10.12.2008

RaakalautaseinätIhanat Liivia ja Maijja kun kehuitte mun raakalautaseiniäni toissapostauksen kommenttilootassa! On tunnustettava että seinien tyylin takana ovat laiskuus ja pihiys. Loppuunvirttyneet, neljän eri tapetin peittämät pinkopahvit oli kiinnitetty seiniin käsintaotuilla nauloilla, joiden kaksi päivää kestänyt irtinyppimisurakka oli hikinen. Homman edetessä alkoi viitseliäisyys karista ja uusien pinkopahvien laittaminen taikka seinien levyttäminen ja tapetoiminen tuntua liian vaivalloisilta vaihtoehdoilta. Raakalauta pölisi pirusti ja oli kovasti tikkuista, joten pintaan oli jotakin keksittävä. Tavallinen ja halpa lateksimaali sitoi mukavasti tikkuisuutta ja sen osan vuosikymmenten pölyistä, johon imuri ei pystynyt. Tykkään lopputuloksesta hurjasti minäkin - vaikka äitini jaksaa aina seinien "keskeneräisyydestä" huomautella...

11 kommenttia :

 1. Minäkin olen ihastellut noita seiniänne, aivan ihanan kotoisan näköiset ja raikkaat valkoisessa maalissaan :)

  VastaaPoista
 2. Minustakin nuo seinät tuovat aivan tietynlaista tunnelmaa =)

  VastaaPoista
 3. Ihanat ne on! Minusta tuntuu, että jotain tuollaista voisi olla kiva saada vaikka vain yhden seinän verran... tai onnistuiskohan seinämä... tai sängynpääty... hmm. :) ideat viriää.

  VastaaPoista
 4. Äidit huomauttelee aina...

  Kauniit ne on tosiaan! Tuleeko lautojen välistä tuuli?
  Kysyy hän, joka saattaisi tehdä saman tempun.

  VastaaPoista
 5. Mahtavat! Tunnelmalliset, kauniit, ihan kaikkea positiivista.

  Äitien tehtävä on huomautella.

  VastaaPoista
 6. Hieno löytö tämäkin blogi! Teillä on ihan ihastuttava talo! Ja tuo kuormaliinan käyttäminen liimauspuristimena oli niin nerokkaan yksinkertaista, että taidan minäkin vielä uskaltautua kunnostamaan 12 räjähtänyttä tuoliamme.

  VastaaPoista
 7. Liivia, ei tule tuuli lautain välistä. Lautaverhouksen alla on tuulensuojapaperin tapainen pitelemässä eristepuruja paikallaan ja estämässä hojoa.

  Sussu, komea tuolijoukko! Onkos niistä kuvia nähtävillä sun blogissas? Sitten viimeistään laitat kun kunnostusurakka alkaa :)

  Ja voi äidit, äidit...

  VastaaPoista
 8. ...miettii, että JOS ei ramppaiskaan rappukäytävää IHAN valmiiksi, vaan jättäisi seinät maalattuna raakalautoina valkoiseksi..

  terv. remppaaja, joka haluaisi oikaista "vähäsen"

  VastaaPoista
 9. Ja minä NIIN tykkään näistä kuvista väreineen ja sommiteltmineen- siis seinien lisäksi.

  VastaaPoista
 10. Kauniit ovat seinät, pinkopahvi toki toimii vähän lämmöneristeenäkin, mutta suosittelisin äärimmäisen lämpimästi pellavaöljymaalia, lateksimaali (akrylaattimaali) ei hengitä joten talosta tulee pullotalo. Se todennäköisesti hilseilee vielä seinistä kun taas pellavamaali vain kuluu. Näin vanhan talon kunnostajana halusin vain kommentoida. Kiitos blogistasi, sinulla on silmää sisustukselle.

  VastaaPoista
 11. How did it turn out?
  I actually like when one keep the raw wood on the inside.

  VastaaPoista