11.12.2011

Mäntyportaiden maalaus 1

Meillä tönöttää kaupunkikodin olohuoneen nurkassa tuollainen mäntypuinen portaikko. Jo torppaa ostaessa päätimme että rappuset on pian maalattava, kellertävä lakattu mänty ei oikein sovi mihinkään kalusteeseen eikä oikein rimmaa tuon lattiankaan värin kanssa. Mutta minkä väriseksi sitten? Ihan vitivalkoista emme halunneet vaan ennemminkin vähän harmahtavan sävyn. Mutta kun niitä harmaita on ehkä miljoona erilaista ja kaikessa neutraaliudessaan ovat niin kovin arvaamattomia. Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyttiin postimerkin kokoisten värimallien äärellä arpoessa Tikkurilan Tunne väri -kartan Kaoliiniin. Näissä kuvissa on portaikon ympäristö jo raivattu tyhjäksi romuista maalaamista varten ja kohta pääsen postaamaan jälkeen-kuvia. Näin illan hämärässä Kaoliini vaikuttaa portaikon pinnassa ihan nappivalinnalta, saapa nähdä onko aamulla vielä mieli sama.

Painting the staircase at home in the city, here are the before -pictures. The yellowish pine wood doesn´t really go with the wooden floor - or anything else in the apartment for that matter. After looking at tons of paint color samples we chose this pale greyish tone. We´ll see how it works very soon.

6 kommenttia :

 1. Minä maalasin juuri makuuhuoneeni seinät (tapetin mukaan) kaoliinilla ja lopputulos on LOISTAVA! Ensin en meinannut erottaa sitä valkoisesta, mutta nyt seinällä sen hienovarainen harmaus näkyy.

  VastaaPoista
 2. Oi, jännää! En malta odottaa jälkeen-kuvia.

  Kellertävä mänty, suomalaisen kodin vakiovaruste. Yyh.

  VastaaPoista
 3. Meillä on sama projekti luultavasti edessä, olisi siis kiva kuulla seikkaperäinen selostus siitä, miten homma sujui - hiomiset ja muut.

  VastaaPoista
 4. Kellertävä lakattu mänty...pitäisi lailla kieltää!
  Tuskin maltan odottaa niitä jälkeen-kuvia:)

  VastaaPoista
 5. Seuraan mielenkiinnolla tätä projektia, sillä vanhassa kodissamme meillä oli aivan samat portaat ja ne maalasimme Betolux Akvalla ihan valkoisiksi. Kolme kerrosta, joista alin oli vielä sellainen tartuntamaali. Nostan teille hattua!

  VastaaPoista
 6. Mä olen samaa mieltä kuin Niinu. Kukahan tekisi lakialoitteen?
  Kiva nähdä lopputulos:)

  VastaaPoista