12.4.2019

Kylpyhuoneen edistystä ja ihastuttava eteisen lattia


Kaupallinen yhteistyö: Temal & Partners Kylpyhuonekeskus


Katsokaapas miten kylppäri yläkerrassa on edistynyt: allaskaluste ja peili ovat paikoillaan! Iloinen tuleva kylpijä saattaa jo hymyillä peilistä käsin, voiton puolella ollaan. Kaikkien pintojen valmistuessa jännittää ihan pirusti miten tekemäni matsku- ja kalustevalinnat pelaavat yhteen. Tähän kylppäriin olen kyllä tosi tyytyväinen. Pukkilan klassikkolaatat, katon sormipanelointi ja Temalin allaskaluste ja peili näyttävät mun silmään oikein kivalta yhdessä. Kohta alkaa vesikin lorista, lvi-asennukset etenevät talotehtaan toimesta kovaa kyytiä. Odottelen jo malttamattomana että tilaamani ammekin saapuisi työmaalle. Enää tovi kun pääsee kylpyyn.

Ja laitetaanpas vielä tarkemmin mitä nämä kylppärin matskut ja kalusteet ovat:
-Allaskaluste on Temalin Stella 45cm syvänä ja 72,5cm leveänä erikoisvärissä (Tikkurilan Angora)
-Peili on Temalin Modula
-Seinälaatta Pukkilan Harmony Arquitectos 147x147mm kiiltävänä sävyssä Broken White
-Lattialaatta Pukkilan Natura 6-kulmainen värissä Valkoinen
-Saumalaastin sävy on Weberin Medium Grey

Näitä kaikkia saa siis Temal & Partnersin Kylpyhuonekeskuksesta.Kuva: Hietakari Sandriff


Saunakin on edennyt mukavasti timpurin toimesta. Saunan kaunistukseksi tulee vähän epätavallisempi lasiseinäratkaisu jonka olen sumplannut Kylpyhuonekeskuksen kautta yhdessä Hietakari Sandriffin kanssa. Lasiseinästä tulee tuollainen mustalla profiililla ruudutettu. Näitä tällaisia mustaruutuisia lasiseiniä ja -ovia on näkynyt paljon sisustuksissa viime aikoina, mutta yllätyksekseni saunan lasiseinäksi niitä ei olla taidettu tehdä. Hietakari lupautui ystävällisesti suunnittelemaan tekniset ratkaisut niin että se saadaan onnistumaan, täytyi ottaa tarkasti huomioon lämpötilan vaihtelut ynnä muut saunakäytön vaatimat kommervenkit. Yllä piirustuksesta näkee jo vähän millainen seinästä tulee. Enpä malta odottaa että tuo saapuu raksalle ja asennetaan paikalleen!Ja sitten vielä yksi Kylpyhuonekeskuksesta taloon löytynyt elementti. Eteisen lattiaan haluttiin laittaa laatta. Siihen valkkasin Pukkilalta Natura-sarjaa myös, tiilenpunaisen mattapintaisen laatan koossa 10x30cm. Tuollainen tiilen värinen laatoitus saattaa tuntua vähän jännältä valinnalta, mutta on todella klassinen ja sai itseasiassa inspiraation Alvar Aallon monista aikaa kestäneistä kohteista. Esimerkiksi Villa Maireassa on paljon terrakotan väristä lattiaa ja siellä ihastuin siihen ikihyviksi. Laatta ladottiin kalanruotoladontaan ja sauman väri valkattiin mahdollisimman lähelle laatan sävyä.

Näissä kuvissa laatoitus on juuri alkanut. Ja taas meidän mainiolta laatoittajalta aivan superskarppia jälkeä. Aloituksen suhteen pitikin olla erityisen tarkka, jos ladonta olisi lähtenyt menemään alussa killiin olisi kuulemma oltu ongelmissa.


Tässä ensimmäiset kuvat vastavalmistuneesta, saumatusta lattiasta. Raksapölyä riittää, mutta se ei lattian hienoutta himmennä. Tässä oli taas yksi jännityksen paikka, miltä kaakeli näyttää yhdessä olkkarin parektin sekä harmaaksi maalatun portaikon ja sen paneloinnin kanssa. Kyllä se vain rimmaa. Alan kallistua tuon paneloinnin maalaamisen kannalle. Taidetaan laittaa siihen tismalleen sama sävy kuin portaissa niin kuin alunperin suunnittelinkin - yksivärisyys erilaisilla pinnoilla viehättää nyt.

Laatoitus jatkettiin myös alakerran vaatehuoneeseen jossa on tarkoitus säilyttää ulkovaatteita ja kenkiä. Sinne voi siis nyt lompsia huoletta kengät jalassa ja lattia varmasti kestää.

13 kommenttia :

 1. Niin kauniita materiaalejä, että ihan henkeä haukon. Näitä on myös minun unelmatalossani. Ja kiitos, kun olet jaksanut päivittää, vaikka varmasti kiirettä pitää. Moni bloggari hyytyy, kun elämä on täyttä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 3. Nyt on pakko kommentoida - ihana laattavalinta eteiseen! Koko teidän kodistanne näyttää tulevan oikein kaunis, samaan aikaan sekä klassisen ajaton että ajassa mukana. Erityisesti ihastelen laattavalintoja sekä tuota porrasseinän panelointia, hieno idea ja upeasti toteutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon, ihanaa kun kommentoit!

   Poista
 4. Aivan upeita laattoja ja tuo portaikon panelointi on ihan nappivalinta!

  VastaaPoista
 5. Ihana laatta! Millä portaat on maalattu? Ihana sävy niissäkin.

  VastaaPoista
 6. Minäkin maalaisin portaikon rimat, koska vaalea puu/harmaa/punertava laatta ovat värimaailmaltaan aika kaukana toisistaan.

  VastaaPoista
 7. Minä taas jättäisin ehdottomasti puupinnalle nuo paneelit! Aivan ihania materiaaleja ja sävyjä teillä. Tykkään tosi paljon. Ajattoman eleganttia. Meille tulee eteiseen tuo sama laatta, kerran sen jo hylkäsin liian tummana mutta nyt kun näin nämä kuvat, varmistuin siitå että haluan tuon! Kysyisin, mikä on teidän saumauslaastin merkki ja sävy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paneelien maalaaminen/maalaamatta jättäminen on edelleen harkinnan alla. :) Nyt mä olen maalamisen puoleen kyllä enemmän kallellani. Ja kiitos tosi paljon! Mullakin meinasi tulla tummuus ja punaisuus -rimakauhu juuri ennen eteisen lattian asennusta mutta onneksi en muuttanut mieltäni -toi lattia on nyt yksi mun lempiasioita koko talossa :) Sauma on Weberin sävy Mahogany. Se taisi olla kaikista vaihtoehdoista mun silmään lähimpänä tuon laatan väriä.

   Poista
 8. Hei, Tosi kivan näköinen kylppäri tuli! Erityisesti tuo sormipaneeli näyttää todella upealta. Mikä sormipaneeli mahtaa olla kyseessä?

  VastaaPoista