29.3.2020

Liituraitaa terassimarkiisiin


Jatketaanpas vielä terassihommia. Lopputalvesta sain vihdoin ja viimein päätettyä kuosin terassimarkiisille ja tilattua sen. Tämä oli aika välttämätön hankinta tuon olkkarin ison ikkunan takia: kesällä talo lämpenee sisältä aika tavalla jos akkunasta pääsee aurinko porottamaan tuntitolkulla. Ja onhan tuossa avoterassillakin toki mukavampi nyt oleskella kun on varjoa ja suojaa - viime kesänä oleskeltiin oikeastaan pelkästään terassin lasitetulla osuudella.

Ensin meinasin laittaa tuohon vain ikkunamarkiisin, mutta lopulta totesin että ehkä kuitenkin kannattaa satsata vähän lisää euroja ja kerralla markiisi, joka kattaa terassiakin. Säästin sitten hiukan siinä etten ottanut moottoroitua mallia (joka olis tietty ollut näppärä mm. tuulivahdin ansiosta), vaan tuollaisen käsin veivattavan version. Aivan hyvin sitä on tuossa jaksanut rullata.

Jahkasin markiisin kuosia siis jonkun aikaa ja lopulta päädyin tuohon klassiseen liituraitaan. Tykkään kyllä tosi paljon. Tumma pohja blokkaa aurinkoa maksimaalisen määrän, markiisi ei kiinni rullattuna pomppaa seinästä kovin erottuvasti, mutta siinä on kuitenkin noiden ohuiden raitojen ansiosta joku juju ja pieni keveys. Kangasvaihtoehtojahan on aivan valtava määrä ja kaikkea hauskaa raitakuosia vaikka missä väreissä löytyy. Erottuvampiakin kankaita pyörittelin, mutta aika hillityllä nyt kuitenkin lopulta mentiin. Markiisia katsellaan aika paljon myös olkkarista käsin, liituraita passaa ikkunan sisäpuoliseenkin maisemaan hyvin.

Terassi on vielä muuten kovin autio ja tyhjä, siellä on nyt vain aikanaan Ikeasta hommatut Saltholmen -ulkotuolit ja -pöytä kahvittelua varten. Mutta eiköhän näkymä tuosta viherry ja runsastu, kunhan ilma vielä vähän lämpenee ja pääsen käärimään istutushihat.1 kommentti :