9.1.2016

Teevinkki - tai oikeastaan kaksi

Paukkuva pakkanen nosti hetkessä teenkulutukseni huippulukemiin. Veden lämmittäminen hellalla pannussa ja kauniin mukin valkkaaminen kaapista kuuluvat kuvioon. Mun suuhuni irtotee maistuu pussiteetä paremmalta, mutta en ole laiskuuttani juuri jaksanut niillä irtomurusilla pelata. Teelehtien ujuttamista sellaiseen avattavaan metallipalloon ei varsinkaan hermo kestä. Nyt löytyi sopurahalla Kaffecentralenista (varmasti saa vaikka mistä muualtakin) tuollainen teemukiin tai -pannuun asetettava syvä sihvilä, jolla irtoteen hauduttaminen käy kuin vettä vaan. Sihvilä mukiin, irtoteetä sihvilään ja vettä päälle. Sopivan hautumisajan perästä sihvilä pois.

Ja samaan syssyyn teevinkki. Sihvilänostoreissulla hankin samalla ison pussin Althausin Imperial Earl Grey -teetä. Järkyn hyvää. Jo pelkkä tuoksu pussia avatessa on huumaavan ihana. Seuraavaksi pitää ehkä ostaa testiin saman merkin Jasmine Ting Yuan. Jasmiinitee on minusta ehdoton lopputalven juoma - sen mielettömässä niityn tuoksussa voi jo fiilistellä tulevaa kevättä ja kesää.
11 kommenttia :

Pilviraitti kirjoitti...

Mä oon todellinen teen suurkuluttaja ja tykkään myös juoda irtoteetä. Tuollaista sihvilää en olekaan nähnyt. Vaikuttaa näppärältä! Täytyy varmaan etsiä itsellekin sellainen. Yleensä käytän kertakäyttöisiä biohajoavia teenhaudutuspusseja. Mäkään en jaksa pelata teepallojen kanssa.

Hattara kirjoitti...

Meillä on vastaava siivilä aktiivikäytössä (tämä: http://royaldesign.fi/viewitem.aspx?id=18848 ) ja myös meillä teevesi kiehuu Pehtoorissa. Ihan parasta! :)

Mannilainen kirjoitti...

Minäkin tykkään juoda irtoteetä, vaikka töissä tuleekin juotua pussiteetä käytännöllisyyden takia. Kotona minulla on käytössä kaunis käsin emaloitu Lehti-teesiivilä (http://www.taitoshop.fi/Teesiivila_Lehti). On aivan paras teesiivilä ikinä.

Merja kirjoitti...

Mulla on tuo sama teesiivilä ollut jo pari vuotta ja se on todella hyvä. Ensimmäinen joka ei päästä lävitseen yhtään teelehden murusta. Laitan vaan itse tuon teekannun suulle ja haudutan kerralla kannullisen teetä. Sopii hyvin esim Marimekon Oiva-kannuun (jonka omassa siivilässä on liian isot reiät).

Sanna kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Meillä se pallero hajosi, enkä ole saanut hankittua mitään uutta siivilää joten irtoteet tuolla vanhenevat käyttämättöminä. Tuollaista voisinkin etsiä, se pallero on tosiaan ärsyttävä sekä täyttää että tyhjentää! :-D

Annika kirjoitti...

Tuo on kyllä hyvä tuo sihvilä, ei tule hytylän hytylää teen joukkoon. Kertakäyttöiset haudutuspussit ovat mulle uutta, pitääpä tutustua.

Annika kirjoitti...

Pehtoorilla tulee paras teevesi ;)

Annika kirjoitti...

Tästähän avautuu nyt aivan uusi sihvilämaailma! Komian näköinen tuo lehtisihvilä :)

Annika kirjoitti...

No eikö, ei päästä hytylän hytylää läpi. Pitääpä testata pannukäytössä kans.

Annika kirjoitti...

Kyllä ovat ne pallerot joillekin yli-ihmisille suunniteltuja :D

Minea kirjoitti...

Hei,

oletko käyttänyt Pehtooria induktioliedellä, onko turvallinen?