30.11.2018

Raksapäivitys: harppauksia


En päässyt käymään raksalla pariin päivään ja siinä ajassa olivatkin hommat taas edenneet ison harppauksen. Musta peltikatto on paikallaan! Se näkyy hienosti kun katsoo taloa pihan puolelta (ylin kuva). Yläpohja on myös eristetty ekovillalla ja nyt sielläkin on höyrynsulkukangas (tuo Intello, joka lukee joka paikassa). Talon sisällä pöhisee yksi pieni lämmitin ja koko torppa on aivan lämmin vaikka ulkona on talviset olosuhteet. Eristykset lienevät siis hyvin kohdallaan.

Pohjakuva: Designtalo


Tässä näkymät isoon olohuone-keittiö -yhdistelmään. Ensin keittiön pääty. Seinässä oleva aukko menee vielä umpeen, sen takana on ulkovarasto. Pikkuikkuna tulee keittiön tason päälle ja ison ikkunan ääreen tulee ruokapöytä.


Pohjakuva: Designtalo

Ja tässä kuvassa näkyy tuleva olkkarin pääty. Lattiassa oleva raudoitettu "aukko" on takan paikka. Siihen tulee vähän tymäkämpi valu kuin muualle lattiaan. Tuohon ikkunoiden väliin sijoitetaan ehkä sitten sohva. Pohjaa suunnitellessa sille mittailtiin olkkarissa parikin sijoituspaikkaa jotta kalusteiden järjestystä voi sitten fiiliksen mukaan vähän vaihdella.

Lattiakin on eristetty ja väliseinien paikat merkattu. Liekö seuraavaksi ohjelmassa vesikiertoisen lattialämmityksen putkien ja muidenkin putkien asentelua ja sitten pikkuhiljaa lattiavalua.

Kuva: Designtalo

Otetaanpa vielä näkymä kadun puolelta. Hyvä tästä tulee! Yritän miettiä miltä talo sitten näyttää tummaksi maalattuna paikan päällä - nythän ulkoverhous on tietty vasta pohjamaalilla.

Jos haluat nähdä miten talon rakennuttaminen on tähän mennessä kaikkineen edennyt, löydät kaikki sitä koskevat postaukset tuolta Rakennusprojekti-tunnisteen alta.


2 kommenttia :

  1. Nopeasti etenee tuo teiän talonrakennus! Hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista