10.10.2020

Mökin hahmoa piirtelemässä

 

Olen vähän huvitellut piirtelemällä millainen meidän tulevasta mökistä voisi tulla hahmoltaan. Tässä yksi versio, josta tällä hetkellä tykkäillään aika paljon. Tästä puuttuu nyt vielä yhtä ja toista, kuten takaseinästä kokonaan ikkunat, mutta katsellaanpas silti missä unelmoinnissa mennään.



Tässä versiossa olisi talon päädyssä katettu terassi, jossa voisi viihtyä ja istuskella sateisina päivinä, helteeltä varjossa ja iltojen viileässä. Maiseman suuntaan järvelle olisi suuret maisemaikkunat joiden edessä takka. Talossa olisi loiva harjakatto ja kohtuullisen kokoiset räystäät. Räystäiden alla voisi tarvittaessa kulkea sateelta suojassa ja ne tekisivät pienen suojan paahteeltakin sisätiloihin. Tämmönen ilme sopisi siihen että tontti on alunperin kaavoitettu mökeille tosiaan 70-luvulla ja siellä jo valmiiksi oleva pyöröhirsinen rantasauna on samalta ajalta. Tämäkin mökki voisi hyvin olla hirttä, vaikka näissä kuvissa onkin tuommonen lautaverhoillun tapainen.



 

Ylellisyydet suhteessa välttämättömyyksiin ovat koko ajan mielen päällä. Terassin lasitus ja takka ovat ehdottomasti ylellisyyksien listalla, mutta katettu avoterassi vähintäänkin tarvitaan. Tässä säästöversio, jossa avokuisti lasittamaton ja takaton. Tälviisiin varmaankin tehtäisiin ensin ja lisättäisi lasit ja takka sitten joskus kun pelimerkkejä taas kertyy ylimääräistä.


 

Mökin pohja olisi siis tällainen, niin kuin edellisessä postauksessa jo piirustelin, vähän reilu 40 neliötä kahdella pienellä makuusopella. Lisäsin toiseen päätyyn vain oven josta pääsee suoraan katetulle/lasitetulle terassille. Tämä kokonaisuus olisi meille aivan todella luksus. Instagramin puolella huikkailittekin tästä pohjasta huippuja kommentteja ja huomioita, esimerkiksi eteisen ja säilytystilan tarpeesta. Näitä ilman muuta mietiskellään, samalla kun kaavaillaan koko mökkeilyn konseptia ja siihen liittyvää ideologiaa. Liekö pilvilinnan maalailua ajatella että mökillä olisi vain ehdoton minimimäärä käyttötavaraa ja vaatteitakin vain sen verran kun mukana kulkee... Jatkamme pohdintoja ja piirusteluja!

2 kommenttia :

  1. Aivan ihana olisi tämä mökki. Yksinkertainen ja suoraviivainen, isoine ikkunoineen. Ja tuo lasitettu osa takkoineen on kuin unelma! Hyvä idea on nimenomaan tuo että talon katto jatkuu lasitetun osan päälle, niin ettei aurinko pääse kuumottamaan katosta lasitettuun tilaan. Tuosta eteisen ja säilytystilan puuttumisesta sanoisin omasta kokemuksesta, että jos nyt rakentaisimme mökkimme uudestaan niin kiinnittäisimme nimenomaan huomiota siihen että kaappeja olisi riittävästi. Sitä emme tulleet mökin suunittelussa ajatelleeksi joten kaikki kaappitila on kortilla meillä. Onneksi on parvi johon saa laitettua tavaraa, mutta se ei ole paras mahdollinen ratkaisu.

    VastaaPoista
  2. Kiitti! :) Mä olen nyt ratkomassa säilytystilan tarvetta siitä päästä lähtien että tavaraa olisi mahdollisimman vähän. Ans kattoo kuinka siinä käy. :D

    VastaaPoista