20.1.2016

Käyttöä perunamuusin jämille - perunarieskatMiten se oli tämäkin herkku hetkeksi unohtunut? Nyt sen onneksi taas muistin kun edelliseltä päivältä jäi perunamuusia yli. Ylijäämämuusistahan tulee helposti mahtavan hyviä perunarieskoja. Jaoin tämän rieskapotretin jo Instagramissa, mutta laitetaanpa ohjeen kanssa tännekin. Näiden teko ei varttia kauempaa kestä.

Perunarieskat

3dl perunamuusia
1 muna
2dl vehnäjauhoja
suolaa

Taputtele ohuiksi rieskoiksi, pistele haarukalla ja paista 275 asteisessa uunissa n. 8min. Voitele lämpimänä ja vie ääntä kohti.

Tällaisen perusohjeen olen joskus jostain laittanut ylös, toimii hyvin ja tulee helposti hyvää. Jos teillä jollakulla on hihassa joku toisenmoinen, taianomaisen hyvä suvussa vuosikymmeniä kulkenut rieskaresepti niin laittakaa ihmeessä kommentilaatikkoon!

14 kommenttia :

 1. Oi mikä ajoitus! Just mietin mitä teen sunnuntaiselle muusille, kun ei viitsi enää sellaisenaan syödä. Kiitos :)

  VastaaPoista
 2. Samalla ohjeella tulee meilläkin muusin lopusta rieskaa. Miehen mielestä parasta leipää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vain hyvää on kun uunituoreena saa syödä :)

   Poista
 3. Voi kiitos :) Meillä tahtoo monesti jäädä perunamuusia, kun yleensä ajattelen että syödään samaa ruokaa useampana päivänä...mutta aina jää jämiä. Laitoinki heti ylös ja pitää kyllä kokeilla seuraavan kerran ko jää muusia.Ovat varmaan hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa jos vinkistä on iloa! Hyviä ovat :)

   Poista
 4. Vehnäjauhon sijasta ohrajauhoja, jos vain kaapissa sattuu olemaan... Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sana resepti mulla, toimii mainiosti ja korvaa sen "ainaisen" venhän. Ja tietysti oikeaa voita päälle, kuten ohjeessakin ;-)

   Poista
  2. No sehän pitää tuo ohrajauhokin testata!

   Poista
 5. Myös vehnän voi korvata tattarijauholla niin saa gluteiinitonta :)

  VastaaPoista
 6. Kävipä hauskasti. Minulla oli eilen tehtyä lanttumuusia juuri sopivasti jääkaapissa. Siinä oli hiukan mukana perunaa lantun lisäksi. Mietin, että sopisiko se tuohon reseptiin. Eikun kokeilemaan. Tein siis lantturieskoja ja hyvältä maistui. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Olipa hyviä rieskoja. Kiitos ohjeen jakamisesta :)

  VastaaPoista