20.2.2015

Lomavieraat ja helppo herkkuruoka
 
Lomavieraita ootellessa pottumuusi tekeytyi puuhellalla, makkarat tirisivät uunissa ja aurinko laski. Ja mukavia vieraita sitten ehtoolla tulikin, nimittäin Stella, Mikko ja Eeva. Visiitin varsinainen agenda oli maalaushommailu (josta Eeva kirjoittikin jo mainion postauksen), mutta saatettiinpa parin päivän ajan syödäkin älyttömän hyvin ja paljon.
Ensimmäisenä iltana lautasella oli Dijonmuusia, chorizoa ja tomaattihöystöä. Helppoa ja hyvää. Pikkukoirakin änkesi syliin makkaroita päivystämään.

Dijonmuusi, makkarat ja tomaattihöystö
 
n. 1kg jauhoisia perunoita
1 tl suolaa
pari-kolme isoa ruokalusikallista voita
n. 2 dl maitoa
iso ruokalusikallinen Dijon-sinappia

makkaroita

kaksi rasiaa kirsikkatomaatteja
nippu kevätsipulia 
mustapippuria


Höyrytä tai keitä jauhoiset perunat kypsäksi ja muussaa ne. Lisää ripsaus suolaa, reilusti voita ja loraus maitoa. Lisää maitoa jos muusi on liian tymäkkää. Sekoita lopuksi muusin mausteeksi reilu ruokalusikallinen (tai enemmänkin, jos siltä tuntuu) Dijon-sinappia.

Lämmitä uunissa vapaavalintaisia, mausteisia makkaroita. Mä suosin yleensä joko Saarioisen chorizo-raakamakkaroita tai Helsingin makkaratehtaan järkkyhyviä lammasmerguezmakkaroita. Makkaroita tarvitaan pari per syöjä.

Laita pottujen kiehuessa paistinpannulle hiukan voita ja pari rasiallista halkaistuja kirsikkatomaatteja. Lisää tomaattien sekaan silputtua kevätsipulia pehmenemään noin puoli nippua. Anna porista hiljalleen pannulla vartin verran niin että tomaatit ja sipuli muuttuvat raukeiksi. Silppua loppu kevätsipuli odottamaan kaiken valmistumista.

Sitten vain lautaselle; alle muusia, päälle makkarat ja tomaattihöystöä. Kaiken kukkulaksi vielä rapsakkaa silputtua kevätsipulia ja rouhaisu mustapippuria.3 kommenttia :

  1. Täydellinen loma. Ystäviä, lemmikkejä, maalausta (osaisinpa!) ja makkaraa.

    VastaaPoista
  2. The old oven looks so cozy! I love cooking on such an old one when being in North Norway. It's pretty much better than the electric versions.
    Cheers PillePalle

    VastaaPoista