27.11.2022

Tule joulu!

 

 Kaupallinen yhteistyö: Johanna Gullichsen


Helios-tabletti, väri Tumma viininpunainen

 

Joulun alla pyrin pitämään mielen päällä nämä: kiireettömyys, ajattomuus ja tunnelma, tunnelma, tunnelma. Kaikessa jouluun liittyvässä koitan välttää stressiä, hetken hurmaa, hätäratkaisuja ja perinteitä perinteiden vuoksi. Iän myötä on tullut varmuutta sommitella joulusta oman näköinen, tuntuinen ja makuinen. Joulun ajan traditioista vankkumattomimmassa asemassa on kuusi valoineen ja koristeineen. Latvakuusen ihanan tuoksun vallatessa asunnon tietää kehokin, että joulu joulu tullut on. Puristan lahjaruljanssin minimiin, varustan jääkaappia erityisillä herkuilla, poimin loma-ajaksi houkuttavimmat kirjat, satsaan hidastamiseen ja lepoon. Lämmitän glögin, kuorin mandariinin, ostan hyasintin. Ja sitten tietenkin rakentelen ympärilleni sinne tänne tunnelmaa; kynttilöitä, pehmeitä tyynyjä ja vilttejä, himmennettyjä valoja, kauneutta silmän katsoa. Kaadan juoman laseista mieluisimpaan, katan pöydän astiakokoelman helmillä fiiliksen mukaan. Paketoin ne muutamat harkitut lahjat ajatuksen kera.

Gaia-huopa
 

Doris-tabletti, väri Manteli

Näissä kuvissa meidän kotia kaunistavat Johanna Gullichsenin superkauniit tekstiilit. Ne jos jotkin sopivat mun joulufilosofiaani. Koko merkin ytimessä on muutama pysyvä kuosi, joista on kestävästi Suomessa kudottu huippulaadukasta luomupuuvillakangasta. Näistä kankaista on sitten samoin kotimaassa valmistettu kotiin käypäisiä ommeltuja tuotteita, kuten tabletteja, reppuja, tyynynpäällisiä, kosmetiikkalaukkuja ja niin edelleen. Normandie-kuoseista koostuvan ytimen ympärille on lisätty muutamia muitakin materiaaleja; mm. pellavaa, silkkiä ja villaa. Kuosien geometriset muodot henkivät jotakin traditionaalista, aivan kuin ne olisivat aina olleet. Niinpä näitä tuotteitakaan eivät trendit heiluttele, ne kestävät aikaa katsoa ja käyttää.

Toin meille kotiin kuvattavaksi Johanna Gullichsenilta muutamia juttuja, joiden ajattelin sopivan erityisen hyvin joulun aikaan - joko oman kodin tunnelman tekemiseen tai lahjapakettiin kääräistäväksi. Aina ei tarvita paljon. Juhlan tunnun nostattaa jo kahvipöydälle yhden kauniin tabletin päälle koottu kokoelma jouluisia herkkuja. 


Lahjapolitiikkani on ankara. Ensinnäkään en hanki lahjoja kuin parille valitulle. Ja toisekseen täytyy lahjan täyttää samat ajattomuuden ja tunnelman kriteerit kuin joulun muutenkin. Oli paketin saaja sitten kirkassilmä silkohapsi tai varttuneempi kansalainen, on lahjan oltava enemmän kuin hetken hurmio. Kaunis ja laadukas arjen käyttötavara toimii tässä hyvin.

Näissä kuvissa erityisesti lahjaksi passaavaa Johanna Gullichsenilta: kosmetiikkalaukkuja ja niiden seurana Nereus- kankaasta ommeltu reppu värissä tiili. Kosmetiikkalaukkujen kuosit ovat ylhäältä alas / isoimmasta pienimpään: Tithonius värissä Lyijy, Selene värissä Vihreä, Helios värissä Tiili ja Doris värissä Lyijy. Alimmassa satsissa Tumma viininpunainen Helios, Musta Selene, Manteli Nereus ja Tiili Doris. Vaikka Johanna Gullichsenilla ei tosiaan ole kuoseja hurjan montaa (näet ne kaikki tuolla), tekevät monet värivaihtoehdot ja joidenkin kuosien kaksipuolisuus valikoimasta kuitenkin aika hengästyttävän. Kuosien ja värien yhdistelymahdollisuudet ovat herkulliset - ja lähes loputtomat!

 


 

 Minä en oikein ole sesonkiväri-ihminen. Omalta tuntuvat sävyt kulkevat kotona läpi kaikkien vuodenaikojen; vihreää, okraa, puuterista roosaa. Joulun ajan hämärän hyssy ja kynttilän valo kesyttävät ne utuisan tummiksi, kevät sitten taas valollaan kirkastaa ne heleämmiksi. Siispä mun jouluisat värit ovat niitä samoja kuin muinakin vuodenaikoina, en harrasta tekstiilien vaihtamista erikseen juuri keskitalven juhlaan. Mutta toki voin joulua juhlistaakseni satsata johonkin uuteen, sellaiseen jonka tiedän sitten ilahduttavan silmää ja mieltä läpi vuoden, monta vuotta. Sellaista voisi olla esimerkiksi muutama persoonallinen tyynynpäällinen olkkarin laverin päälle. Johanna Gullichsenilta mun suosikkejani ovat huiput, napakat putkityynyt (kuvassa vasemmalla Musta Tithonius ja oikealla Tiili Helios) sekä simppelit 50x50cm kokoiset tyynynpäälliset (kuvassa keskellä Manteli Nereus).

 


 

Täksi jouluksi Johanna Gullichsenin valikoimaan on putkahtanut jotakin pientä uutta - niin aina silloin tällöin tapahtuu. Yllä kuvissa uutuuksista pari: sohvalla soman pyöreä tyynymalli Beetle (kangas Nereus värissä tiili) ja alemmassa kuvassa upeat täysvillaiset Contract-tyynynpäälliset

Kaikkia tämän postauksen tuotteiden kankaita saa siis toki myös metritavarana, kannattaa laittaa korvan taa, jos on esimerkiksi johonkin sisustusompeluun tai verhoilutyöhön tarvetta. Ja simppelit ompelutyöt, kuten tyynyn- tai patjanpäälliset omilla mitoilla järjestyvät Johanna Gullichsenin Erottajan myymälänkin kautta, sinne kannattaa olla yhteyksissä jos tarvis on. Esimerkiksi nuo ylemmän kuvan sohvan Helios-jättityynyt olen teettänyt heillä.


Jos kynnelle kykenee, kannattaa käydä joulun alla katsomassa ja hypistelemässä kauneutta jommassa kummassa Johanna Gullichsenin myymälässä, Helsingin Erottajalla tai Lasipalatsissa. Jos myymälät sijaitsevat sinusta katsoen liian kaukana, niin eipä hätää; niihin voi tehdä myös virtuaalivierailun Google Mapsissa. Tuolla Erottaja, tuolla Lasipalatsi.2 kommenttia :

  1. Ihanaa nähdä vielä tällaisia huolella ja ajatuksella tehtyjä yhteistyöpostauksia, joista ei tule tyrkyttämisen tunnetta. Kuvat ovat niin kauniita ja rauhoittavia!

    (Postauksen tekstin ensimmäiset muuten rivittyvät hassusti ylimmän kuvan reunaan pystysuunnassa, niitä on vaikea lukea. Samaa näkyy aiemmissakin postauksissa. Kokeilin myös toista selainta, mutta ongelma toistui, missä lie vika?)

    VastaaPoista
  2. Kaikki on niin kaunista että vaan huokailen onnesta kuviasi katsoessa

    VastaaPoista