14.11.2018

Raksapäivitys: pystytyspäivä - meillä on talo!


Ja niin tuli päivä jolloin talopaketti toimitettiin Designtalolta ja pystytettiin tontille kaupungissa. Se oli todellakin vain yksi päivä ja yhtäkkiä perustusten päällä olikin ihan oikea TALO. Kaksi isoa rekkaa saapui tontin tuntumaan sunnuntai-illan pimeydessä odottamaan hiljaa aamun valkenemista. Ja sitten puoli kahdeksan aikaan maanantaiaamuna nostouriauto ajettiin asemiinsa ja kuhina alkoi. Rekan perävaunuista purettiin tarkan koreografian tahdittamana elementtejä. Niiden sijoitteleminen paikoilleen sujui mielettömällä vauhdilla ja tarkkuudella, oli selvää että kuviota oli harjoiteltu lukemattomia kertoja aiemminkin.

Tuossa on se ikkuna jonka korkeuden tarkoin mietin, tuossa tila johon sitten ripustetaan takit. Tuolta näyttää tulevan terassin leveys käytännössä, tuolta keittiölle varattu tila. Näin asettuvat olkkarin ja keittiön ikkunat sisältäpäin katsoessa, tältä tuntuu olkkariin sommittelemani suojaisa nurkka. Riemu suunnitelmien muuttumisesta konkretiaksi kupli.

Alkuillasta kuhina hiljeni ja talo oli harjakorkeudessa. Oli epätodellinen olo, hymyilytti. Päivällä alkanut tihkusade tiheni rankemmaksi, satoi koko ehtoon ja pitkälle seuraavaan päivään. Makasin illalla kaupungin toisella laidalla pitkään hereillä sängyssä peiton alla ja mietin miten meidän talo pärjää ensimmäisen yönsä läpi.

3 kommenttia :

  1. Huikeaa miten nopeasti talonne edistyy! Onnea harjakaisista :)

    VastaaPoista
  2. Lämpöiset onnittelut! Talopaketin tulo konkretisoi kummasti taloprojektin todeksi. Näyttää niin hyvältä, ja voin vain kuvitella tuntosi. Siitä se valmistuu, tsemppiä ja iloa kodin valmistumiseen!

    VastaaPoista
  3. Vau, kovasti onnea <3 Vauhdillahan se talonne valmistuukin.

    VastaaPoista