9.5.2010

RäsymaniaTämä makuuhuoneen räsymattokaksikko maksoi kirppiksellä reilun kympin. Ne näyttävät  kauniilta valkoista lattiaa vasten ja sopivat tapetin sinisiin kiuruihinkin. Vielä on lisää räsyille tilausta; olohuoneeseen ainakin yksi, saunan eteiseen pari ja ulkohuussiin joku pienenpieni.

Yet another pair of cheap, thrifted cotton rag rugs, and still in need of a few more. I love how they go with the white floor and the blue wallpaper.

17 kommenttia :

 1. Mullakin oli just räsymattoprojekti. Otin kuviakin, joten eiköhän siitä tule postaus lähipäivinä.

  Räsymatot on ihanii...

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis kuvio matoissa! Mulla kanssa räsymattobongaukset meneillään.

  VastaaPoista
 3. Minulla on just¨ samanlaisia räsymattoja, kudoin ne joskus nuoruudessa kangaspuilla. Tulee rakkaat muistot mieleen näitä katsellessa.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen löytänyt muutaman hyvän räsymaton kirppikseltä. Kudon kyllä yleensä ite matot ja viimeaikoina olen tehnyt just vanhoista vaatteista kuteita.On niin kivaa hakea maton raidoista just sitä "puseroa ja mekkoa 70-luvulta".Räsymatot on vaan jotenkin niin kodikkaita.

  VastaaPoista
 5. Sopii kyllä tosi hyvin tapetteihin! Täälläpäin saa räsymattoja vielä tosi halvalla, niitä ihan pursuaa joka kirpparilla, mutta ainakin sisustuslehtien mainoksissa kovasti ovat kalliita jo pääkaupunkiseudulla...

  VastaaPoista
 6. Ihanat matot! Varsinkin juuri tuo kuviointi on tosi kiva. Ja valkoista lattiaa vasten sopivatkin parhaiten. Meille kaipailisin sellaisia vähän vaaleampia, koska lattiat tummemmat, ei niin kauniit. Meillekin on muutama pikku räsynen kirpparilta kotiutunut. Sopivat kivasti kettiöön ja lastenhuoneeseen.

  VastaaPoista
 7. Räsymatot on parhaimipa! Onnittelut oikeanväristen mattojen löytämisestä. Kuviointikin on kiva!

  VastaaPoista
 8. Räsymatot ovat ihan niitä parhaita. Tuo kuvio viehättää minua suuresti, olenkin sellaisia etsinyt, tuloksetta. Haaveissa siintää ajatus matopuista kesäpuolen tupaan.
  Ihanaa päivää sinulle.

  VastaaPoista
 9. Hyvin sopii väreihisi! Itse kun olen mattoja kutonut, ihan yksinkertaisia vaan, niin ihmettelen, miten noita kuvioita jaksetaan värkätä!

  VastaaPoista
 10. Jonain päivänä kyllä minäkin opettelen matonkutomisen jalon taidon! Mieletöntä miten matot vain tuntuvat paranevan vanhetessaan.

  VastaaPoista
 11. on ne kauniin väriset, sopii hyvin :)) räsymatot on niin viehättäviä, jotenkin tulee hyvällä tavalla mummola mieleen, muistoja.... :)
  itsekkin kirppareilta oon haalinut muutamia kauniita yksilöitä :D

  VastaaPoista
 12. Harvinaisen nättejä ovat kyllä! Mattoja tällä kertaa meinaan. :) Itsekin tosin bongasin antamasi neuvon turvin tänään kirpparilta terassille varsin soman räsymaton. "Matoista valitaan ne oikealla tavalla sekaväriset", vai miten se meni. :) Tuo ohje johdatti tänään siis oikeille jäljille. Vielä pesu, matto paikalleen ja kesä voi tulla!

  VastaaPoista
 13. Kaunis kuvio matoissa. Tietäisiköhän joku käsityökirjaa, nettisivua tai vastaavaa, jossa olisi esitelty perinteisiä räsymattomalleja?

  VastaaPoista
 14. Räsymatot on parhaita! Mulla on oman mummun kutomia mattoja, mikä tekee niistä vielä spesiaalimpia. Kaikkein ihanimpia ne on silloin, kun ne on just pesty ja tuoksuvat vähän mäntysuovalle.

  VastaaPoista