25.11.2011

Pizzaperjantai
Ystävä väänsi nerokkaan taikinan, josta sai vanutettua millinohuita, uunissa rapsakaksi paistuvia pohjia. Ohjetta ei suostunut kirjoittamaan, kun kuulemma taikina pitää tehdä näppituntumalla. Mutta jauhoina oli ainakin vehnän lisäksi grahamia rapsakkuutta lisäämässä. Taikinan lisäksi ystävän antama paisto-ohje osoittautui hyväksi: uunin pitää pizzoja paistessa olla niin kuuma kuin nupeista lähtee. Kyökin vanha hella taisi pystyä pyöreästi 280:n asteeseen, hyvin toimi. Kuvissa valmistuu klassikkolätty miehen suosikkitäytteillä: ananasta, homejuustoa ja kanaa. Mun suosikissani on keltaista paprikaa ja artisokkaa.

Baking pizzas in the old oven with a friend´s unbeatable dough recipe.

4 kommenttia :

 1. Meillä mies tekee kans "oikeat" pizzat juuri noin: hullun kuuma uuni ja pizzat paistetaan alimmalla tasolla. Ohuet ja rapsakat, nam!

  VastaaPoista
 2. Oi miten herkullisen näköistä! Meillä taitaa ollakin sitten pizzalauantai:)

  VastaaPoista
 3. Meilla on poytamallinen pieni pizza-uuni, mika on paras ostos ikina! Ei olla sen jalkeen koskaan tarvinnut menna pizzeriaan, vaan kotona tulee parasta pizzaa. Suosittelen! Oma suosikki: savulohi, oliivi, sipuli, ananas.

  VastaaPoista
 4. Avomieheni tekee myös tuollaista ohutta pizzaa! Hyvä keino myös on se, että uunin lämpenemisvaiheessa pitää uuninpeltiä uunissa jonkun aikaa, jotta se olisi kuuma kun pizzan laittaa paistumaan :)

  VastaaPoista