5.3.2018

Unelmaisen hyvä vispipuuro


Ah, tämä vadelmavispipuuro!

Glorian ruoka ja viini -lehdessä on aina sellainen kiva yhden sivun palsta johon lukijat saavat toivoa julkaistavaksi suosikki ravintola-annostensa reseptejä. Paitsi että on hauska lukea millaiset ruoat ovat sykähdyttäneet ihmisiä erityisesti, on tosi kiinnostavaa saada tietää miten ne on valmistettu. Tämän superihanan vispipuuron ohje on helsinkiläisen Ateljé Finnen keittiöstä. 

(Finne on yksi suosikkiravintoloitani, siellä on tullut käytyä monen monta kertaa ja usein silloin kun on ollut jotain syytä juhlaan. Se ei koskaan petä, ruoka on aina ihanaa ja palvelu erityisen lämmintä. Illallisen jälkeen kotiin lähtiessä on ollut tosi hyvä mieli joka kerta - siksi sinne palataankin. Mutta tätä vispipuuroa ei ole kertaakaan sattunut olemaan listalla!)

Tässäpä ohjetta, jota hiukan mukailin. Vähensin mm. sokerin määrää - jos olet makean ystävä niin laita sitä hiukan enemmän. Ja koska olen kova syömään, tuplasin heti alkuunsa alkuperäisen reseptin määrät. Tästä satsista riittää siis varmasti isommallekin porukalle tai useammaksi päiväksi jääkaappiin lusikoitavaa.

Vadelmavispipuuro

800g pakastevadelmia
3-4dl vettä
reilu 1 dl sokeria
reilu 1 dl mannasuurimoita
raastettu luomusitruunan kuori

Kaada vadelmat ja sokeri kattilaan ja anna porista ja mehustua vartin verran. Raasta sillä aikaa luomusitruunan kuori. Siivilöi mehustuneesta vadelmakeitoksesta siemenet pois ja jatka näin aikaansaatua vadelmalientä vedellä niin että saat sitä litran verran. Kiehauta liemi ja vispaa sekaan 1 dl mannasuurimoita. Keittele jatkuvasti sekoitellen noin 10 min. Lisää loppuvaiheessa sekaan raastettu sitruunan kuori.

Kaada valmis puuro toiseen astiaan ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Vispaa kylmä puuro sähkövatkaimella ilmavaksi, siinä menee noin vartin verran.


Vaniljakerma

4 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 vaniljatanko

Kaada kerma kattilaan. Halkaisen vaniljatanko veitsellä ja rapsuttele sisältä siemenet kerman joukkoon. Nakkaa myös itse tanko kerman sekaan ja lisää sokeri. Keitä varovasti 2-3 minuuttia. Nouki vaniljatanko pois. Jäähdytä valmis vaniljakerma jääkaappikylmäksi.

Ohje muuttuu helposti vegaaniseksi kun vaihtaa kuohukerman esmes kaurakermaan.

1 kommentti :

  1. Olen tehnyt tätä myös monta kerta.. Ihanan yksinkertainen ja helppo herkku. Tsemppii talonrakennuspuuhiin!

    VastaaPoista