8.3.2016

Kaupunkikodin remonttipäivitys, osa 11: komeat jalkalistat pisteeksi i:n päälle


Kaupallinen yhteistyö: Domus Classica

Tuossa tuo yks kultainen ystävä kyykkii maalaamassa meidän uusia jalkalistoja! 

Täällä uudessa kaupunkikodissa oli ihan ok jalkalistat, mutta tuumattiin että ne vaihtamalla voisi remontissa tehdä asunnolle vielä lisää luonnetta. Siispä noin 8cm korkeat vanhat listat irroteltiin ja pakattiin odottamaan kyytiä maalle. Listat oli propattu tiukasti seiniin ja ne irtosivat hankalasti, halkeilivat ja ottivat isoja möhkäleitä seinän rappausta mukanaan. Mutta sellainen satsi saatiin ehjänä talteen että mökin yläkerran kesähuoneeseen piisaa hyvin sieltä vielä puuttuvat listat.

Uusiksi listoiksi valkattiin rautakauppa Domus Classican listavalikoimista tosi komeat, 14 cm korkeat kaunottaret. Ne maalattiin (tai siis Mani maalasi, sanoinko jo että HURRAA auttavat ystävät!) pariin kertaan, annettiin kuivua ja sitten aloitettiin mittailu- ja leikkelyurakka. Minulla ei hermo kestä listojen mittojen ja jiirien miettimistä ollenkaan. Mutta onneksi saatiin apuun maailman paras sisko jonka pinna on kuin tehty tällaiseen järkeilyyn ja toteuttamiseen. Koko asunnon listat pätkittiin valmiiksi yhdessä päivässä (ja tähän toinen HURRAA!). Iso osa listoista on vielä irrallaan ja kiinnittämättä kun pitää pähkäillä antennijohdon vetämistä niiden taakse ynnä muuta, mutta irtonaisinakin ne jo tekevät asunnosta ihan toisen näköisen. Tämä kotihan valmistuu!Katonrajojen holkkalistat, lipeöity lattia, harmaat seinät, kattorosetit ja jalkalistat pelaavat nyt hyvin yhteen. Kokonaisuudesta tuli silleen viehättävän vanhahtava, mutta kuitenkin freesi ja ihan tämän päivän olonen. Tykkäisin että sopii kivasti 1900-luvun alun taloon. Kiitos hurjasti vielä funtsaamisavusta ja yhteistyöstä Domus Classican Helsingin Erottajan myymälään, asiantuntijavinkeillä tästä tuli tosi hyvä! 

Ja tyrkätäänpäs kuvat vielä samasta huoneen nurkasta ennen ja jälkeen remontin. Korkeammat jalkalistat ovat mittasuhteiltaan ja profiililtaan tuon kaakeliuuninkin kanssa minusta aika osuva pari.
15 kommenttia :

Unknown kirjoitti...

Ihanasti nousee tuo kaakelitakka esille. Upeaa jälkeä!

Anonyymi kirjoitti...

Kertakaikkisen kaunis, aivan mykkänä ihastelen!

Pilviraitti kirjoitti...

Todella kaunista! Niin hyvää työtä olette tehneet. Ystävät myös. :)

Vilja @ muotoseikka\ kirjoitti...

Voi että näyttää upealta! Listat tuovat arvokkuutta, ja kokonaisuus on todella harkittu ja tyylikäs. Hyvää työtä!

Maru kirjoitti...

Tosi hyvin toteutettu remppa! Olen innolla ja mielenkiinnolla seuraillut teidän remppaprojekteja ja materiaali-/sävyvalintoja. Hyvä te! :)

Johanna kirjoitti...

Saitte kyllä aikaiseksi todella kauniin kokonaisuuden, upea uuni!

Anonyymi kirjoitti...

Takka hehkuu niinkuin jalokivi uuden värityksen myötä. Hienoja valintoja!

Annika kirjoitti...

Kiitos!

Annika kirjoitti...

Ooh, no mutta onpas ihanasti sanottu. Kiitos.

Annika kirjoitti...

Ilman ystäviä ei olis tullut kuin hermoraunioita :D Kiitos Pilviraitti!

Annika kirjoitti...

Kiitti Vilja, ihana kuulla!

Annika kirjoitti...

Kivaa Maru että oot käyny seurailemassa :) Kiitos!

Annika kirjoitti...

Kiitos! ja uuni on kyllä aikamoinen :)

Annika kirjoitti...

Kiitos anonyymi! Jännää miten paljon kaakelien vihreään saävyyn nuo ympäröivät värit vaikuttavat.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot listat! Sopii vanhaan taloon. Itse olisin valinnut tummemman sävyn. Haluaisin myös selventää että se on kaakeliuuni, eikä takka.