18.2.2011

Halkoja ja halkioitaAlkuvuoden alennusmyynnit ovat valkoisten puuvillaisten peruspussilakanoiden hankkimisen kulta-aikaa. Hemtex ei ole parina viime vuonna pettänyt, eikä pettänyt tänäkään vuonna. Kivat kivipestyt, kuviottomat luonnonvalkoiset pussilakanat olivat mukavasti puoleen hintaan. Lakanoiden ainoa kauneusvirhe on että ovat mokomat ommelleet umpeen ne pienet halkiot (?) joista saa pujotettua kädet lakanan sisään. Peiton ujuttaminen lakanaan on nurjamielistä jumppaa ilman niitä.


White cotton sheets are a must. I usually get a new set when the after-christmas sale starts in January. This time from Hemtex.


16 kommenttia :

Hyvä Mieli kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Hemtexiin siis :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Tuollaiset pussilakanat kuuluu pestä nurinpäin (=lika ja pöly irtoaa nurkistakin) ja myös laittaa peitto sisään siten, että lakana on nurinpäin. Työnnät kädet alhaalta aukosta sisään ja otat kulmista kiinni. Sen jälkeen tartut myös peiton kulmista kiinni ja alat vähitellen "kääntämään" pussilakanaa peiton päälle. Kun tekniikka tulee tutuksi, se on itse asiassa helpompaa kuin tuo suomalainen malli!

Huumi kirjoitti...

Upea tuo "hellan tulet" -kuva. Ja tulet on tarpeelliset näinä päivinä!

Hurmioitunut kirjoitti...

Minäkin tykkään luonnonvalkoisista pussilakanoista. Ja täydellisesti samaa mieltä nuiden kiinniommeltujen nurkkien kanssa! Kuinka sitä saa peiton sinne sisään muuten pujotettua ilman hermojen menettämistä....?!

Susanna kirjoitti...

Ikeassakin myydään pelkästään niitä aukottomia pussilakanoita. Olemme erhetyneet ostamaan niitä muutamat satsit ja mielummin tuleekin aina lakanavaihdon yhteydessä valittua muita lakanoita, joissa ON ne reijät.

Maiju kirjoitti...

Kaunis puuhella ! Täytyykin kokeilla tuota Leenan antamaa vihjettä meidän ikealaisten lakanoiden laittamiseen. Meinasin nimittäin olla samoilla linjoilla kahden yllä olevan kommentoineen kanssa, että eihän niissä lakanoissa ole mitään järkeä.. Mutta enpä ole tullut ajatelleeksi, ettei niitä kannatakaan yrittää laittaa samoin kuin aukollisia lakanoita!

Annika kirjoitti...

Leena, saat sen kuulostamaan niin helpolta! Täytyypä testata.

Neely kirjoitti...

Kuten Leena tuossa aiemmin kertoikin, jotkut pussilakanat (ainakin kirkkaan väriset) olisi hyvä pestä nurinpäin. Kunhan ei kuivatukseen käännä niitä takaisin oikein päin, niin peiton laitto pussilakanan sisään sujuu juuri noin helposti kuin Leena kertoi. Muuten siinä hommassa menee kyllä hermo, jos niitä koettaa laittaa samoin kuin aukollisia versioita=)!

Lotta kirjoitti...

So beautiful!

uuvee kirjoitti...

tuo ylempi kuva on ihana! <3 Eilen hypistelin hempassa pellavaisia ruokaliinoja, värivalinta vain tuotti vaikeuksia.. :)

Kodinsielu kirjoitti...

Kaunista! Elävä tuli on mitä kaunein kuvattava :)

Liinu kirjoitti...

Suurimmassa osassa Hemtexin pussilakanoita on ne reiät onneksi. Nuo napilliset on ihanat, kun ne pesussa pehmenee ja näyttää asiaankuuluvasti vähän kulahtaneilta. Ostin samanlaisen harmaana pojalleni. Ja jos uuveen lailla tykkää pellavasta, niin siellä on myös aivan ihastuttavia luonnonvalkoisia pellavapussilakanoita. Tekisi mieleni hankkia niitäkin. :)

Anne kirjoitti...

Kiitos lakanavinkistä! Aukottomat tosiaan hermostuttavat, samoin napilliset (niin hyvä tarkoitus kuin niillä onkin) ovat mahdottomia mankelin kanssa.

Elina kirjoitti...

Sinulla on kaunis blogi, samoin vihreä talo on kaunis.

Päätin ilmoittautua vakiolukijaksesi, vaikka olen tätä(kin) blogia seurannut jo pitkän aikaa. Ostimme mieheni kanssa vanhan rintamamiestalon, ja juuri tällaista mökkitunnelmaa kaipaamme omaankin kotiimme!

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin osassa Ikean pussilakanoista on sama kiero systeemi! Perkele ku meinaa palaa pipo kun niitten kanssa tappelee :DD

Tilittäjätär kirjoitti...

Ne yläosan käsiaukot, ovat itseasiassa harvinaisempia monessakin Euroopan maassa. Ovat minusta rasittavia, ja meillä pussilakanat ovat pääosin kotimaisia.