sininen Orient -kattila tai Ullamaija Hännisen Kauhalla ja vasaralla -kirja. Ihmeellinen laatutuuri kävi, kaikki kolme ovat aivan uudenkarhean oloisia.

Suosittelen taasen ostostelemaan joululahjoja myös kirppiksiltä, osto- ja myyntiliikkeistä ja nettihuutokaupoista. Samalle rahalle saattaa saada yllättävästi enemmän vastinetta kuin ihan uutta ostaessa. Viimejouluna vinkkailin joitakin käytettyjä lahjavinkkejä, ne löytyvät tuolta ja tuolta

Jos saisit toivoa joulupukilta ihan mitä vain käytettynä ostettua, mitä toivoisit?  Mä olen vihjannut omalle kotilahjojalleni jo että Oiva Toikan isot turkoosit Flora -lasit taikka kannu voisivat olla toivelistalla.

Summery fleamarket finds in the middle of the autumn dark; enamel kettle by Finel, yellow tin by Aarikka and one of my favourite interior cottage design books - all in mint condition. I´ll probably end up wrapping one or two of these in christmas gift paper. Do you ever buy thrifted christmas presents? If you could wish for anything thrifted, what would you like to get as a christmas gift?
22 kommenttia :

SarP kirjoitti...

Olen tosi iloinen että sait vihdoinkin oman kappaleen suosikkikirjaasi. Mulla on vielä hakusessa. Muutenkin aivan upeita kirppishankintoja.
Ihan mitä vaan käytettynä? Tosi vaikee, tällä hetkellä keittiönvalaisin esim. Lisa Johansson-Papelta tai pikku tuoli Kuopukselle.

Nalle kirjoitti...

Jalallista Flora-maljaa olen jo pitkään metsästänyt. Löytäisköhän pukki?

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia löytöjä! Itse ainakin ilahtuisin kovasti, jos pukinkontista putkahtaisi vaikkapa tuollainen Orient -kattila.

Outi ♥ kirjoitti...

Itse ajattelin tänä vuonna ostaa kaikki joululahjat kirppareilta. Onneksi läheiseni arvostavat käytettyjä lahjoja varmasti enemmän kuin uusia. Olen löytänyt lahjat jo äidilleni, siskolleni ja miehelleni! Hyvin menee siis. :)

Hurmioitunut kirjoitti...

Minä voin tänne sinun blogin kommenttiboxiin paljastaa omia joululahjalöytöjäni kirppareilta. Tähän mennessä löytyneitä: kummipojalle menee pakettiin Mauri Kunnaksen Hurja Harri ja pullon henki (koskemattoman näköinen) kirja, äitille avaamaton (muoveissa) Myrskyluodon Maija dvd-boxi ja sisustuskaverille Pentikin metallinen Poro-servettiteline.

Itse voisin haluta kirpparijoululahjaksi esimerkiksi jonkin ihanan senkin, kristallikruunun tai arabian astioita tai joitain lasiesineitä. Kyllähän sieltä haluaisi ja löytyisi varmasti vaikka mitä!

Ps. Tuossa sinun emalikattilassasi on ihanan syvä sininen väri! <3

Katja kirjoitti...

Joulupukki voisi tuoda minulle lasikannun, Grapponia olisi suurin toive, värilläkään ei niin väliä, mikä nyt sattuu kirpparilla eteen tulemaan :)

Tuo kattilakin kelpaisi! Äidilleni löysin Festivo-kynttilänjalan kirpparilta joululahjaksi.

Heidi kirjoitti...

Ihania löytöjä!! suosin myös kirppareita ja huutista, lahjoissakin :) Kun vain saajansa näköinen juttu tulee vastaan...nyt katselen "omaan taloon" sopivia tekstiilejä huutiksesta, yllättävän paljon löytyy esim. marimekkoa käyttämättömänä, on varmaan tavarapaljouden keskellä paljon hutilahjoja...:)

mustakissa kirjoitti...

Toivoisin todella, että ihmiset kehtaisivat enemmän antaa kierrätyslahjoja. Itse ilahtuisin suunnattomasti vaikka tuollaisesta kattilasta tai jostakin vanhasta peltipurkista, kirjasta tai vaikka vanhoista keittiöpyyhkeistä. Viime jouluna löysin pojalleni hänen kauan metsästämänsä kirjan kirpparilta ja kyllä hän oli onnellinen, ei yhtään haitannut, vaikka joku oli jo kirjan lukenutkin;)

Seija kirjoitti...

Anneli-sarjan kahvikuppeja asetteineen; meillä on vuosikymmenien ahkerassa käytössä mennyt 6 kuppia rikki kahdestatoista. Ne ovat aika harvinaisia, enkä ole kirppiksellä tavannut.

Peppi kirjoitti...

Hienoja löytöjä! Olisin tosi iloinen vaikka tuollaisesta kattilasta. Myös hauskat kankaat, vaikka vaatteenkin muodossa ilahduttaisivat. Kirpparit ovat myös miusta mainio paikka löytää joululahjoja.

Kikka kirjoitti...

Mahtava kirpputuuri sinulla ollut!

Itsetehdyt ja kierrätetyt, ihan parhaita lahjoja. Olen pukille kuiskinut grapponiasta, ihan mikä tahansa sarjan tuotteista ilahduttaisi. Nyt olen ihastunut vanhempaan aarikkaan, varsinkin joku koru tai mobile saisi leveän hymyn kasvoille.

Johanna kirjoitti...

Domus-tuoli olisi onneni täyttymys. Tai jotain ihanaa Esteri Tomulaa..

Annika kirjoitti...

Yritin muka olla salaperäinen, mutta itsellenihän mä ton kirjan nappasin. Löytyi neljällä eurolla, mikä onni! Johansson-Papen valaisimet on kyllä niin hienoja, kelpais lahjaksi ilman muuta.

Annika kirjoitti...

Hyvä Outi! :)

Annika kirjoitti...

Hietzu, kivalta kuulostaa sun lahjaostokset!

Annika kirjoitti...

Niin totta tuo että pitää ootella että vastaan tulee jotakin saajansa näköistä!

Annika kirjoitti...

Grapponia on NIIN hieno sarja! Hyvä löytö tuo Festivo, onnekas äiti :)

Annika kirjoitti...

Eipä ole usein munkaan silmääni osunut, mutta pukilla on taatusti Flora-lähteensä ;)

N. kirjoitti...

Jos voisin toivoa ihan mitä vaan, haluaisin käytetyn, kuuden hengen Pirkka-pöydän. Koonsa puolensa pienemmät lahjat voisivat olla Johansson-Papen valaisimia tai Arabian Emilia-sarjaa jokin tarjoiluastia.

Minna T. kirjoitti...

Arabian VIHREÄÄ Pekkaa ja ihan mikä vaan sarjan astia!! Ihan mahdoton tehtävä on ollut täydentää mummun ja papan perintöastiastoa. Ja anteeksi, ihan pakko vastata nimim. Seijalle, että minullakin on Anneli-sarjaa ja on myös perintönä saatu. Olen törmännyt sarjan kuppeihin ja sokerikkoon ja kermakkoon useinkin Loppi-Riihimäki-Hyvinkää-seudun kirppareilla ja antiikkiliikkeissä, vinkiksi vain...

Hanna H kirjoitti...

Hyvä muistutus taas! Toivottavasti ehtisin kirpparoimaan oikein kunnolla ennen joulua. Itse ottaisin mieluusti jonkun hylkäämät, vähän rapistuneetkin taulunkehykset pukilta vastaan. Niihin teettäisin hetipaikalla peilin!

Anonyymi kirjoitti...

Toi sininen kattila, ihana! Ja tuo mökki on ihan unelmatalo.