9.3.2016

Kaupunkikodin remonttipäivitys, osa 12: Muuttopäivä

 
Kuvat: Stella Harasek, Jarno Jussila ja Marianne Nieminen

Uuden kaupunkikodin remontti saatiin aika hyvälle mallille ennen muuttoa. Seinät, katot ja lattiat ovat valmiit. Ovien ja ikkunoiden smyygit pitää vielä maalata ja ikkunat pestä. Keittiö on tilattu ja tulee parin viikon päästä, siihen asti kokataan aika alkeellisesti ja tiskataan suihkussa. Jalkalistoja pitää vielä kiinnittää. Mutta ehtiihän näitä, nyt muutto on takana ja ollaan KOTONA.

Muuttopäivästä jäi ihana muisto, kun muuttoavuksi tulleet Stella, Jarno ja Mani tarttuivat kameraan ja näpsivät urakan aikana kuvia. Oli kyllä tosi nokkelasti tehty ja mainio idea, en olisi itse hoksannut - nyt mulla on koneen kovalevyllä hieno läjä tunnelmia muuttohommasta jota kai keskimäärin aika harvoin tulee dokumentoitua. Kiitos vielä kaikesta avusta te huiput, myös Mikko, Sami ja Eeva!

Oli meillä muuttoautokin, vaikka näiden otosten perusteella voisi luulla että kaikki kannettiin käsin. Matkaa edellisestä kodista uuteen on kaksi korttelia, joten joitakin varjeltavia tavaroita saattoi kuskata kävellenkin. Kun kaikki kamppeet sänkyjä, Hilma af Klint -julistetta, AIV-pulloa ja pesukonetta myöten oltiin saatu puntattua uuteen asuntoon, poksautettiin kuohuviinipullo ja kilisteltiin muovimukimaljat. Sohvalla röhnöteltiin ja juttua iskettiin jo heti siihen malliin että tässä asunnossa varmaankin jatkossakin viihdytään. Pikkukoirat nuohosivat ympäri asuntoa nenät lattiassa ja hännät pystyssä. Ah onnea.


14 kommenttia :

 1. Todella hienoja kuvia, niistä oikein aistii rennon tunnelman ja hyvän fiiliksen. Joko kuvaaja on onnistunut fuskaamaan sen tai sitten teidän muutto on mennyt oikeasti ilman hampaiden kiristelyä, voiko pitää paikkaansa...? Voiko muuttaminen olla kivaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, muuttaminen kokonaisuutena ei kai voi olla pelkästään kivaa, kyllä mä nytkin pakkausvaiheessa aika paljon kiristelin hampaitakin :D Mutta muuttopäivä voi ehdottomasti olla kiva! Tarpeeksi apulaisia, hyvin pakatut ja merkatut kamat ja skumppa valmiiksi kylmään!

   Poista
 2. Tosi paljon onnea uuteen kotiin! Ja mahtava tunnelma kuvissa :-)

  VastaaPoista
 3. Oi, mahtavaa, onnea ihanalta näyttävään kotiin! <3 Tahdon kylään pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Saija, tuu pian! Mä otan lähiaikoina asiakseni kutsua sut :)

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin! On muuten hauska idea kuvata muutto. Näitä teidän muuttokuvia on kiva katsoa, vaikka en porukkaa tunnekaan. Ja kuinka huisin kaunis tuo teidän koti onkaan! Olisipa mullakin noin mainio tyylitaju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon A-K! Muuton kuvaaminen on kyllä hauska idea - eipä olis tullut mulle mieleen, mutta näin jälkeenpäin kuvia katsellessa olen iloinen että jollekin tuli :) Ja kiitos myös kehun sanoista, tulipa hyvä mieli...

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin! :)
  Meillä oli juuri viime lauantaina myös muutto ja täytyy sanoa, ettei meidän "rintamamiestalosta pieneen kaksioon" -urakasta olisi saanut näin kauniita ja tunnelmallisia kuvia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ja hahaa, tässä taisi olla kyllä kuvaajien taidokkuutta myös tuo tunnelmallisuus. Kyl kai muutto on aina kuitenkin muutto, hikeä ja kolinaa :D Onnittelut teillekin muuttourakasta selviämisestä!

   Poista
 6. Onnea uuteen kotiin!
  Ystävät ovat parhautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana Sar P! Kyllä näin on :)

   Poista