24.3.2014

Unelmaterassi hahmottumassa
 
Yhteistyössä PEFC Suomi


Näissä piirustuksissa hahmottuu unelmaterassi, jonka sain tehtäväksi suunnitella torstaina 3.4. starttaaville OmaPiha –messuille Helsingin messukeskukseen.  Terassiunelmat tilasi minulta PEFC Suomi, jonka osasto tämä mun laatima terassini siellä messuilla on! Aika huippukiva tehtävä, tätä on ollut ihan mahtavaa suunnitella ja sumplia.  Ja onpa ihan mahottoman jännää ensi viikolla sitten katsoa miltä tämä suunnitelma oikeasti valmiina näyttää, pergolan katosta roikkuvine valoineen ja kasveineen.

No mikä ihmeen PEFC? Minullekin vasta selvisi että se on metsäsertifiointijärjestelmä. Jos puu- tai paperituotteessa on PEFC-merkki, tietää että se on peräisin metsästä jota hoidetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävin periaattein.

Enpä ole puutavaraa ostaessani oikeastaan koskaan hoksannut miettiä mistä puu on peräisin tai millaisin periaattein se on tuotettu. Lauta on lautaa ja se tulee rautakaupasta. Nyt olen lautatavaran lisäksi myös alkanut bongailla sertifikaattia muistakin tuotteista; aivan viimeksi se osui silmään kirjekuoressa kun avasin postiluukkuun kopsahtanutta laskua. PEFC-merkki voi löytyä myös esimerkiksi polttopuista, parketista, kertakäyttöastioista ja huonekaluista – kaikenmoisista tuotteista joiden raaka-aineena on puuta. Sertifioidusta puusta on sitten tietty valmistettu tuo unelmaterassinikin, sen puutavara tulee suomalaiselta Lunawoodilta.

Valmiin terassin voi siis nähdä OmaPiha messuilla PEFC Suomen osastolla. Mä olen itsekin terassin tuntumassa sunnuntaina 6.3. klo 12-14, olisipa mukavaa jos tulisitte moikkaamaan jos messuilla käytte. Jos tulet osastolle visiitille, voit saada mukaasi pari palaa PEFC-sertifioitua puuta kivassa, käyttökelpoisessa muodossa.

(Samaan aikaan OmaPiha-messujen kanssa ovat käynnissä muuten myös Oma Koti, OmaMökki ja Sisusta! –messut. Messukeskuksen Kevätmessut -tapahtumassa on samaan aikaan kodista ja puutarhasta kiinnostuneille siis paljon nähtävää.)
9 kommenttia :

 1. Hei wau, täytyykin käydä tsekkaamassa :)

  VastaaPoista
 2. Messuille menossa, tämä täytyy ehdottomasti käydä katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa! Täytyy ny yrittää sitten laittaa se oikein nätiksi.

   Poista
 3. Mulle tuo PEFC oli vain etäisesti tuttu, mutta kuulostaa hyvältä! Yritän kyllä aina ottaa eko- ja eettisen näkökulman huomioon myös materiaalien suhteen, tuo auttaa siinä hommassa.

  Saatko terassin sitten lopulta omaksesi? :) Jos et, niin olisipa hauska nähdä kuvia siitä edes messuosastolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lupaan laittaa osastosta fotoja tänne. Ei tule mulle terassi, täytyy ottaa siitä paljon kuvia muistoksi :)

   Poista
 4. Hei Annika! Ihailen yhä tuota valkoista makuuhuoneen lattiaa. Se on aivan mahtava! Kuinka kauan odotitte maalin kuivamista? Oliko pikkukoirat lähettyvillä maalauksen aikana? Mun tekis mieli myös maalata lattiat mutta pelkään jotta se maalinhaju on liian voimakas koiralle. Voiko kämpässä asua koiran kanssa esim. viereisessä huoneessa jos toista huonetta maalataan? Mitä luulet?
  Tv: Lotta Evelina

  VastaaPoista
 5. Jos ympäristö- ja luontoarvot kiinnostavat, kannattaa valita ensisijaisesti FSC-sertifioituja tuotteita. PEFC on joidenkin mielestä vain teollisuuden "viherpesua" ja ympäristöjärjestöt suosittavat FSC:tä (ks. esim. http://www.sll.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/pefc-sertifiointi-ei-edusta-kestavaa-metsataloutta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voi rinnakkaisten sertifiointisysteemien keskinäistä paremmuutta miettiä. Mutta ainakin omasta näkövinkkelistäni käsin mietin että kannattanee aloittaa siitä että katsoo onko tuotteessa sertifikaattia ylipäänsä.

   Poista