4.3.2020

Taidetta seinille: Orvokille paikkaa etsimässäTämä on kyllä yksi rakkaimmista 2nd hand -löydöistäni koskaan: Birger Kaipiaisen Arabialle suunnittelema jättikokoinen Viola-taidelautanen. Tarinan siitä miten tämä löytyi voi lukea tuosta postauksesta. Tämä on siis Viola-sarjan suurin kukka, korkeudeltaan miltei puoli metriä. Minulla on myös Facebook-kirppikseltä edullisesti löytynyt pikkusisko tälle, se on noin puolet tuon ison korkeudesta.

Viola on ollut ripustettuna seinälle aiemmissa kodeissamme, vuokrakämpässä ja remppakaksiossa keskustassa. Talon rakentamisen ajan se oli varastoon pakattuna ja nyt pikku hiljaa alan miettiä sille täällä paikkaa. Sovitellaanpas sitä kahteen kohtaan talossa.


Jaahas, sovitin näemmä myös koti-coutureni Violan värimaailmaan! :D

Yksi paikka johon olen Violaa mallannut on tuossa olohuoneen ja keittiön välisellä seinänpätkällä. Astiakaapin tuntumassa olisi vähän tyhjän oloinen kolo, joka kaipaisi jotakin. Orvokki solahtaisi siihen mukavasti. Ja komppaisihan se toki tuon kaapin akkunasta näkyvää astiakokoelmaakin - Kaipiaista sielläkin.


Tjaa, vai pitäiskö lamppupäätöstä odotellessa laittaakin orvokki keittiön koristukseksi? Tuossa sillä olisi mukavasti tilaa ympärillään ja sen näkisi monesta suunnasta kaukaakin. Ja se toisi keittiöön hiukan väriä, samalla kun rimmaisi mustine kohtineen mustien keittiökalusteiden kanssa.
Sitten on tietenkin se optio että ripustaisin nuo kaksi erikokoista kukkaa yhdessä... Sitä mallailin vain lattialla kun kädet eivät muuhun riittäneet. Minusta on ihana tuumailla näitä taideteosten ripustusjuttuja tälviisiin kaikessa rauhassa ilman kiirettä ja hötkyilyä.

1 kommentti :

  1. Hei, ehdottamistasi paikoista sijoittaisin ison unikon astiakaapin viereen. Hyvää kevättä ja onnea opintoihisi!

    VastaaPoista