21.3.2016

Kirppislöytö --- Marimekon Artturi ja Johansson-Papen LisaRemonttitohinoiden keskellä ei ole kauheasti kirppistellä, mutta kerran ehdittiin sentään tehdä siskon kanssa pieni kirpputoriturnee tammi-helmikuussakin. Muuton alla ei todella tehnyt mieli hankkia tavaraa sen kummemmin. Mutta nämä Marimekon jykevät Artturi-lasit ovat sellaisia että aina nappaan kirppikseltä mukaan jos löytyy - tällä kertaa ne menivätkin keräilyä aloittelevan ystävän kaappiin. Laseja on valmistettu vissiin 60-luvulla ja ne on tehty ilmeisesti alunperin olutlaseiksi - ne ovat komean kokoiset ja tosi paksua lasia. Yleensä myyjät eivät ehkä tiedä Artturien alkuperää ja siksi näitä löytyykin joskus aika halvalla. Taisivat tälläkin kertaa maksaa vain pari euroa kappaleelta. 

Myös nuo Facebookin kirppikset ovat pikkuhiljaa nousemassa varteenotettaviksi paikoiksi tehdä sisustusostoksia. Niitä pitää kyllä seurata aktiivisesti ja olla päätöksissä aika nopea jos löytöjä haluaa tehdä. Pohjoismaisen Designin kirpputori ja Minimalistin sisustuskirpputori ovat jo mun listoilla ja toisesta niistä nappasinkin aika vastikään Johansson-Papen Lisa-valaisimen. Tuo yksilö on ilmeisesti vähän vanhempaa tuotantoa ja sen messinkipinnassa on tosi kaunis himmeä hohto. Oman kaupungin ja kaupunginosan kirppisryhmät ovat kans hyviä paikkoja ostaa ja myydä, mutta niissä on sitten tietenkin myynnissä kaikenlaista tavaraa aivan laidasta laitaan.

Olisko teillä antaa vinkkejä muista hyvistä sisustuskirpputoreista Facebookissa joita kannattaisi seurailla?

10 kommenttia :

 1. Ah, kaunis valaisin. Näihin vanhoihin kotimaisiin klassikoihin ei kyllästy ja ehdottomasti sellainen kannattaa hankkia mielummin vanhana kuin uustuotantona. Minulla on myös noita Artturi-laseja, olen ne aikoinaan äidiltäni perinyt. Vuosia sitten ostin niitä lisää Hietsun kirppikseltä, kun niin halvalla sain. Raahasin painavaa kassillista näitä laseja koko päivän mukanani helteisessä kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mäkin olen raahannut kerran helteessä kassillista Arttureita :) Maksoivat eräällä rompetorilla euron kappale niin oli ostettava pois kuleksimasta.

   Poista
 2. Voihan vau mikä valaisin, mieletön löytö!

  VastaaPoista
 3. Kivat lasit, en olisi tunnistanut eli halvalla olisivat menneet, jos minulla olisi ollut :) Retro- ja keräilyharrastus alkaa olla niin laajalle levinnyttä, että varsinaisia löytöjä on vaikea tehdä. Facebookia käyttävät osaavat käyttää nettiä muutenkin, joten ihan mahtavia löytöjä ei taida oikein saada. Parhaat löydöt olen itse tehnyt maakuntien kesäkirppiksillä. Kaikki mummot ja vaarit eivät onneksi seuraa hintoja eivätkä katso antiikkiohjelmia telkkarista. Onnea upeiden löytöjesi johdosta :) T: Minna J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna J.! Juu ihan ökyhalvalla enää harvoin mitään löytää. Ökylöytö ehkä nykyään onkin useimmin semmonen laadukas esine jonka tarvitsee ja saa suht edullisesti :)

   Poista
 4. Teille tulee taas kaunis koti. Hyviä löytöjä.Paljonko sillä seudulla kirppiksillä yleensä on pyydetty Marimekon Arttureista? Minulla vielä viisi ehjänä,ukko tiputti yhden ja arvaat varmaan että harmitti.Pohjanmaalla en ole törmännyt Arttureihin kirppiksillä. Aila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Aila! Kirppishinnat ovat olleet 1-4 euroa kappaleelta, mutta varmaankin ehkä just niin että myyjä ei ole tiennyt että ovat Marimekkoa. Vanhan tavaran kaupoissa ja designlasia myyvissä liikkeissä hinnat ovat olleet parista kympistä ylöspäin kappaleelta.

   Poista
 5. Arttureita on valmkstettu myöhemminkin. Olen ostanut omani ihan kaupasta 80- tai 90-luvulla.

  VastaaPoista
 6. Minulla on Arttureita 5kpl ja olen saanut ne lahjaksi -80 luvun alussa. Ne on mun aarteita. Kauniita ja ajattomia, minulla eniten käytössä kynttiläkippoina.

  VastaaPoista