22.1.2016

Värilastujen missikisat - uuden kodin värejä valkkaamassaOdottavan aika on pitkä, sanoi uuden kaupunkiasunnon avaimia vartova hätähousu. Remonttimopo keulii täällä jo täyttä häkää, mutta kaikki etukäteen tehtävissä oleva remppavalmistelu on jo tehty. Vielä viikko. Hain rautakaupasta ison läjän värilastuja ja pidän niille täällä vuokra-asunnossa missikisoja. Lopullisesti värit ratkeavat tietty vasta sitten uudessa asunnossa paikan päällä. Tällä kertaa ajattelin koemaalailla seiniä muutamalla sävyllä, ettei tarvitse valita asunnon fiilistä summamutikassa. Toiveena olisi lämmin puuterinen fiilinki. Makuuhuoneeseen tulisi vähän mummokalsariin vivahtavaa ja olohuoneeseen valoisaa harmaata. Tämän vuokra-asunnon lämpimän harmaat seinät opettivat mulle että meidän sieltä täältä hankitut, kolhuiset ja naarmuiset, käytettynä ostetut kalusteet eivät valkoisten seinien kanssa ole edukseen. Mutta kun seinässä on sävy, tulevat vanhojen tavaroiden edut paremmin esiin. Tämän vuokrakodin seinien harmaasta saa jonkinlaisen käsityksen kun vertaa sitä alemman kuvan hiukan kellertävän valkoisiin ovenkarmeihin. Ei pöllömpi sekään.33 kommenttia :

 1. Hyviä vinkkejä, kiitos! Täällä pyöritellään samoja lastuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea lastujen pyörittelyyn! Onkos siellä joku isompikin kotimyllerrys menossa?:D

   Poista
 2. Oi, tulee varmasti tosi kaunista!

  Sanna

  VastaaPoista
 3. Jos löydät sävyn valoisa harmaa, niin kerrothan koodin? On nimittäin noita samoja lastuja pyöritelty pää pyörälle asti. Kiitos etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kerron! Ja pää pyörälle asti pyörittely on kyllä hyvin kuvailtu, mahdollisia sävyjä kun on tuhatmäärin...

   Poista
  2. Tikkurilalta löytyy myös deco grey-kartasto, josta itse löysin meidän keittiön seinien kauniin harmaan sävyn.

   Poista
 4. Tuo mulberi on ainakin hyvä sävy.Valoisa harmaa taitaa ollakin vaikea löytää, harmaa lähtee monesti taittaa sisällä siniseen tai vihreään, jopa vaaleanpunaiseen kun tulee luonnonvaloa. Pitäis olla vähän ruskeaa seassa ettei taita. Meillä olohuoneen ns. tehosteseinä on Ncs 1502-y50r ja on hyvän harmaa sävy ei liian tumma ja ei vaaleakaan. Eikä taita sinne siniseen :) Värilastussa väri ihan erin näköinen ja seinässä märkänä, maali kun kuivuu niin väri hyvä. Maalasin keittiön laminaattitasot samalla sävyllä eli hyväksi havaittu sävy :) Postaus laminaatin maalaus löytyy blogistani ja sävyy äkyy siinä. Olohuoneen tehosteseinästä löytyy myös blogistani kuvia, on maalattu vekkitapetti sillä.Perkule ....Mulla pullat uunissa ja perkule paloivat ihan mustiksi.Plää...uudet uuniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulperi on suosikkilistalla, ainakin tällä haavaa :) Kiitos hei tuosta Ncs 1502 y50r -vinkistä, minäpä tsekkaan senkin. Ans kattoo mikä harmaa sen tulevan asunnon valossa/väreissä on lopulta hyvä ja tarpeeksi valoisa. Ja voihan PULLAT! Onnistuiko toinen satsi?

   Poista
  2. :) Toinen satsi onnistui, onneksi :). Nythän saa muuten tikkurilta yhden purkin veloituksetta, jos sävy menee väärin eli rohkeasti vain kokeileen. Kannattaa litran purkilla kokeilla...no, seinämaaleista ei taida löytyäkkään kuin 0,9 litran purkki. Pienempiin purkki kokoihin menee niin vähän pastaa, jos on vaaleista väreistä kyse ettei välttämättä vastaa oikeaa sävyä. Melkein 10 vuotta olen värikaupassa ollut töissä ja pyörittänyt muutaman maalipurkin :) :) :)

   Poista
 5. Samoja lastuja pyöriteltiin kaverille viikko sitten..käytiin ympäri Terran ihmettelemässä miten lastut vaihtoivat väriä eri valoissa ja eri taustoja vasten.
  Laasti oli se sävy, johon me lopulta päädyttiin. Osa noista väreistä muistutti sellaisten mummoalkkareiden puuterimaista sävyä, joten kaveri rajasi ne ehdottomasti ulkopuolelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mulle ne mummoalkkarit just! :D Sehän noissa neutraaleissa väreissä on että ottavat niin paljon vaikutteita valosta, ympäröivistä väreistä jne. Toi Laasti on kyllä hyvä. Se on hiukan tummempi kuin tässä meidän asunnossa nyt oleva harmaa, mutta värisävyltään aikalailla sama.

   Poista
 6. Meillä on maalattu kaikkia lattiat muistia lukuunottamatta tuolla laastilla. On minusta täydellinen harmaa, ei taita liikaa minnekään suuntaan. Me pyöriteltiin varmaan kaikki maailman harmaat sävyt ennen kuin tuohon laastin päädyttiin. Miten tuo värien valitseminen voikaan olla niin vaikeaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuota ennustavaa tekstinsyöttöä eli kaikki muut paitsi kuistin lattia on maalattu laastilla :)

   Poista
 7. Valkoisista Kalla on muuten paras kirppiskokoelmakalusteille. Sopivan lämmin muttei liian kellertävä. Todettiin sattumalta sopivaksi, kun kalusteet oli hetken tapettiliisterissä marinoitua laastiseinää vasten. Kalla vastasi aika tismalleen sitä sävyä.

  VastaaPoista
 8. Itselläni myös kokemus tuosta laasti sävystä. Sillä maalattiin ensin pihakiikku ja siitä tuli aivan ihana - sellainen sopivan vanhanaikainen - sitten olen maalannut pihasauna muurin - keittiön seinää ja hyllyä - koskaan se ei petä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laasti on lastusuosikkilistalla kyllä korkealla. Hyvä kuulla että se on sopinut moneen.

   Poista
 9. Samoja pyöritettiin myös täällä ;). Päädyimme höyheneen perussävyn osalta. Niitä tehostetaan sitten muilla murretuilla sävyillä (mm. Keittiössä vihreä allasseinä). Höyhen on tosi lempeä vaalea, näyttää ensin valkoiselta, mutta kun laitat valkoista rinnalle, nousee sen todellinen sävy esiin. Rakastuin siihen! Olohuoneeseen tuli nudeen taittava herkkusieni (G467 muistaakseni) ja siitäkin tuli tosi kaunis. Ja samaa testiä tehtiin mekin tällä kertaa, sudittiin muutamaa maalia seinään ja arvioitiin vasta sitten. Se kannatti! Kivaa rempan odotusta!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta, seuraan teidän remppaa vesi kielellä! Erityisesti nuo väri- ja keittiöteemat on nyt täällä suunnalla tosi kuumaa kamaa :D Herkkusieni-lastu on mulla tuolla pinossa, mutta olin jotenkin sivuuttanut sen. Pitääpä tsekata tarkemmalla silmällä.

   Poista
 10. Hei! Mulla on 50-luvun kivitalon paksuissa seinissä tuo kaoliini. Ikkunoita olohuoneessani kolmeen suuntaan, joten voin seurata valon vaikutusta väriin. Ainut missä se taittaa harmaasta pois, on kylmä valo pohjoisesta. Silloin se taittaa vihreään. Siniseen ei koskaan (sitä inhoan). Luo pikimmiten puuterisen pehmeän, hiekkaista vaikutelmaa.
  Väliovet ja 50-luvun komeroiden ovet mulla on Laasti sävyllä. Välissä on vain puhdas valkoinen (ei maalarivalkoinen) alkuperäinen lista. Todella kaunis yhdistelmä. Kaikki sävyt ovat mattapinnalla.
  Olen ollut tosi tyytyväinen valintoihin jo neljä vuotta.

  Onnea teille remonttiin, ilolla jään odottamaan! T. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Meidän edellisessä kodissa maalailtiin lattioita ja seinä tuolla Kaoliinilla kans. Se oli kyllä hyvä, semmonen valoisa ja lämmin. Siinä kämpässä se heitti justiin siihen vihreeseen. Pitää testailla tuolla uudessa nyt miten toimisi. Ja yksi lisä-ääni Laastille :)

   Poista
 11. Hienot värisävyt. Tosin se jugentvihreä uudessa olohuoneessanne sopii aivan loistavasti ja tyylillisesti kaakeliuunin kanssa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunnossa on nyt kyllä taiten valkattuja tyylinmukaisia värejä, olkkarissa sinertävä ja keittiössä vedenvihreä. Ne ei ehkä tunnu omilta ja siksi vaihdetaan. Mutta ei sitä tiedä vaikka paikan päällä värejä kokeillessa tuohon suuntaan sitten kuitenkin mentäisi...

   Poista
 12. Pyörittelin samoja lastuja ja valitsin mulperin makuuhuoneen kolmelle seinälle, yhdelle seinälle tapetin. Onnistunut värivalinta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulperi on mun kärkilistalla ja menee aika varmasti kokeiluun!

   Poista
 13. Ihania sävymietteitä! Meillä oli edellisessä kaupunkikodissa olkkarin ja keittiön seinät tuolla Y487, eli näköjään Piazzalla. Siinä oli mielestäni tosi sopiva tummuusaste, ei tuntunut liian tummalta, mutta sävy erottui hyvin. Se on tietty vähän lämpimämpi harmaa, mutta tuntui kuitenkin valoisalta ja raikkaalta silti. Juuri hyvä oli se sinne vanhaan kotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siinä Piazzassa vaikuttaisi olevan kivasti lämpöä ja valoa. Kävinkin heti kyyläilemässä sun postauksen kuvia :)

   Poista
 14. Samoja värimalleja pyöritelty meilläkin rintamamiestalon remonttia tehdessä... Valitsin Talkin sävyksi Tapettitehtaan valkopohjaisen Taikayön väripariksi suureen olo/ruokahuoneeseen. Ja se on ihana. Pehmeä ja lämmin. Luonnonvalosta tai keinovalaistuksesta riippumatta ei ole koskaan kylmän sävyinen. Teki just sellaisen upottavan sylissäolotunnelman mitä hain! Onnea valintaan, se on aina kovin vaikeaa...

  VastaaPoista
 15. Onneksi tuo vaihe jo takana! ;)Valitsin olohuoneen ja makuuhuoneen yksien seinien sävyksi shaalin. Olen hyvin tyytyväinen, sopivan huomaamaton, mutta tarpeeksi näkyvä sävy. Suosittelen :)

  .eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shaali vaikuttais siinä pikkulastussa tosi ihanalta, sopivan harmahtava mutta kuitenkin selkeästi roosahtava. Kiitos suosituksesta!

   Poista
  2. Hei, meillä kans olkkarissa shaali. Ihana sävy ja antaa sopivasti kontrastia ja tunnelmaa, olematta liian hallitseva. Onnea sävyn valintaan.

   Tuuli

   Poista
 16. Täältä myös valkoisten/neutraalien suhteen ääni kallalle. Edellisen asunnon seinät oli sillä ja aivan ihana. Mutta nyt edelleen hakusessa se valoisa harmaa. Kiitos tosi hyvistä vinkeistä, moni menee harkintaan. Voi sävyttelyn vaikeutta.

  VastaaPoista