27.8.2011

Valikoituneet


Kaupungissa kansoittaa astiakaappeja vuosien vieriessä hiljalleen tiivistynyt joukko kippoja ja kuppeja. Ensinnä kotoa muuttaessa ostettiin sinistä Teemaa ja kobolttia Kartiota, ne ovat lähteneet kiertoon jo aikaa sitten ja tilalle on tullut paljon valkoista.

Kirppislöydöistä värikkäimmät menevät maalle, kaupunkiin valkkaan usein mustaa ja ruskeaa. Näistä esineistä kirpputorilta ovat kotoisin Heikki Orvolan Miranda-jälkiruokakulhot ja samaisen suunnittelijan emalinen vesipannu sekä Ulla Procopén Ruska-kahvikupit. Osa astioista on saatu lahjaksi, niinkuin musta Teema-kaadin, Marimekon valkoinen teepannu ja Ultima Thule -kannu. Osa on aarteita äiteen kaapeista; Sarpanevan punainen valurautapata, suurin osa Ultima Thule -laseista ja ruskeat lasipurkit maustehyllyssä.

Parhaiten omista hankinnoista ovat kestäneet aikaa ekaan omaan kotiin hankitut valkoiset 24h -kahvikupit - Orvolaa nekin. Uudemmista ostoksista yltävät suosikeiksi Pietarista varoen kotiin kannetut Imperial Porcelainin marjakuvioiset kupposet. Ja mustavalkoiset Paratiisi -jättimukit joista on ylivertaista hörppiä aamukahvia.

Ja mitä vielä puuttuu? Ne voisivat olla Bertel Gardbergin Lion-aterimet.

My collection of tableware is a result of many years of collectin, buying, thrifting, giving away and receiving.


9 kommenttia :

 1. ai että mä oon kade noista mirandoista! :D

  VastaaPoista
 2. Ah, olen hulluna "kurkistus astiakaappiin" kuviin!
  Ihana combo!
  Miten muiden astiakaappien sisältö näyttää niin siisteiltä ja upeilta? Omistan ihania astioita, mutta kaapeissani on kaaos...

  VastaaPoista
 3. Aivanihanat nuo kirjoituksen jälkeisessä kuvassa olevat kupit! Ovatko ne juuri noita Imperial Porcelainin kuppeja?

  VastaaPoista
 4. Kuinka astiakaappi voikin olla noin siisti? Valitettavasti meillä on ihan eri meininki!

  VastaaPoista
 5. Juu ne on justiinsa ne!

  VastaaPoista
 6. Hanna ja Nana28.8.2011 klo 22.04

  Samat toiveaterimet kuin minulla. :)

  VastaaPoista
 7. Oi! Noista jälkiruokakulhoista tulee lapsuus mieleen. En kyllä tiennyt, että ne Iittalaa on :)

  VastaaPoista
 8. Samanlainen maku tuntuu meillä olevan astioiden suhteen, niin tuttuja olivat astiasi... :D Noita ihania venäläisiä teekuppeja olen onnistunut löytämään vain kolme kappaletta kotimaisilta kirppiksiltä ja lisää olisi löydettävä!!

  VastaaPoista