15.3.2016

Väliaikaiskeittiö ja kaksi lounaspaikkavinkkiäVielä reilun viikon eletään kaupunkikodissa ilman keittiötä. Keittiöttömyys on tarkoittanut alkeellista kokkausta pienellä keittolevyllä ja tiskausoperaatioita suihkun lattialla. Keittonurkkauksessa on kamaa ja kampetta, se mitä tarvitsee on aina siellä alimmassa laatikossa. Tästäkin johtuen on syöty aika paljon ulkona. Mutta onni on se että tässä meidän nurkilla riittää kyllä kivoja ruokapaikkoja! Nyt vinkkaan kahdesta lounaspaikasta Helsingissä, jotka mun mielestäni tällä hetkellä ovat yli muiden. Nämä kannattaa laittaa korvan taa kaupunkivisiittejä ajatellen, hinta ja laatu kohtaavat viimesen päälle.Hoku on pikkuinen ravintola joka tarjoilee havaijilaista ruokaa Merimiehenkatu 18:ssa Punavuoressa. Paikka on lounasaikaan 11-14.30 tosi suosittu, joten jos haluat varmistaa pöytäpaikan ole oven takana jo viittä vaille yksitoista. Lounaslistan klassikko on hillittömän hyvä teriyaki-lohi. Yleensä vaihdan annoksen riisin tilatessa perunasalaattiin; riisi on Hokussa myös tosi hyvää, mutta pottusalaatti se vasta hyvää onkin! Olen maistellut listalta lohen lisäksi myös siikaa ja possua, kaikki mahtavia.

Hoku on tosiaan usein lounaalla täynnä kuin turusen pyssy, mutta myy annoksia myös mukaan. Jos et saa pöytää niin ota ruoka kainaloon. Kesäaikaan sen voi syödä vaikka meren rannassa istuen.
Toinen lounasvinkki joka ei koskaan petä on Abertinkadun Pompier. Se sijaitsee Kampissa, pienellä sisäpihalla osoitteessa Albertinkatu 29. Vanhassa Helsingin VPK:n talossa sijaitseva ravintola on sym-paat-ti-nen. Palvelu on huumorintajuista, kotiruokafiiliksellä tehty lounas aina aivan ihana ja miljöö musiikkeineen itsessään mieletön. Ravintolasalissa istuessa tuntuu siltä kuin vpk:n kokous joskus 60-luvulla olisi justiinsa päättynyt. Olen käynyt Pompierissa lounaalla monet kerrat ja aina sieltä lähtiessä on maha täynnä ja tosi hyvä mieli. Suosittelen ottamaan lounaaksi "kaikki herkut" (13 eur) jotta pääset maistelemaan lämpimän pääruoan lisäksi salaattipöydän vaihtuvat, huippuhyvät marinoidut kasvikset ja päivän keitonkin. Kassalta saa myös halutessaan pienen lounasviinin kahdella eurolla. Pompierin sali on aika iso ja sinne mahtuu kokemukseni mukaan aina - silläkin tapaa paikka on takuuvarma.

Myös Espalta löytyy Pompier, joka on hitusen fiinimpi ja asteen tyyriimpi - toki hyvä sekin.

Jos teillä jollakulla on kuumia lounaspaikkavinkkejä niin vinkatakaa ihmeessä kommentilaatikkoon! Muutkin kaupungit kuin Helsinki kiinnostavat kovasti, esimerkiksi vakioretkikohteissa Turku, Tampere, Rauma ja Pori olen monesti ollut huippua lounasta vailla.

5 kommenttia :

 1. Hoku on kyllä ihana! Listasin joku aika sitten blogiin omat suosikkini Punavuoren lounaspaikoista. Tuo Albertinkadun Pompier on testaamatta, täytyy suunnistaa sinne kun vatsa seuraavan kerran kurnii Kampissa ollessa.

  http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/2016/01/punavuoren-parhaat-lounaspaikat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja vielä lisäys, Tampereen lounaspaikat eivät ole kummemmin tuttuja, mutta hallin Neljä vuodenaikaa oli ihan tajuttoman hyvä!

   Poista
  2. Hei kiitti linkistä, listallasi oli monta testaamatonta! Ja samaa mieltä Neljästä vuodenajasta, siellä tulee kyllä joka kerta tosi hyvä mieli :)

   Poista
 2. Yhdyn suosituksiin ja lisään listalle Kampin puolelta ihanan Café Rougen, jossa Maggie ja Tony kokkaavat maistuvaa libanonilaista kotiruokaa sekä Om Namin, josta saa todella hyvää kasvisruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Cecil, nämähän täytyy käydä testaamassa.

   Poista