29.1.2016

Kaupunkikodin remonttipäivitys, osa 1.
Uudella kaupunkiasunnolla tapahtunutta: Kokeilin ihan vähän miten olohuoneen maalilla kuorrutettu tapettikakku irtoaa. Jouduin vimman valtaan ja kuorin päällimmäisen kerroksen siltä istumalta kauttaaltaan irti. Nyt on tapettia helpompi kostuttaa ja irrottaa kun maalipinta on poissa ja jäljellä on vain paperia. Tästä jatketaan, jos malttais vaikka irrotella jalkalistat seuraavaksi.

Tulevat seinien värit mietityttävät edelleen. Lainasin kirjastosta tuumailun tueksi Pentti Pietarilan mainion kirjan "Rakennusten värit ja koristetyylit". Mietin että hyvä lähtökohta voisi olla katsoa millaisia värejä vuonna 1906 rakennetussa Jugend-talossa on mahdollisesti alunperin ollut ja soveltaa niistä. Asunnon aiempi seinien väri (jonka nyt kuorin tapettien mukana pois) lienee ollut tuo sinertävä G436, tai ainakin lähellä sitä.

Nuo kattojen/holkkalistojen värit tuossa kartassa ovat sitä suuntaa mitä olen nyt seiniin miettinyt. Tosi kauniita ja puuterisia. Sävy G497 on Tikkurilan värikartan Höyry. Ja tuo G485 on tosi lähellä sävyä nimeltä Talkki. Jos olisikin niin mato että keikauttaisi Jugend-kattovärit seiniin? No, jahkailu jatkukoon. Vielä on matkaa maalauspuuhiin joten empiä ehtii kyllä.

4 kommenttia :

 1. Olen eka kertaa sun blogissa ja olisin liittynyt lukijaksi, mutta en löytänyt sellaista kohtaa. Ois kiva jos tulisit kylään myös Aurinkokujalle. En osaa vielä oikein kommentoida ennen kuin seuraan tarkemmin ja vähän kauemman sun blogia.

  VastaaPoista
 2. Hienoa nähdä, että sentään joku vielä remontoi kerrostaloasunnonkin rakennuksen alkuperäisen aikakauden henkeä kunnioittaen! Me teetimme viime vuonna vastaavanlaisen projektin Turussa puukeittiöineen kaikkineen ("tehdasvalmisteisen" täyspuukeittiön löysimme Gloria-keittiöiltä Raumalta). Joku päivä olisi tarkoitus kelpuutta valokuvia myös blogiin...

  VastaaPoista
 3. Minulla on tuo kirja ja sieltä kyllä vinkkejä pesee :)

  VastaaPoista
 4. Pentti Pietarila on vanhojen talojen ekspertti. Varmaan löytyy hyviä ideoita tuolta.

  VastaaPoista