6.4.2013

Ryijy

Löysin jo aikaa sitten kirppikseltä hienon sinisen ryijyn. Olen  koko ajan suunnitellut sitä matoksi maalle uuteen kesähuoneeseen. Mutta mitä enemmän sitä katselin, sitä enemmän alkoi ajatus sen seinälle ripustamisesta viehättää. Tossa se nyt on kaupunkikodin olohuoneessa.  Huikee intensiivinen sininen, vahtaan sitä sohvalta käsin jo toista tuntia.

Rya rugs are certainly decor fashion from the past. I planned to use this blue fleamarket find in a more modern way as a carpet, but this old fashioned way of hanging it on the wall turned out nice too.30 kommenttia :

 1. Big blue ruokatilassa!
  Muuten kerro jotain tuosta maitolasista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sar P, mun käsitykseni mukaan se on Sirkku Kumela-Lehtosen Kumelan lasille suunnittelema. Tuolla se on kavereineen paremmin kuvassa kaikessa vaaleansinisyydessään: http://www.vihreatalo.com/2013/01/vielako-kirppiksilta-tekee-todellisia.html

   Poista
  2. No jotenkin tutut ne olikin ja ihanat.
   Kumelan lasiin pitäisi tutustua paremmin.

   Poista
 2. Vau, miten hyvin sopii paikalleen!

  VastaaPoista
 3. Ryijyssä on kyllä niin kaunnit värit, että sopii hienosti vaalealle seinällesi.

  VastaaPoista
 4. On muuten aika hyvä seinällä ja kun muuten on yksinkertaista, se antaa potkua ja pääsee oikeuksiinsa eikä ole levoton. Laitat sitten matoksi, kun kyllästyt katsomaan seinällä :)

  VastaaPoista
 5. Se on ihana, ihanampi, täydellinen! Tuo monisävyinen sininen on lumoava ja on nyt ansaitsemallaan paikalla!

  VastaaPoista
 6. Oi, miten täydellisen kaunis!

  VastaaPoista
 7. On kyllä täydellinen sininen ja kuvio myös elävä muttei turhan räikeä...ja artekin kanssa natsaa! Meillä on eteisessä ryijy mutta haluaisin sen paremmin esille keittiöön...seinä on jumalattoman kova kiviseinä ja sitä ei viitsi tykittää täyteen reikiä innostuksissaan...huoh...eli pitää olla varma että haluan katsella pidempään... :D

  VastaaPoista
 8. Vau! Ja tuo punainen pannu sopii siihen kuin piste i:n päälle:).

  VastaaPoista
 9. Tuon ryijyn värit on niin lähellä mun marokkolaisen villamaton värejä! Aivan kuin serkukset ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, selvästi serkukset! (Eikös meinaat sitä sinistä mattokaunotarta joka aina toisinaan vilahtaa sun kotikuvissa?)

   Poista
 10. Hei! Onpa hurmaava, kerrassaan!

  VastaaPoista
 11. Huuh, miten hieno. Minusta tuo on ehdottomasti upea paikka tuolle komeudelle :) Livenä värit ovat varmasti vielä upeammat.

  VastaaPoista
 12. Erittäin kaunis! Elävä!

  VastaaPoista
 13. Uskomattoman hieno ryijy! Tulee varmasti esille seinällä paremmin.

  VastaaPoista
 14. Älyttömän kaunis ryijy! Hyvä että päätit laittaa sen seinälle! Sopii tosi hienosti, tuo kaunis pöytä tulee kans hienosti esille ryijyn seurassa!!
  Mun on pakko kysyä tuosta Paratiisi-kupista: Onko noita Paratiisi-kuppia, tai siis yleensä koko Paratiisi-sarjaa, saatavilla uutena Suomessa? Ois tosi mukavaa saada noita käsiin mutta oon ymmärtänyt että ne on superkalliita antiikki-liikkeissä. Täällä Ruotsissa esimerkiksi on alettu taas tekemään muutamia suosittuja posliinisarjoja 50-ja 60-luvulta esim. semmonen Mon Amie-sarja. Ne on samalla vähän modernisoittu niin että nämä "uudemmat" Mon Amie-kupit (kahvi ja tee) ovat huomattavasti suurempia mitä ne alunperin olivat. Mutta muuten ne on prikulleen samanlaiset kun alunperäiset.Tykkään ite valtavasti juuri siitä että uudempi versio Mon Amie:sta on mun mielestä vielä enämmän käytännöllisiä. Ajattelin sen takia että ehkä sama koskee noin suosittua sarjaa kuin Paratiisi...
  T:Lotta Evelina

  VastaaPoista
 15. Moi Lotta Evelina! Juu kyllä paratiisia edelleen tehdään, tuolta näkee nykyvalikoiman: http://store.iittala.com/Arabia/paratiisi

  Taitavat muut osat olla aikalailla alkuperäisiä, mutta muistelisin että tuo tilava muki on nykyajan uudistus? Voi kun arabia ottais jonkun vanhan hienon sarjan uudelleen tuotantoon pienin päivityksin. Mulle kelpais ainakin Esteri Tomulan suunnittelema Tatti-sarja uudistuotantona. Siitä on tehty joskus niin makeita vuokia, purkki ja leikkuulauta. Kuvio sopisi hienosti uusiinkiin tuotteisiin, mä tykkäisin.

  VastaaPoista
 16. Kiitos Annika! No nytpä alan säästämään rahaa jotta saan kerättyä Paratiisi-sarjan itelleni. Ja oon sun kans samaa mieltä; eikö ne vois alkaa tekemään Tatti-sarjaa uudistuotantona! Mun ehoton lempiposliini on toki Esteri Tomulan Pastoraali-sarja. Ostin noin 10 vuotta sitten kaks Pastoraali-kukkaruukkua täältä Ruotsista pienestä antiikki/kirppis-liikkeestä. Muistan että maksoin niistä silloin 200 kruunua kappale. Oon sen jälkeen hoksannut että Pastoraali-sarjaan liittyvät esineet on TOSI kalliita ja, ainakin täällä Ruotsissa, harvoin niitä ees löytää! Entä miten on Suomessa? Onko Esteri Tomulan Pastoraali-sarja suosittu ja kallis? Vai löytäisinkö esim. jotain Pastoraaliin liittyvää jos vaikka tulisin Helsinkiin jonkun viikonlopun yli ja penkoisin sen pyhän antiikki-liikkeisä? Mitä arvelet?
  T:Lotta Evelina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pastoraali on niin kaunis. On Suomessakin käsittääkseni kyllä hinnoissaan. Helsingissä vosi löytyä ainakin Astia-Liisasta Runeberginkadulta - mutta ei ehkä halvalla ;)

   Poista
 17. Kiitos Annika!
  T:Lotta Evelina

  VastaaPoista
 18. Huikean värinen tuo ryijy! Vierailin ensimmäistä kertaa blogissasi ja luen jatkossakin, ihania kotikuvia!

  http://learningtosee-tanja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 19. Millaisella kampanjalla saisi kaikki Tomulan kuvittamat astiat Arabialle uustuotantoon?? En ikimaailmassa muista nähneeni missään kauniimpia ja herkempiä kuvituksia astioissa, on karmea vääryys ettei niitä saa mistään, uutena. En nimittäin moisia harvinaisuuksia uskaltaisi arkena käyttää jos jostain antiikkiliikkestä tms. vielä onnistuisin löytämään.


  S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoseen kampanjaan lähtisin kyllä oitis mukaan!

   Poista